Een kijkje in mijn Bullet Journal

Benodigdheden voor een Bullet Journal (4)

Vandaag mogen jullie even in mijn Bullet Journal kijken. Wat zeg je Jess? Een Bullet Journal, wat is dat? Ik leg het altijd zo uit: “Het is een notitieboekje maar dan net even anders”. Een Bullet Journal begin je leeg. Alle bladzijdes zijn leeg en je kan het hele boekje naar je eigen invulling invullen. Wil jij er een agenda van maken? Dat kan!  Wil jij er een boekje van maken waar je enkel to-do list in maakt? Ook dat kan! Je kan er werkelijk alles mee. Ik ga laten zien hoe ik mijn Bullet Journal in heb gedeeld.

Mijn Bullet Journal

Zoals gezegd is dit een boekje wat dus helemaal leeg is aan het begin. Zo koop je het in de winkel. Op de bladzijdes staan wel allemaal stipjes zodat je je daaraan vast kan houden voor de afmetingen van een tekst of tekening die je gaat maken. Ik noem mijn Bullet Journal tegenwoordig mijn boekje. Mijn beste vriendinnetje is namelijk allergisch voor het woord Bullet Journal, of voor de afkorting daarvan BuJo. Dus ik mag het naar haar toe alleen nog maar mijn boekje noemen, hahaha.

Mijn boekje gebruik ik voor het bijhouden van diverse dingen. Zo houd ik bij waar ik graag naartoe wil op vakantie, welke series ik gekeken heb en ik denk ook al wat verder voor als wij straks wel een kindje mogen gaan verwelkomen. Ik laat jullie meekijken naar wat ik al gemaakt heb, een drietal pagina’s heb ik niet op de foto gezet. Ik heb namelijk nog een afval tracker gemaakt, per kilo mag ik een vakje inkleuren, ik heb mijn favoriete kindernamen opgeschreven (welke ik nog even voor mijzelf wil houden) en ik heb een grote dromen/wensen pagina welke ik nog niet af heb.

Maar genoeg om wel met jullie te delen, dus kijk mee! Verderop in dit artikel zal ik jullie ook nog even vertellen hoe ik aan mijn inspiratie kom voor mijn Bullet Journal.

Het inkijkje

Mijn bullet journal

Mijn bullet journal

Mijn bullet journal

Hierboven zie je de begin pagina. Ik heb een hello 2018 pagina gemaakt, omdat ik sinds begin 2018 aan mijn boekje begonnen ben. Ik vond het wel een leuk idee om dit via deze manier kenbaar te maken. Ook weet ik niet hoever ik ermee kom, maar misschien begin ik 2019 ook nog wel in dit boekje, dus dan is zo een begin pagina wel handig.

Ook zie je hier alle reizen die ik wil gaan maken. Staat best veel op mijn lijst! En hoe vind je de skyline van NY? Zelf getekend. Ik ben trots!

Foto 3, de verjaardagenpagina. Een ballon per maand en ik heb alleen de verjaardagen van familie en beste vrienden erin gezet.

Mijn bullet journal

Mijn bullet journal

De quote spreekt voor zich toch? Op de pagina daarna heb ik een tracker gemaakt waarop ik kan bijhouden wanneer ik ben gaan sporten. Ik heb nog niet heel veel gesport dus in 2018! Tijd om daar verandering in te brengen.

Nog een pagina in mijn Bullet Journal waar ik echt wel heel trots op ben, is de pagina van de boekenplankjes. Ik wil gaan bijhouden welke boeken in gelezen heb in 2018. Op dit moment kan ik er 25 invullen en dat is ook mijn doel. Als ik er meer uitgelezen krijg, dan kan ik op de volgende pagina nog een paar boekenplankjes bijtekenen.

Mijn bullet journal

Mijn bullet journal

Mijn bullet journal

Mijn bullet journal

De quote is even ter herinnering voor mijzelf. Ik hoef niet overal ja op te zeggen, want daar word ik niet gelukkiger van. De twee foto’s daarna spreken voor zich. Ik hou per serie bij welke ik gekeken heb, hoeveel seizoenen en hoeveel afleveringen elk seizoen heeft. De laatste pagina is de pagina met enkele producten die je nodig hebt als er een baby’tje mag komen. Ook heb ik een schets gemaakt van hoe ik denk dat ik de babykamer zou willen inrichten.

Inspiratie

Waar haal ik de inspiratie vandaan? Deze haal ik voornamelijk van Pinterest, als je wilt kijken, kan je hier klikken naar mijn Pinterst pagina.  Ook ben ik sinds kort lid van een Bullet Journal facebookpagina. Daar wordt ontzettend veel gedeeld en ook daar haal ik de inspiratie vandaan. Op Youtube kijk ik ook veel video’s van dames die in hun Bullet Journal bezig zijn. Zo vind ik de video’s van AmandaRachLee heel erg goed. Soms heb ik zelf ineens een idee en dan maak ik dat, maar het meeste komt wel van Pinterest af.

Hebben jullie een Bullet Journal en werken jullie daar veel in? Waar haal jij de inspiratie vandaan en kan ik jou ergens vinden om te kijken of jij mij nieuwe inspiratie kan geven?! Laat het achter in de comments! 

Mocht je nog geen Bullet Journal hebben kan je deze via onderstaande knop kopen!

Koop bij bol.com

Liefs Jessica, Life by Jess

5 comments

 • Fleur

  Wat een mooie bullet journal! Ik heb er geen, maar ik vrees ook dat ik niet zo creatief ben en eigenlijk ook geen tijd daarvoor heb

 • Nicole Orriëns

  Dat ziet er superleuk uit! Vooral de boekenplankjes vind ik dat je erg leuk gedaan hebt!

 • Tania

  Ik heb ook een bullet journal. Vind het zo leuk om te doen. Ik hou er ook mijn series in bij

 • Kreanimo

  Super leuk gedaan!
  Ik moet er toch echt eens mee beginnen!

  Maar ik ben zo bang dat ik het niet echt ga gebruiken, alleen als schetsboek!

  Je doet me weer nadenken!

 • Rachel

  Wat ziet dat er leuk uit. Ik heb er geen en het het is echt een tijdskwestie. Ik zou zo graag aan een willen beginnen en dit voorbeeld is zo inspirerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge