Kind op social media

Kind op social media

Social media, bijna iedereen heeft wel een account op Facebook of op Instagram, of misschien zelfs wel op beide platforms. Het is iets waar je bijna niet meer omheen kunt in deze tijd. Zeker nu we thuis zitten door de Corona quarantaine, merk ik dat ik zelf nog vaker dan voorheen even door Facebook of Instagram heen scroll. Waarom? Pure tijdsdoding. Daarnaast is het voor mijzelf een mooi middel om meer bezoekers te trekken naar mijn site. Zet ik deze social media platforms niet in, merk ik dit echt aan mijn bezoekersaantallen. Op Facebook deel ik weinig meer, behalve mijn blogs, maar op Instagram zet ik wel foto’s. Van mijzelf en van mijn leven. Maar Abby hoort ook in dit leven, maar hoe ga ik, gaan wij, om met foto’s van Abby op social media zetten? Ik ga in dit artikel in op onze gedachte over het feit kind op social media. Hoe denken wij hierover en hoe gaan wij hier mee om?!

Kind op social media

Voor wij überhaupt Abby hadden, was onze mening hier al hetzelfde over als nu. Dit is eigenlijk niet veranderd. Wij willen ons kind zo min mogelijk herkenbaar op social media delen. Waarom? Dit voelt voor ons goed. Punt, eigenlijk is dat het belangrijkste. Soms beangstigd de tijd van tegenwoordig mij wel eens over hoe makkelijk mensen je foto kunnen gebruiken en ik zou echt niet willen dat dit met een foto van Abby gebeurd.

Als tweede vind ik het belangrijk dat mijn social media accounts van mij blijven en dat het niet een overload aan foto’s bevat van Abby. Het account is van mij, en tuurlijk hoort Abby in mijn leven, maar ik ben ik en ook daar is genoeg van te plaatsen op Instagram. Ik krijg persoonlijk altijd een beetje de kriebels van ouders die hun kind meer op de social media kanalen zetten dan zichzelf. Heb je hier een mooie balans in, dan hoor je mij echt niet!

Daarnaast zijn deze social media kanalen voor mij een natuurlijk een middel om bezoekers te trekken naar mijn site. Dit betekend dat mijn Instagram zichtbaar is voor iedereen, soms wordt ik ineens gevolgd door zo een fake account en dan vind ik het echt heel erg creepy dat zij dus ook de foto’s van Abby kunnen zien. Deze account blokkeer ik dan ook direct.

Abby op Instagram

Hoe doen wij het qua foto’s van ons kind op social media? Zoals aangegeven willen wij dus zo min mogelijk herkenbare foto’s van Abby op social media plaatsen, maar doen dit echt wel eens. Wij plaatsen bijvoorbeeld foto’s waar van met haar rug op staat en soms blur ik haar gezichtje voordat de foto op social media komt.

Ik denk dat er op Instagram maximaal 4 foto’s staan van Abby waar haar gezichtje op te zien is. Op de voor mij bijzondere momenten plaats ik echter wel een foto van Abby waar ze herkenbaar in beeld is. Zo staat er een foto op Instagram van haar als geboorte aankondiging (ook hier hebben we op alle social media platforms dezelfde foto gebruikt.). Toen ze een half jaar was heb ik ook een foto van haar geplaatst, en uiteraard ook voor haar eerste verjaardag. Ook hebben we net voor haar eerste verjaardag ook een foto geplaatst, waarom? Gewoon omdat hij te mooi was om niet te delen!

Ik probeer heel erg te luisteren naar mijn gevoel als ik een foto van Abby op Instagram wil delen. Is er een mooie foto die ik wil delen, dan doe ik dit. Wel overleg ik dit altijd met Vincent of hij het eens is dat ik die ene foto wil gaan delen. Of dit later gaat veranderen? Ik heb geen idee, dat zien wij met de tijd wel. Voor nu is dit hoe wij omgaan met ons kind op social media.

Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie hierover denken en waarom je er op die manier over denkt? Laat het mij weten in de reacties!

Liefs Jessica, Life by Jess