Kerst voelt anders dan vroeger

Kerst voelt anders dan vroeger

Misschien een beetje een gek artikel maar ik wil er toch over schrijven. Waarover Jess? Zoals de titel al zegt, kerst voelt anders dan vroeger. Maar waarom voel ik dit zo? Ik ga mijn gedachte hier zo goed mogelijk neer proberen te zetten.

Kerst voelt anders dan vroeger

Jess leg uit, waarom voelt kerst anders dan vroeger? Ja dat is een goede vraag. Ik heb er eens over nagedacht waarom ik dit zo voel, maar ik kom er niet echt uit. Er zijn wel een paar dingen in mijn hoofd voorbij gekomen en die ga ik met jullie delen.

Ik denk dat ik vroeger het grootste kerstgevoel kreeg van alle activiteiten die er waren op school. Op school ben je na Sinterklaas bezig met allemaal kerst knutsels. Ook ging ik samen met mijn moeder vaak winkelen om een outfit te kopen voor het kerstdiner wat wij op school hadden.

Kerst voelt anders dan vroeger
Jess tijdens het kerstdiner op school in 1999

Verder had je vroeger naast je liefdesverdriet voor die ene jongen, geen andere stressfactoren die ervoor konden zorgen dat kerst anders voelt. Zo keek je het hele jaar al uit naar het opzetten van de kerstboom en kon je de weken dat de kerstboom stond, vol trots zeggen dat jij mee had geholpen. Nu heb je toch andere dingen aan je hoofd waardoor deze vol kan zetten en je dan geen zin hebt om een boom op te zetten, ook nu pronk je niet meer met hoe mooi de boom eruit ziet.

Wat een wirwar aan woorden, maar ik hoop dat jullie het nog een beetje begrijpen. Al met al denk ik dat kerst anders voelt dan vroeger omdat je niet meer zo onbezorgd bent als vroeger.

Dit jaar geen kerstboom voor ons

Dit jaar hebben wij geen kerstboom staan. Er zijn wat dingen gaande waardoor ik er geen zin in heb om dat ding op te zetten (hier later misschien meer over). Veel ben ik door deze situatie niet thuis, dus als de kerstboom wel zou staan konden we er weinig van genieten.

Beide kerstdagen zullen wij ook niet thuis zijn en gezien mijn moeder wel een boom wilde heb ik onze kunstboom uitgeleend aan mijn ouders dit jaar. Daar staat hij prachtig en daar kunnen wij onze cadeautjes onder leggen.

Herkennen jullie je een klein beetje in mijn verhaal of ben ik de enigste die dit soms zo voelt? Ik ben heel benieuwd, want ik vind het soms best een vervelende gedachte van mijzelf.

Ondanks dat je hoofd vol kan zitten van andere dingen, is kerst juist wel een tijd die je vaak met familie of andere dierbaren doorbrengt waardoor je wel weer heel goed beseft dat dit super speciaal en bijzonder is en je dankbaar mag zijn dat deze mensen om je heen zijn.

Ik wil jullie alvast hele fijne kerstdagen wensen!

Liefs Jessica, Life by Jess

8 comments

 • Jenn

  Ik herken het wel ja, vroeger had ik veel meer een kerstgevoel dan tegenwoordig. Al moet ik zeggen dat ik nog steeds heel erg kan genieten van kerstmarkten, de sfeer, de versieringen, etc.

  • Jessica (author)

   Ja ik kan ook wel echt genieten van die sfeer, bij mijn ouders staat de kerstboom en dat is wel heel gezellig 🙂

 • Vlijtig Liesje

  Ik vind kerst ook steeds weer anders voelen. Dit jaar heb ik er bijvoorbeeld helemaal geen zin in. Mijn hoofd staat er gewoon niet naar.

  Dat is heel normaal.

  • Jessica (author)

   Pff gelukkig niet de enigste die er zo over denkt. Dit jaar stuur ik ook geen kerstkaarten niks… Huis is amper versierd, lekker niks…

 • Doreen

  Ja, heb ik ook lieverd en ik denk vele met ons. Fijne dagen………….en geniet. Trouwens de leuke dingen die je het hele jaar door heb gedaan is toch ook een beetje kerst

  • Jessica (author)

   Dank je wel mop! Jij ook hele fijne dagen en tot heel snel.

 • Lifeaholic.nl

  Ik herken het maar niet alleen met kerst. Ook met andere gelegenheden die ‘vroeger’ veel specialer voelden dan nu. Ik denk dat het er absoluut mee te maken heeft dat we nu minder onbezorgd zijn dan toen…

  • Jessica (author)

   Fijn te lezen dat ik niet de enigste ben. Hoorde er nooit iemand over, dacht echt dat ik als enigste zo dacht… Wat je zegt, meerdere gelegenheden voelde vroeger specialer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge