Jaaroverzicht 2019

Jaaroverzicht 2019,

Hierbij het grote jaaroverzicht van 2019. Natuurlijk het jaar van de geboorte van Abby. Wat heb ik voor de rest gedaan? Ik zou het bijna allemaal vergeten zijn, want dat Abby in ons leven kwam is toch wel het aller- allerbelangrijkste! Maar ik heb even teruggekeken in mijn agenda voor zover dit mogelijk is… Mijn digitale agenda heeft namelijk alle afspraken van januari tot juli verwijderd, geen idee hoe (maar dit was wel de reden waarom ik niet wilde afstappen van een papieren agenda, wat ik uiteraard dit jaar een keer heb losgelaten). Ik heb in mijn geheugen gegraven, naar foto’s gekeken die gemaakt zijn en zo heb ik toch een redelijk goed beeld van het eerste halfjaar, om dit jaaroverzicht 2019 compleet te maken.

Jaaroverzicht 2019

Babyshowers

Tijdens mijn zwangerschap ben ik ontzettend verwend met een babyshower, eigenlijk meerdere. Op mijn laatste werkdag hadden mijn collega’s een bijeenkomst geregeld met blauwe/roze versiering en met wat roze/blauw snoepjes! Ook kreeg ik nog wat cadeautjes en dat was echt heel erg leuk.

Jaaroverzicht 2019

Half februari heb ik afgesproken met de VIVA meiden. De meiden die ik heb leren kennen via internet, gezien we ervaringsverhalen zochten van lotgenootjes met PCOS. Inmiddels hebben we elkaar al 4x in het echt gezien en dat is elke keer zo fijn. Toen ik in februari met hen afgesproken had, hadden ze ook geregeld dat de tafel versierd was en kreeg ik ook van hen wat cadeautjes en hebben we een raad de babynaam spel gedaan.

Ook mijn moeder had nog een babyshower georganiseerd! Echt super lief en ook dit was een hele leuke middag. Rompertjes versieren, cadeautjes uitpakken, babynaam raden (1tje had de jongensnaam en ook de meisjesnaam waarover we twijfelde goed haha)… Ik heb over deze babyshower een artikel geschreven, mocht je hem willen lezen klik hier!

Babyshower Jessica, Jaaroverzicht 2019

Abby

En dan het allermooiste moment van 2019! De geboorte van Abby en de tijd met haar nu. Is het heel erg als ik zeg dat ik nog steeds op mijn roze wolk zit? En dat nu ze er al bijna 9 maanden is?!

De bevalling duurde lang, maar dat was het meer dan waard! De kraamweek was heerlijk en ook mijn verlof was echt heel erg fijn. Iets waar ik zo lang naar uitgekeken had, is werkelijkheid geworden en daar geniet ik echt met volle teugen van.

Het is zo een heerlijk meisje en elke stap in haar ontwikkeling die ze maakt vind ik superleuk en mooi. Ik wist niet dat een kleine je zo verliefd kon laten zijn. Elke dag met haar is heerlijk en op de momenten dat ik niet bij haar ben (bijvoorbeeld op mijn werk) is het mooiste deel van de dag dat ik haar weer mag gaan ophalen. Haar lach laat je smelten en dat is gewoon het mooiste wat er is. Komende week of de week erna komt er een update online over Abby.

Jaaroverzicht 2019

Uitstapjes

Samen met mijn moeder ben ik naar Jumping Amsterdam en Indoor Brabant geweest. Iets wat we elk jaar doen en waar ik mij niet in liet tegenhouden door de zwangerschap.

Ook zijn we naar het dolfinarium geweest in juni, na een heerlijke week weg en had ik via mijn werk een uitje. Het was prachtig weer en dat maakte het uitje ook extra leuk. We zijn namelijk gaan varen op de Kagerplassen. Echt wel iets wat ik in de toekomst ook nog een keer wil gaan doen. Sloep huren voor een dag en lekker het water op. Heb echt zo genoten van die namiddag op het water!

Op mijn verjaardag zijn we samen met vrienden naar ons eiland geweest. Texel. We hebben daar een hele fijne dag gehad. Van terras naar terras en van het ene eten naar het andere eten. Echt een dag waarvan ik heel erg genoten heb dit jaar.

Samen met mijn moeder en zusje ben ik naar het “In de wolken” festival geweest. Dit was bij ons om de hoek en aangezien mijn zusje zwanger is, dachten we er veel leuke spulletjes te kunnen kopen. Voor mij viel dit een beetje tegen, maar het was wel leuk om er geweest te zijn.

En ik heb dit jaar nog meegelopen in een modeshow. Zo buiten mijn comfortzone, maar het was leuk om te doen. Het was voor een winkel met grote maten kleding voor dames. Maar leuke grote maten kleding, niet van die suffe dingen. Wat sowieso al fijn was is dat je de modeshow doet met “gelijkgestemde”, de wat vollere dames. Dus dan voel je je al geen vreemde eend in de bijt. Ook was het voor de klanten en niet voor bureaus of iets. Ik heb al gezegd, dat ik het best nog een keer wil doen!

