Jess is een motormuis

Had je dit achter mij gezocht? Jess de motormuis? Ik ben er toch echt wel één! Sinds dat ik me kan herinneren ga ik bij mij vader achterop, vaak als enigste vrouw,  rij ik mee met de toertochten.

Jess is een motormuis

Rijbewijs halen

Achterop zitten is leuk, maar ik wilde zelf ook heel graag mijn rijbewijs halen of het in ieder geval proberen. Eigenlijk wilde ik deze in 2010 al gaan halen, maar door de ziekte van mijn vader, waardoor hij niet mee zou rijden in de toertocht die in dat jaar gepland stond, stond er voor mij geen druk achter om mijn rijbewijs te halen en ook stond mijn hoofd daar niet naar. In januari 2011 heb ik mijn eerste rijles gehad super spannend, maar ontzettend leuk! Half mei heb ik mijn rijbewijs gehaald na 2x te hebben moeten afrijden.

Wat vind ik fijn aan motor rijden? 

Motor rijden of achterop zitten geeft mij een gevoel van vrijheid, in de buitenlucht, de heerlijke geur opsnuiven van het vers gemaaide gras, van het land wat bemest is, de geur van een zomeravond of de geur van zomer regen. Van motor rijden kan ik echt genieten, het is echt eventjes opladen voor mij, even ontspannen.

Een eigen motor hebben/kopen

In augustus 2011 ben ik samen met mijn vader op zoek gegaan naar een goede motor voor mij. Omdat ik 19 jaar was toen ik mijn rijbewijs haalde, was ik verplicht om 2 jaar lang een 25kw motor te rijden, dus mijn toekomstige motor moest hier wel aan voldoen. Na goed zoeken vond ik mijn motor. De Yamaha Diversion XJ 600, een iets oudere motor, maar zeer netjes onderhouden en zeer weinig kilometers op de teller.

Motor Yamaha XJ600, motormuis

Sinds die tijd is Jess de motormuis echt tot leven gekomen. Als echte motormuis ben ik diverse keren met mijn vader een stuk gaan rijden in de omgeving, heb ik als enige vrouwelijk motormuis in 2012 mee gereden in de jaarlijkse toertocht, alle mannen waren trots! Super goed gevoel gaf dat mij.

Vincent is aangestoken met het motormuis virus!

Ja, ik heb hem aangestoken! Hij heeft in 2013 zijn motorrijbewijs gehaald. Wat ik me kan herinneren zijn we toen ook nog een keer samen gaan rijden, hij op de motor van mijn vader en ik op mijn eigen motor. Eind maart 2013 is Vincent op mijn motor een rondje gaan rijden om uiteindelijk mij op mijn werk langs te komen om me even gedag te zeggen. Helaas heeft hij mijn werk niet gehaald (op hemelsbreed 500meter afstand) en is hij over het hoofd gezien door een automobilist. Vin lag gelukkig niet helemaal in de kreukels, want de motor had de grootste klap opgevangen, deze is daarna ook total loss verklaard.

Vincent heeft gelukkig het motor rijden gewoon doorgezet en heeft vaak de motor van mijn vader nog eens geleend. Ik daar in tegen heb het motor rijden op een laag pitje gezet, de motor van mijn vader is te groot dus dat gaat niet lukken. Vanaf het ongeluk tot aan nu heb ik nog maar 2x motor gereden, een keer op een motor die we konden lenen en een keer op de motor die Vincent gehuurd had voor de jaarlijkse toertocht.

Jaarlijkse toertocht 2016

Morgen is weer de jaarlijkse toertocht en ga ik achter op bij mij vader. Ik heb er ontzettend veel zin in, weer heerlijk rijden en genieten van de mooie omgeving. Het wordt een lange dag, het is rond 7:15 van huis en rond 17:00 uur zullen we weer terug zijn. Vincent rijdt niet mee dit jaar. Wil je foto’s zien die ik morgen maak, kijk op mijn instagram Lifebyjessblog !

Wat vinden jullie van motor rijden?  Rij je zelf ook of wil je je rijbewijs halen?

Liefs Jessica

8 comments

  • Jessica (author)

   Zeker weten! Mijn zusje vind het niks dus dit is echt iets van mijn vader en mij…

 • Vlijtig Liesje

  Ik vind het een eng voertuig moet ik zeggen. Een vriendin van mij heeft haar rijbewijs maar is gestopt toen ze kinderen kreeg.

  • Jessica (author)

   Mijn moeder is ook nooit meer achterop geweest sinds wij geboren zijn. Ben benieuwd hoe ik daar later tegen aan kijk

 • Lin

  Stoer hoor! Ik hou het zelf wel bij het achterop zitten, maar vind het wel tof als vrouwen hun moter rijbewijs hebben!

  • Jessica (author)

   Het is heerlijk! Als je een keer mee wilt rijden met een tocht geef maar een gil.

 • Diana

  Wat stoer! Ik kan me levendig voorstellen dat het heerlijk moet zijn om van die ritten te maken op je Motor. Ik zelf ben zeker geen motormuis. Heb nooit het rijbewijs gehaald maar meer omdat ik het wel een kwetsbaar voertuig vind. Daarom lijkt mij goede motorkleding juist heel belangrijk. Wel super gaaf om te elzen dat je als enig vrouw gewoon tussen al die mannen die jaarlijkse toertocht mee rij. Cool !
  Diana heeft recent gepubliceerd…Nina winnares Idols 2016My Profile

  • Jessica (author)

   Dat ik de enigste ben geeft me altijd een kick gevoel! Stoere chic haha! Je bent ontzettend kwetsbaar zagen we wel weer aan hoeveel geluk onze motorvriend had met het hert achterop. Hij gelukkig niks maar motor total loss moet je nagaan wat er had gebeurd als het hert iets eerder of later was gesprongen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge