Joolz Geo2 review

Joolz Geo2 review

Inmiddels hebben wij de wagen een jaar in gebruik en hebben we een goed beeld kunnen krijgen over de Joolz Geo2. Je kiest toch een kinderwagen uit op uiterlijk en een klein stukje rijden in de winkel. Daarna moet je maar afwachten of het de fijne kinderwagen is waar je op gehoopt hebt. Bij mij stond de Joolz altijd op nummer 1 van kinderwagens, puur om het uiterlijk. Ik vond de Day heel mooi en keek eigenlijk nooit zo naar de Geo2 (welke als duowagen gebruikt kan worden), want ik dacht onze wens is niet om twee kindjes heel snel op elkaar te (mogen) krijgen. Ik zag het nut niet om dan voor deze wagen te gaan kijken.

Nadat onze zwangerschap bij iedereen bekend was, zijn we na onze vakantie in Amerika naar een babywinkel gegaan, samen met mijn ouders. Kijken voor een kinderkamer, welke ik al op het oog had en kijken naar de kinderwagen. De Joolz Day, klaar!  Niks was minder waar. Oog voor een ander merk heb ik niet gehad, maar we zijn wel gaan vergelijken tussen de Day3 en de Geo2. Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op een Joolz Geo2, kleur Hippogrey.

Joolz Geo2

Eind november kregen we (eindelijk) de kinderwagen binnen. Direct is de doos open gegaan en heb ik hem in elkaar gezet. Wat kan een mens gelukkig zijn. Rondjes lopen door de woonkamer, de tuin en uiteindelijk in Abby haar kamer toen de wagen boven stond. Het liefste had ik naar buiten gegaan met de wagen, maar mijn verstand zei “nee Jess dat kan echt niet”.

Een week na de bevalling ben ik voor het eerst naar buiten gegaan met de kinderwagen. Wat een machtig gevoel en dat gevoel heb ik nog steeds als ik achter de wagen loop. Wat een trots en ik geloof ook echt dat ik dit uitstraal als ik er achter loop. Maar genoeg over hoe het voelt. Ik wil nu met jullie mijn review delen over de Joolz Geo2.

Review Joolz Geo2

De wagen inclusief de extra zonnekap. 

Review Joolz Geo2

De Joolz Geo2, zonder extra zonnekap. Deze kan je eraf ritsen of naar binnen klappen.

We hebben de wagen destijds uitgezocht, omdat wij beide geen kleine mensen zijn, ook qua bouw niet. Net als deze wagen. Het is een robuuste kinderwagen, heeft een stoere uitstraling en de duwstang kan hoog genoeg voor Vincent. Achter de Joolz Geo2 lopen, voelt heel goed, de wagen blijft stevig op de weg staan, ook als je op onverharde paden loopt. Daarnaast is de wagen ook heel makkelijk te besturen met 1 hand. In het begin was het voornamelijk voor Vincent erg wennen waar hij zijn voeten neer moest zetten. Hij kwam vaak met mijn voeten tegen de boodschappenmand aan. Zelf merk ik dat de wagen mij heel veel steun geeft tijdens het lopen. Zo kan ik veel verder/meer lopen als ik achter de wagen loop, dan zonder wagen.

Review Joolz Geo2

De Joolz Geo2 met doorkijk/lucht gedeelte. 

De stof van de kap, de boodschappenmand en de bak zijn dik en stevig. Het is geen goedkope stof, het gaat niet snel stuk en kan echt wel tegen een stootje. Er ontstaan niet snel haakjes in en daarnaast zijn alle ritsen, knoopjes en elastiekjes ook heel stevig. Dat is ook wel een vereiste met een klein kindje dat op een gegeven moment overal aan kan zitten. Ook het doorkijk gedeelte is van stevig gaas gemaakt. Heel fijn voor wat extra frisse lucht bij je kindje.

Wat ik zelf ook nog heel fijn vind aan de wagen is dat de bak heel groot is. Je kan er zelfs nog een stuk aan het hoofdeind uithalen, zodat je kindje nog meer ruimte heeft. Ook is de boodschappenmand echt een grootpluspunt! Er kan zoveel in, maar je wagen blijft net zo fijn en makkelijk rijden.

Joolz Geo2 als Buggy

Na ongeveer 6 maanden was Abby het zat om in de wagenbak te liggen en werd het tijd om het zitgedeelte erop te gaan zetten. Mijn hart deed pijn toen ik de set aan het ombouwen was, weg kleine baby. Abby zit nu nog steeds (13 maanden oud) met haar gezicht naar ons toe. Persoonlijk vind ik dat het gezelligste en ze vermaakt zich nog prima in de wagen. Uiteraard kan de zitting ook andersom. Als de zitting zo staat dat het kindje niet naar jou kijkt, dan kan deze maar in 1 stand, dat is de zitstand waarbij het kindje het meeste rechtop zit. Ook het zit gedeelte is super fijn om te gebruiken, op de sluiting na, maar daar vertel ik onder de kop Review meer over!

Joolz Geo2 review

De wagen met het zitgedeelte in ligstand

De wagen met het zitgedeelte in chill stand zoals wij dit noemen

Joolz Geo2 review

De wagen met het zitgedeelte in actieve zitstand

Joolz Geo2 review

De wagen met het zitgedeelte in actieve zitstand, met het gezicht van het kindje van je af

Accessoires

De Joolz heeft natuurlijk ook accessoires die je kan kopen bij de wagen. Kopen, want je krijgt er niks gratis bij. Joolz heeft naar mijn idee helemaal geen acties; zoals je koopt de wagen en krijgt er een regenhoes bij. Wij hebben dan ook enkele dingen naast de wagen nog aangeschaft. Een zonnekap, een regenhoes en ook een bekerhouder voor aan de duwstang.

