Jaaroverzicht 2020

Jaaroverzicht 2020

De laatste dag van het jaar 2020 is begonnen. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik het jaaroverzicht van 2019 schreef. Het jaar waarin Abby is geboren, dat is gewoon alweer even geleden. Er zit inmiddels alweer een jaar op en wat voor een jaar. Op persoonlijk vlak een ontzettend bewogen jaar. Een jaar met een ontzettend dal, maar gelukkig ook met diverse hoogtepunten. Een jaar waarin ik ontzettend aan mijzelf ben gaan denken en werken. Het jaar waarin ik, ondanks alles, een hele hoop rust ben gaan ervaren. 2020 was een heftig jaar, maar ik kijk er op terug met een fijn gevoel, want er zijn zoveel mooie dingen nog gebeurd afgelopen jaar. De laatste dag van het jaar wil ik graag die jaaroverzicht 2020 met jullie delen.

Jaaroverzicht 2020

Het jaar begon zoals alle andere jaren. Niemand had ooit gedacht dat de wereld zo op zijn kop zou komen te gaan na 3 maanden 2020. Voor mij stond de eerste maand in het teken van een hoogtepunt voor mijzelf. Ik kreeg mijn maagverkleining! Iets waar ik zo naar uitgekeken had, was eindelijk zover. Tijd om aan mijzelf te gaan werken en mij weer goed in mijn vel te gaan voelen. Ik was er helemaal klaar voor en wilde dit met beide handen aangrijpen en dat heb ik gedaan! Ik kan mij nu niet meer voorstellen hoe het was om te leven met dat zware lijf en ik wil ook echt never nooit meer terug naar mijn oude ik. Als ik een foto zie van toen ik zo zwaar was, schrik ik tegenwoordig echt wel. Ik heb mijzelf wel als zwaar gezien, maar niet als zo zwaar! Heel bizar hoe een hoofd jouw zelfbeeld zo kan aanpassen. NOOIT MEER TERUG NAAR ONDERSTAANDE FOTO!

outfit voor een bruiloft

Januari was naast de maand van mijn operatie, ook de maand waarin Vin en ik naar elkaar uitspraken dat we zouden gaan scheiden. De problemen tussen ons speelde al even, en de knoop doorhakken is het allermoeilijkste op zo een moment. Na mijn operatie ging de kogel door de kerk en stonden wij beide achter het feit dat uit elkaar gaan het beste voor ons zou zijn. Als je het artikel terug wilt lezen waarin ik dat op mijn blog deelde, kan je hier klikken.

Gelukkig waren januari en februari nog wel maanden waarin het leven gewoon normaal was. Zo ben ik nog naar de sauna geweest, heb ik foto’s mogen maken van de zwangere buiken van mijn zusje en een vriendin van mij. Heb ik een nieuwe fiets gekocht en ben ik naar de dierentuin geweest met mijn ouders en Abby.

Jaaroverzicht 2020

Covid-19 the beginning

En toen was het maart 2020, werd mijn lieve kleine nichtje Kate geboren en dat weekend erna begonnen de corona maatregelen in Nederland. Wat een tegenvaller en wat een domper. Niemand wist hoe we hier mee om moesten gaan en het kwam een beetje rauw op mijn dak. Vanaf dat moment was ook de kinderopvang gesloten voor de komende acht weken. Heel even schakelen naar het thuiswerken met Abby, maar daarnaast heb ik zo onwijs genoten van deze acht weken. Fulltime met mijn dochter, de beste weken die ik heb mogen ervaren het afgelopen jaar. Evenals de weken waar wij nu weer in zitten. Ik vond en vind het heerlijk om haar zoveel om mij heen te hebben en echt fulltime te kunnen genieten van haar ontwikkelingen. Haar eerste stapjes die thuis gezet zijn voordat ze weer terug mocht naar het kinderdagverblijf! Yes hoe bijzonder was dat. De kans was anders groot geweest dat ze het daar had gedaan en wij er niet eens bij geweest waren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica (@lifebyjessblog)

In het jaaroverzicht 2020, mag Abby haar eerste verjaardag natuurlijk niet ontbreken! Op 2 april 2020 werd zij 1 jaar en dat hebben wij gevierd met alleen mijn ouders. Zij kwamen een taartje eten en Abby kreeg wat cadeautjes van vrienden aan de deur, maar meer dan dat niet. Voor haar prima, want wat had ze er van mee gekregen?! Ik hoop wel dat wij komend jaar haar verjaardag een beetje meer kunnen vieren dan wij het afgelopen jaar hebben kunnen doen. Maar laat ik niet te hard hopen.

Hoe was 2020 verder…

Mei 2020, de tijd waarin we weer een klein beetje het normale leven terug kregen. Uiteraard met in acht neming van alle maatregelen, maar we konden weer een klein beetje op pad en wat dingen afspreken. Zo sprak ik weer af met wat vriendinnen en zijn we nog een weekend weg geweest met mijn ouders en mijn zusje en haar gezin. We waren een lang weekend naar Landal, heerlijk de fiets meegenomen en veel kilometers gemaakt. Wat was het heerlijk om met ons gezin op pad te zijn en even te genieten van het niks moeten alles mag gevoel.

