Jess op de sportschool

sportschool

Sinds begin juli zijn Vincent en ik fanatiek bezig in de sportschool. We hebben een abonnement bij de Basic fit, en dat is voor ons prima. We gaan per week zo’n 4 keer sporten en het is echt heel lekker. Als we nu een keer minder kunnen, of de dag loopt niet volgens de plannen balen we daar allebei stevig van. Hopelijk helpt dit allemaal om het afvallen te stimuleren waar ik natuurlijk mee bezig ben!

Trainen op de sportschool

Wisten jullie al dat ik echt een PIEP hekel heb aan cardiotraining. En die piep is dan nog zacht uitgedrukt. Ik vind er echt geen ruk aan. We gaan nu bijna alle keren op de fiets naar de sportschool (10 minuutjes fietsen heen en ook weer 10 minuten terug) en dat is onze cardio. BLEGH! Komende weken zullen we de cardio wel meer in ons schema gaan toepassen, nog even wat extra cardiotraining op de sportschool en niet alleen het fietsen.

Krachttraining, ja dat is leuk om te doen! Zwaaien met gewichten en je spieren voelen branden. Heerlijk! Waarschijnlijk vind ik dit ook zo leuk, omdat ik best wel sterk ben. En als ik samen met Vincent aan het sporten ben, vind ik het best wel leuk om me een beetje uit te sloven, proberen zo dicht mogelijk bij hem in de buurt te komen qua gewichten (niet dat dit lukt en een eerlijke vergelijking is haha, want Vin is heel sterk!).

Muziek in de sportschool

Op de sportschool wordt er altijd muziek gedraaid bij ons, maar ik vind mijn eigen muziek toch fijner sporten. Zo loop ik vaak door de sportschool met mijn telefoon in mijn handen en mijn oordopjes in, of een draadloze koptelefoon op. Helemaal niet handig, elke keer weer die telefoon opruimen, oppakken of ergens neerleggen zodat ik de oefening gewoon kan doen, zonder dat ik mijn de beweging mijn oordopjes uit mijn oren trek!

jess op de sportschool

Sinds kort heb ik daar de oplossing voor gevonden. Van Hoesjes Outlet mocht ik iets uit hun assortiment uitzoeken en dat is een sportarmband geworden! Super handig voor nu we zoveel aan het sporten zijn. Deze band doe ik om mijn arm heen, met mijn telefoon erin. Super handig en ook mijn touchscreen werkt dan gewoon nog. Dus ik hoef niet elke keer meer mijn telefoon eruit te halen. Super fijn, even klik, klik en ik ga naar het volgende nummer.

De sportarmband heb ik vaak om tijdens cardiotraining, dan heb ik de muziek echt nodig om door te blijven gaan, met krachttraining vind ik het persoonlijk fijner om geen muziek in mijn oren te hebben. De band kan strak genoeg om je arm, hij glijdt er ook niet vanaf met alle bewegingen. Echt wel een aanrader!

jess op de sportschool

PS deze foto’s zijn buiten tijdens het fietsen gemaakt, ik vind het zelf heel erg raar om foto’s te maken in de sportschool! haha

Samen sporten

Nu wij al enkele weken samen gaan sporten kan ik wel zeggen dat ik het echt fijn vind. We pushen elkaar nog door die laatste herhalingen heen. Kom op schatje nog 3… Ook kan Vincent bijvoorbeeld bij het bank drukken de stang overpakken als ik hem echt niet meer omhoog geduwd krijg. Als ik alleen was geweest had ik nooit zoveel gewicht erop gedaan. Zie je me al liggen, als een vis op het droge, met die stang op me borst haha…

Via mijn werk kan ik gebruik maken van een 10 rittenkaart voor Bootcamp! Super gaaf en daar heb ik mij ook voor aangemeld. Komende weken zal ik bijna elke donderdag of dinsdag meedoen met een bootcamp les. Dit zal toch (anders) zwaarder zijn een training in de sportschool. Mooi afwisseling wel!

Weet je wat ook heel goed is tijdens het sporten? Het dragen van compressiesokken, dit soort voor meer energie, meer uithoudingsvermogen en je hebt minder kans op spierpijn! Zeker met een korte broek aan is dit ideaal om te dragen. Zo hoef je in de koudere maanden ook niet persé een hele lange broek aan.

Sporten jullie veel? En hoe doen jullie het dan met muziek? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs Jessica, Life by Jess

Dit artikel bevat een samenwerking/sponsering