Jaaroverzicht 2019

Fotografie

Dit jaar heb ik eindelijk een workshop paardenfotografie gedaan. Iets wat ik al heel lang wilde, maar elke keer uitstelde. Het was heel erg leuk om veel tips en trucs te leren. Zo leuk dat ik eraan denk om er volgend jaar meer mee te gaan doen.

workshop paardenfotografie

Wel heb ik mijn eerste “opdracht” al gehad. Een vriendin van mijn heeft een eigen paard en zij wilde foto’s hebben van hem. Deze heb ik gemaakt en ze is hartstikke blij met hoe de foto’s geworden zijn. Meer mensen van haar stal wilde wel foto’s laten maken van hun paard, dus waarschijnlijk gaan we voor volgend jaar een dag regelen dat ik diverse tijdsloten maak voor het fotograferen van diverse paarden. Nu al heel veel zin in!

Jaaroverzicht 2019

Ook heb ik van mijn ouders voor de kerst een abonnement gekregen op Adobe Photoshop en Lightroom! Yes, dus ik kan gaan leren hoe ik de foto’s nog mooier kan bewerken.

Concerten, Mysteryland en Bruiloften

Elk jaar staat er wel wat op de planning als het gaat om concerten en festivals. Zo ook in 2019. 6 weken na de bevalling ben ik naar Marco Borsato geweest in de Kuip. Samen met Vin en een bevriend stel. Wat een feestje was dat.

Ook ben ik naar Racoon geweest in Caprera en naar de 3JS. Iets waarvoor we een jaar van tevoren altijd al kaarten in huis hebben. Zo ook voor dit jaar. Het was weer een feestje. Caprera is ook zo een mooie locatie, midden in de bossen, in de openlucht. Wel een favoriete plek van mij voor een concert.

Uiteraard stond Mysteryland dit jaar ook weer op de planning. Wat een heerlijk feestje was het weer en wat een goed weer hadden we! De eerste dag ben ik met mijn zusje, haar vriend en mijn moeder geweest en de tweede dag ging Vin ook mee. De tickets voor volgend jaar zijn alweer in de pocket!

Month by Jess augustus

En we hebben nog een bruiloft van vrienden gehad. 22 augustus, een supermooie en warme dag en wat een liefde! Het was een hele mooie middag. Eerst de ceremonie en daarna het feestje (van 15:00uur tot 19:00uur), DJ was goed en iedereen was heerlijk aan het dansen. Echt leuk om te zien hoe het dus ook in de middag kan. Ik heb genoten en het bruidspaar ook.

Ook mijn zusje is eind november (28 november) getrouwd met haar vriend/man. Er is een kleine op komst (maart 2019) en om alles goed geregeld te hebben, zijn ze getrouwd. We hebben twee nachtjes geslapen in een hotel daar in de buurt, zodat we niet hoefde te reizen op de trouwdag zelf. Eerste was er een ceremonie op het gemeentehuis, toen hebben we bij hen thuis nog wat gedronken en daarna zijn we door gegaan naar een restaurant. Daar hebben we lekker gegeten en ’s avonds zijn we weer fijn naar het hotel gegaan. Mijn zusje en haar man zijn die dag daarna een weekend weg geweest als huwelijksreis… Wie weet hebben we ooit nog een hele grote bruiloft met Sissi jurk en al, zusje?

Vakanties

Tijdens mijn verlof ben ik met mijn ouders een week weg geweest naar Landal Landgoed ’t Loo. Even een weekje weg in Nederland. Van maandag tot vrijdag was ik samen met Abby en mijn ouders in het huisje en vanaf vrijdag kwamen ook mijn zusje, haar vriend en Vin. Wil je lezen hoe dit weekje weg was? Ik heb er een verslag van geschreven! Lees het hier.

Month by Jess November

Eerst wilde ik met mijn moeder en Abby naar de zon gaan, maar gezien Abby haar inentingen nog niet had gehad, kregen we het advies om dit niet te doen. Dit hebben we later dit jaar toch nog gedaan. Want we zijn een paar weken terug naar Gran Canaria geweest. Een heerlijke vakantie hebben we daar gehad. Mag ik weer terug? Ook van deze vakantie heb ik een verslag geschreven. Als je die wilt lezen kan dit hier.

Dag 2019, hallo 2020!

Dit jaar hebben we helaas afscheid moeten nemen van een dierbare. Nu komt daar een beetje de rust in voor mij na alles wat er te regelen viel na de crematie. Dit heb ik met liefde gedaan en voor alles wat komt, zal ik dit ook nog doen. Tuurlijk zijn er nog wel meer minder leuke momenten dit afgelopen jaar, maar sommige zijn voor mij te privé om te delen. Ook nemen alle leuke/mooie dingen die gebeurt zijn de overhand in alles gelukkig!

Na de ruim 1400 woorden die hierboven al geschreven zijn, ben ik eigenlijk wel op het einde van dit grote jaarverslag van 2019. Bedankt lieve lezers voor het lezen van alle artikelen op Life by Jess en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs Jessica, Life by Jess