Review Joolz Geo2

Joolz Geo2 met regenhoes

De regenhoes zit echt super strak en het is dan ook niet een hoes die je heel snel omdoet als het ineens gaat regenen. Sowieso dient de extra zonnekap naar binnen gevouwen te worden, voordat je de hoes om kan doen. Als de regenhoes eenmaal zit, sluit die heel mooi af en beschermd die echt de stof van je kinderwagen. Aan de bovenkant van het “raamgedeelte” daar zit een opening zodat er nog wel frisse lucht bij de kleine komt. De regenhoes kan ook gebruikt worden als het zitgedeelte op de wagen zit.

Review Joolz Geo2

Joolz Geo2 met zonnehoes.

De zonnehoes moet je ook los kopen. Dit was wel een van de accossoires die ik heel graag wilde hebben. Gezien Abby in April geboren is gingen we de mooiste maanden van het jaar in. Natuurlijk hoop je dan op veel zonuren en dan wil je je kindje ook het beste beschermen. Deze hoes is ideaal. Geen gestoei met losse doeken die je over je wagen legt en ook geen kans op verhitting in de wagen. Je rits de extra zonnekap eraf en je rits deze zonnehoes eraan. Hij kan zoals hierboven over je stuur, maar ook zoals hieronder over je kinderwagenbak. Ook deze kan straks nog gebruikt worden met op het zitgedeelte van de wagen.

Review Joolz Geo2

Eind review

Wij zijn hartstikke blij met deze wagen en hadden ook geen andere kinderwagen gewild. Al is het wel een klein beetje jammer dat Joolz nu net een paar weken geleden een groene versie heeft uitgebracht van de wagen haha. Als wij in nu onze kinderwagen hadden gaan kiezen, was het zeker de groene kleur geworden van de Joolz Geo2. Maar ik ben echt zo blij met de kleur Hippogrey, welke wij toen gekozen hebben.

Hebben wij geen minpunten ontdekt aan de kinderwagen? Jawel, die zijn er wel. Niet veel en ook niet super storend. De wagen is zwaar. Als ik alleen op pad ga met Abby en veel auto in, auto uit ga, dan denk ik wel eens, jeetje wat is dat ding toch zwaar. Juist dat zorgt natuurlijk voor de goede wegligging.

Ook hebben wij nu net een nieuw onderstel, nieuwe banden en een nieuwe kap van de wagen binnen gekregen. In de achterbanden zat namelijk een slag, hoe die daarin is gekomen, vraag het mij niet. Het onderstel hebben we helemaal nieuw gekregen, nadat we een klacht hadden over de duwstang. De linkerkant gleed soms weer terug naar binnen als we de wagen even op zijn achterwielen moesten duwen om een stoep op te gaan.

Daarnaast trekt de kap heel erg en valt deze niet mooi over het frame heen zoals je hierboven ziet op de foto’s. Bij het hoofdeinde zie je die zilveren randen onder de kap vandaan komen en dat stoorde mij echt dat ik een klacht heb ingediend. Ik kreeg zonder moeite een nieuwe kap, helaas heeft deze dezelfde klachten. Het lijkt een bekend probleem te zijn bij deze wagen.

Nog een ander minpunt is de sluiting van het zitgedeelte van de wagen. Het is een prachtige sluiting, daar niks over te klagen, maar de werking ervan is iets minder. Je moet namelijk zorgen dat het boven en onder gedeelte aan elkaar zitten door middel van een magneet. Daarna dien je dit in zijn geheel in de sluiting (die witte knop) te doen. Als je kind bewegelijk is, of jijzelf het inzicht/coördinatie niet hebt om dit te doen is het heel lastig. Hier is helaas geen andere oplossing voor, zoals bijvoorbeeld een andere sluiting of tuigje (volgens Joolz).

Dit is mijn review van de Joolz Geo2. Hopelijk hebben jullie er iets aan met het maken van een beslissing voor een kinderwagen. Wij zijn echt elke dag blij met de gemaakte keuze voor deze wagen. Welke wagen hebben jullie of gaan jullie kopen en waarom heb je voor die kinderwagen gekozen? Ben benieuwd naar jullie meningen over de vele kinderwagens welke op de markt zijn. 

Ben jij benieuwd naar meer artikelen van mij gerelateerd aan kinderen?

Liefs Jessica, Life by Jess

Daisycon

4 comments

 • Linda

  Interessant om te lezen! Mag ik vragen hoelang jij en je man zijn? Mijn vriend en ik zijn namelijk opzoek naar een kinderwagen die geschikt is voor lange mensen gezien onze eigen lengtes (1.93 en 1.78)

  • Jessica (author)

   Hoi Linda, ik ben zelf 1.66 en mijn man is 1.86. Mijn vader loopt ook geregeld achter de wagen en hij is 1,93. Ook hij loopt er heel erg mooi achter. De stang kan heel erg ver omhoog en ik vond ik persoonlijk heel erg fijn dat de wagenbak hoger is dan bij veel andere kinderwagens. Probeer hem zeker eens uit in de winkel!

 • Penders

  Hoi! Ik zie bijna bij alle joolz geo dat die kap zo “kort” waardoor het frame bloot komt te liggen… Dit weerhoud mij op het moment om deze prachtige wagen te kopen… Gaan ze hier zonder problemen mee akkoord om een nieuwe te leveren? Of is dit al een tijdje terug?

  • Jessica (author)

   Hoi! Volgens mij is dit een foutje bij de Joolz Geo, ik heb namelijk al twee nieuwe kappen gehad (zonder probleem) maar allen te kort. Vind het persoonlijk ook heel erg jammer, maar heb me er inmiddels bij neer gelegd. Alle voordelen van de wagen kunnen niet op tegen dat ene “kleine” dingetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge