Joolz Geo2 review

Joolz Geo2 review

Inmiddels hebben wij de wagen bijna 6 maanden in gebruik en hebben we een goed oordeel kunnen krijgen over de Joolz Geo2. Je kiest toch een kinderwagen uit op uiterlijk en een klein stukje rijden in de winkel. Daarna moet je maar afwachten of het de fijne kinderwagen is waar je op gehoopt hebt. Bij mij stond de Joolz altijd op nummer 1 van kinderwagens, puur om het uiterlijk. Ik vond de Day heel mooi en keek eigenlijk nooit zo naar de Geo2 (welke als duowagen gebruikt kan worden), want ik dacht onze wens is niet om twee kindjes heel snel op elkaar te (mogen) krijgen. Ik zag het nut niet om dan voor deze wagen te gaan kijken.

Nadat onze zwangerschap bij iedereen bekend was, zijn we na onze vakantie in Amerika naar een babywinkel gegaan, samen met mijn ouders. Kijken voor een kinderkamer, welke ik al lang op het oog had en kijken naar de kinderwagen. De Joolz Day, klaar!  Niks was minder waar. Oog voor een ander merk heb ik niet gehad, maar we zijn wel gaan vergelijken tussen de Day3 en de Geo2. Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op een Joolz Geo2, kleur = Hippogrey.

Joolz Geo2

Eind november kregen we dan (eindelijk) de kinderwagen binnen. Direct is de doos open gegaan en heb ik hem in elkaar gezet. Wat kan een mens gelukkig zijn. Rondjes lopen door de woonkamer, de tuin en uiteindelijk in Abby haar kamer toen de wagen boven stond. Het liefste had ik naar buiten gegaan met de wagen, maar mijn verstand zei “nee Jess dat kan echt niet” haha.

Een week na de bevalling ben ik voor het eerst naar buiten gegaan met de kinderwagen. Wat een machtig gevoel en dat gevoel heb ik nog steeds als ik achter de wagen loop. Wat een trots en ik geloof ook echt dat ik dit uitstraal als ik er achter loop. Maar goed genoeg over hoe het voelt. Ik wil nu echt met jullie mijn review delen over de Joolz Geo2.

Review Joolz Geo2

De wagen inclusief de extra zonnekap. 

Review Joolz Geo2

De Joolz Geo2, zonder extra zonnekap. Deze kan je eraf ritsen of naar binnen klappen.

We hebben de wagen destijds uitgezocht, omdat wij beide geen kleine mensen zijn, ook qua bouw niet. Net als deze wagen. Het is een robuuste kinderwagen, heeft een stoere uitstraling en de duwstang kan hoog genoeg voor Vincent. Achter de Joolz Geo2 lopen, voelt heel goed, de wagen blijft stevig op de weg staan, ook als je op onverharde paden loopt. Daarnaast is de wagen ook heel makkelijk te besturen met 1 hand. In het begin was het voornamelijk voor Vincent erg wennen waar hij zijn voeten neer moest zetten. Vaak heeft hij tegen de boodschappenmand aan geschopt tijdens het lopen. Zelf merk ik dat de wagen mij heel veel steun geeft tijdens het lopen. Zo kan ik veel verder/meer lopen als ik achter de wagen loop, dan zonder wagen. Gelukkig mag ik er nog heel lang achter lopen.

Review Joolz Geo2

De Joolz Geo2 met doorkijk/lucht gedeelte. 

De stof van de kap, de boodschappenmand en de bak zijn dik en stevig. Het is geen goedkope stof, het gaat net snel stuk en kan echt wel tegen een stootje. Er ontstaan niet snel haakjes in en daarnaast zijn alle ritsen, knoopjes en elastiekjes ook heel stevig. Is ook wel een vereiste met een klein kindje dat op een gegeven moment overal aan kan zitten. Ook het doorkijk gedeelte is van stevig gaas gemaakt. Heel fijn voor wat extra frisse lucht bij je kindje.

Wat ik zelf ook nog heel fijn vind aan de wagen is dat de bak heel groot is. Je kan er zelfs nog een stuk aan het hoofdeind uithalen, zodat je kindje nog meer ruimte heeft. Ook is de boodschappenmand echt een grootpluspunt! Er kan zoveel in, maar je wagen blijft net zo fijn en makkelijk rijden.

Accessoires

De Joolz heeft natuurlijk ook accessoires die je kan kopen bij de wagen. Kopen, want je krijgt er niks gratis bij. Joolz heeft naar mijn idee helemaal geen acties; zoals je koopt de wagen en krijgt er een regenhoes bij. Wij hebben dan ook enkele dingen naast de wagen nog aangeschaft. Een zonnekap, een regenhoes en ook een bekerhouder voor aan de duwstang. Vin riep heel hard namelijk voor haar geboorte dat die elke zondag met haar zou gaan wandelen. Is nog niet heel veel gebeurd haha.

Review Joolz Geo2

Joolz Geo2 met regenhoes

De regenhoes zit echt super strak en het is dan ook niet een hoes die je heel snel omdoet als het ineens gaat regenen. Sowieso dient de extra zonnekap naar binnen gevouwen te worden, voordat je de hoes om kan doen. Als de regenhoes eenmaal zit, sluit die heel mooi af en beschermd die echt de stof van je kinderwagen. Aan de bovenkant van het “raamgedeelte” daar zit een opening zodat er nog wel frisse lucht bij de kleine komt. De regenhoes kan je straks ook gebruiken als het zitgedeelte op de wagen zit.

Review Joolz Geo2

Joolz Geo2 met zonnehoes.

De zonnehoes moet je ook los kopen. Dit was wel een van de accossoires die ik heel graag wilde hebben. Gezien Abby in April geboren is gingen we de mooiste maanden van het jaar in. Natuurlijk hoop je dan op veel zonuren en dan wil je je kindje ook het beste beschermen. Deze hoes is ideaal. Geen gestoei met losse doeken die je over je wagen legt en ook geen kans op verhitting in de wagen. Je rits de extra zonnekap eraf en je rits deze zonnehoes eraan. Hij kan zoals hierboven over je stuur, maar ook zoals hieronder over je kinderwagenbak. Ook deze kan straks nog gebruikt worden met op het zitgedeelte van de wagen.

Review Joolz Geo2

Eind review

Wij zijn hartstikke blij met deze wagen en hadden ook geen andere kinderwagen gewild. Al is het wel een klein beetje jammer dat Joolz nu net een paar weken geleden een groene versie heeft uitgebracht van de wagen haha. Als wij in nu onze kinderwagen hadden gaan kiezen, was het zeker de groene kleur geworden van de Joolz Geo2. Maar ik ben echt zo blij met de kleur Hippogrey, welke wij toen gekozen hebben.

Hebben wij geen minpunten ontdekt aan de kinderwagen? Jawel, die zijn er wel. Niet veel en ook niet super storend. De wagen is zwaar. Als ik alleen op pad ga met Abby en veel auto in, auto uit ga, dan denk ik wel eens, jeetje wat is dat ding toch zwaar. Juist dat zorgt natuurlijk voor de goede wegligging.

Ook hebben wij nu net een nieuw onderstel, nieuwe banden en een nieuwe kap van de wagen binnen gekregen. (Deze foto’s zijn van daarvoor). In de achterbanden zat namelijk een slag, hoe die daarin is gekomen, vraag het mij niet. Het onderstel hebben we helemaal nieuw gekregen, nadat we een klacht hadden over de duwstang. De linkerkant gleed soms weer terug naar binnen als we de wagen even op zijn achterwielen moesten duwen om een stoep op te gaan.

Daarnaast trok de kap heel erg en viel deze niet mooi over het frame heen zoals je hierboven ziet op de foto’s. Bij het hoofdeinde zie je die zilveren randen onder de kap vandaan komen en dat stoorde mij echt dat ik een klacht heb ingediend. Ik kreeg zonder moeite een nieuwe kap en deze zit echt top! Leek wel of bij die oude de stof te kort was gemaakt.

Wij hebben de kinderwagen bij Babydump gekocht en ik ben daar met de klachten naartoe gegaan, ze snapte mijn klachten en deden heelmaal niet moeilijk. Ik bestel een nieuwe voor je, het kan alleen wel 3-4 weken duren. Geen probleem! Ik was allang blij dat ze zo goed om zijn gegaan met de klachten! Top service, kan niet anders zeggen.

Dit is mijn review van de Joolz Geo2. Hopelijk hebben jullie er iets aan met het maken van een beslissing voor een kinderwagen. Wij zijn echt elke dag blij met de gemaakte keuze voor deze wagen. Welke wagen hebben jullie of gaan jullie kopen en waarom heb je voor die kinderwagen gekozen? Ben benieuwd naar jullie meningen over de vele kinderwagens welke op de markt zijn. 

Liefs Jessica, Life by Jess