Jaaroverzicht 2020

In juni zijn we ook weer eens uiteten geweest. Samen met mijn moeder ben ik naar Loetje gegaan. Dat was de eerste keer biefstuk na mijn maagverkleining en wat was die lekker! Loetje staat op het verlanglijstje om weer heen te gaan als het weer open is. Afgelopen jaar zijn we met mijn ouders ook nog een dag naar Giethoorn geweest. Al enige tijd stond op mijn bucketlist om nog eens te varen in Giethoorn. Wat een heerlijke dag was dit! Hopelijk kan ik dit nog wel eens vaker gaan doen.

In de maanden daarna heb ik nog heel veel leuke dingen gedaan! Zo ben ik gaan zwemmen met Abby, heb ik voor het eerst sinds jaren weer paardgereden en heb ik veel leuke dingen met vriendinnen gedaan. (Spelletjescafe, High Tea, kleuradvies). Ik zal aan het einde van het artikel ook even linken naar alle maandoverzichten die ik heb geschreven afgelopen jaar. Volgens mij heb ik alleen de maand maart niet geschreven en gepubliceerd.

Tweede helft jaaroverzicht 2020

Ondanks alle leuke dingen die ik gedaan heb de afgelopen maanden die ik al beschreven heb, zijn Vincent en ik op de achtergrond ook bezig geweest met het regelen van de scheiding. Stukken aanleveren, inlezen, beslissingen nemen en uiteindelijk alles bij de rechtbank in laten dienen. Dit alles zorgde ervoor dat wij eind augustus 2020 officieel de scheidingspapieren in handen hadden. Tijd voor het zoeken van een eigen woning, gelukkig is dat zoals jullie allemaal weten vrij snel gelukt en woon ik inmiddels in mijn eigen huis waar ik het ontzettend naar mijn zin heb.

Eind augustus had ik al zoveel bereikt op lichamelijk vlak, dat ik dit graag wilde laten vastleggen. Het afvallen ging super goed en ik ben onwijs trots op mijzelf en op mijn lijf. Dit nieuwe lijf wilde ik heel graag laten vastleggen en ik ben samen met Abby op de foto gegaan op het strand en in de duinen. Elke dag nog steeds zo blij met deze foto’s (en ja er zit ruim 10 kilo verschil tussen de foto’s van toen en nu alweer, heel bizar!)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica (@lifebyjessblog)

September had nog enkele leuke uitstapjes voor mij in petto. Zo ben ik naar een Blogger event geweest, Blogger by Nature en ben ik samen met mijn moeder naar twee concerten geweest. Edwin Evers band en naar Racoon in openlucht theater Caprera. Heerlijk was het om er weer even uit te zijn. Ook was september de maand waarin ik eindelijk mijn nieuwe iWatch kon gaan kopen. Echt heel blij mee!

Een nieuw begin

De laatste maanden van 2020 stonden in het teken van mijn nieuwe huis. In oktober kreeg ik akkoord op mijn bod en 8 weken later had ik de sleutel in handen. Eindelijk kon ik uitkijken naar iets heel speciaals, een plek voor mijzelf en Abby. Tijd voor een nieuwe stap in mijn leven en voor rust. Op 27 november kreeg ik de sleutels van mijn huis in handen en op 22 december ben ik verhuisd! Inmiddels woon ik dus alweer ruim een week in mijn eigen huis en het voelt zo ontzettend fijn! Binnenkort zal ik foto’s met jullie gaan delen in een apart artikel. Ik heb wel al wat geschreven over mijn huis en de eerste klusdagen. 

Jaaroverzicht 2020

Dit is het einde van mijn jaaroverzicht 2020. Een lang artikel, een gek jaar. Een jaar waarin mijn lichamelijke verandering als grootste positieve punt is geweest en uiteraard onze scheiding het dieptepunt. Corona kwam ook nog even om de hoek kijken, maar heel eerlijk heeft dit voor mij wel gezorgd voor veel rust in deze periode. Geen afspraken, verjaardagen, verplichte nummers waar je werd verwacht die allemaal energie zouden vragen. Doen wat ik wilde, waar ik mij goed bij voelde en heel veel thuis zijn. En dat is voor Jess de huismus heel erg fijn. Thuiswerken was even wennen, maar is inmiddels nu normaal. Het geeft mij persoonlijk veel rust dat ik tussendoor even snel de was kan doen en dat dit dus niet allemaal meer in de avonduren moet of in het weekend. Ik weet niet of ik er ook zo sterk had gestaan als corona er niet was geweest. Dan laat jij je toch meer door het leven meeslepen en wordt je niet gedwongen tot rust.

Voor nu, lieve lezers bedankt voor het lezen van alle artikelen op Life by Jess en hopelijk lezen jullie volgend jaar ook weer mee met al mijn avonturen! 

Nog even de links op een rij naar alle maandoverzichten; Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November 2020!

Liefs Jessica, Life by Jess