Jumping Amsterdam vs Indoor Brabant

Jumping Amsterdam vs Indoor Brabant

Dit is een artikel die echt wel geschreven is voor de paardenliefhebbers onder ons. Afgelopen weekend ben ik voor het eerst naar Jumping Amsterdam geweest. Ik wil mijn ervaring hierover delen, maar ik wil het evenement ook vergelijken met Indoor Brabant. Hier ben ik denk al zo’n 5 keer geweest en ik heb wel wat verschillen gemerkt. Hoe ondervinden andere paardenliefhebbers dit?

Indoor Brabant

Om even te beginnen kijk ik terug naar alle keren dat ik naar Indoor Brabant ben geweest. Samen met mijn moeder zijn we alle keren op de zaterdag geweest en hebben we de finale van de kür op muziek gezien. Dit vinden wij zelf het mooiste onderdeel en het is een heerlijke dag om samen weg te gaan en te kijken naar iets wat je echt heel leuk vind.

Indoor Brabant vind plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Hiervoor zijn we zo’n 5 kwartier onderweg, maar dat hebben we er zeker voor over. De Brabanthallen zijn prima te bereiken en ook het parkeren is prima geregeld.

Brabant, ja heel stiekem, nouja eigenlijk niet stiekem want de meeste weten het wel, maar Brabant heeft wel een plekje in mijn hart haha… lekker sentimenteel, maar nee zo erg is het ook niet. Als ik een provincie zou mogen kiezen waar ik in Nederland zou kunnen wonen, dan is het Brabant. De mentaliteit van de mensen is daar heel anders dan hier, een stuk vriendelijker. Dat is ook een van de verschillen tussen Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. De medewerkers van zo een evenement komen vaak uit dezelfde regio en dat was hier ook wel te merken vond ik.

Jumping Amsterdam

Ook het publiek was anders. Bij Jumping Amsterdam was het veel rumoeriger, veel mensen bleven kletsen ondanks dat de kür al bezig was, heel storend vond ik. Het leek wel alsof ze er niet kwamen voor de paarden, maar waarom betaald je dan €50,- om bij de paarden te gaan kijken? Als je wilt kletsen ga je maar ergens koffie drinken voor dat geld! Mijn gevoel is dat bij Indoor Brabant het publiek echt meer kwam voor de paardensport, er werd aandachtig gekeken en veel uitbundiger geapplaudisseerd.

Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam is voor mij natuurlijk om de hoek, en dat was perfect. Ik had samen met mijn moeder een dressuur passe-partout en daarmee mochten we meerdere dagen van de paardensport genieten. Het was voor ons heel handig dat wij maar een 20 minuten hoeven te rijden naar de RAI in Amsterdam. Zo waren we snel weer thuis en net zoals donderdag, toen begon het voor ons pas ’s avonds en konden we de hele dag gewoon nog ons ding doen. Dat was echt wel een luxe. Je hoeft dan geen hotel te regelen, maar slaapt gewoon lekker in je eigen bed.

Jumping Amsterdam (21)

Het eten en drinken was wel veel slechter geregeld. Weinig kraampjes waar je iets kon halen en als je wel in de rij wilde staan, kon je wel even wachten. Daarentegen mocht je wel gewoon je eigen eten en drinken mee naar binnen nemen! Voordeel, want die dagen kosten al genoeg, zo hebben we op de tweede dag onze eigen flesjes drinken mee genomen. Handig!

Winkeltjes, altijd leuk om te snuffelen, en ik word er heel hebberig van. Haha en ik heb niet eens een eigen paard dus ik kan niks kopen haha. Maar anders had ik voor deze evenementen een aparte spaarpot moeten maken. Mooie spullen heb ik gezien. Op Indoor Brabant is het qua winkeltjes wel iets groter naar mijn idee of het is gewoon allemaal iets ruimer op gezet.

Oowja, ik heb wel 1 ding gekocht. Een band voor op mijn knot heen. Echt zo een heerlijk paardenmeisjes item!

Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam vs Indoor Brabant 

Het lijkt nu net of Jumping Amsterdam tegen is gevallen, maar dat is echt niet zo. Het was heerlijk dat het om de hoek is, het is prima te bereiken met OV en met de auto. De organisatie was verder ook prima, alleen voor mij heeft Indoor Brabant iets meer sfeer in het algemeen. De algemene indruk van Indoor Brabant is wat beter dan van Jumping Amsterdam.

Jumping Amsterdam (18)

Maar dat wilt niet zeggen dat we er nooit meer heen gaan, nee zeker niet! Waarschijnlijk gaan we volgend jaar zelfs een heel weekend, zodat we ook naar het springen kunnen kijken. De paarden hebben ons volledig laten ontspannen, want elke dag weer waren we kapot als we thuis waren haha. Paarden geven mij persoonlijk rust, en ook kunnen ze veel emotie opwekken. Deze keer had ik het niet zo erg, maar soms kan een kür op muziek zoveel los maken dat ik wel kan janken… (doe het niet daar haha…inhouden he, ben ik goed in, maar ik weet zeker dat meerdere het zullen hebben).

Dus waarschijnlijk tot volgend jaar Jumping Amsterdam en wie weet pakken we Indoor Brabant dan ook nog wel mee! Zijn jullie wel eens naar zo een evenement geweest? Wat vind jij belangrijk als je naar zo een evenement gaat?

De foto’s in dit artikel heb ik trouwens zelf gemaakt afgelopen weekend op Jumping Amsterdam!

Liefs Jessica, Life by Jess