Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018

De laatste dag van het jaar is alweer aangebroken. Ik weet oudejaarsavond van vorig jaar nog zo goed voor mij te halen en dit is gewoon alweer een jaar geleden. Moet je nagaan wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd. In dit jaaroverzicht zet ik de leuke, maar ook minder leuke herinneringen van dit jaar op een rij.

2018 was emotioneel niet mijn jaar en dit is ook te zien geweest op mijn blog. Deze heeft enkele periodes stil gelegen om goed aan mijzelf te kunnen denken.

Aan het begin van 2018 zat ik al enkele weken/maanden niet zo lekker in mijn vel, maar bleef gewoon doorgaan. Totdat ik in april de miskraam kreeg. Dit was de letterlijke druppel die de emmer deed overlopen. Vanaf dat moment heb ik thuis gezeten en ben ik met behulp van een psycholoog gaan werken aan hoe ik in mijn vel zat.

Daarnaast zijn er in 2018 nog enkele privé dingen gebeurt welke er flink hebben ingehakt. Een ziekenhuisopname van een dierbare, een vriendschap die voorbij ging en de (onbewuste) stress van alle ziekenhuisbezoeken voor onze kinderwens.

Gelukkig bevat 2018 en dus dit jaaroverzicht, ook heel veel mooie herinneringen. Zo hebben we maar liefst (op vanavond na) 173 spellen Keezen gespeeld in 2018. Maar ook kwam Kolonisten van Catan, Rummikub en 30 seconds dit jaar bij ons op tafel om gespeeld te worden. 30 Seconds was voor ons echt een nieuwe uitvinding en ik had dit spel dan ook meteen op mijn kerstlijstje gezet (en gekregen!).

Concerten & Festivals in 2018

Toen ik van de week alles ging opschrijven wat de hoogtepunten waren van dit jaar, zag ik al snel dat er heel veel concerten en festivals in dit jaaroverzicht zouden komen. Ondanks dat ik het idee heb dat het helemaal niet zoveel is geweest, bleek dit na het opschrijven toch anders.

Zo zijn Vin en ik in april naar Marco Borsato in Utrecht geweest, maar ook ben ik in November met een vriendin nog naar Marco Borsato geweest in Koninklijk theater Carré. Heel gaaf om weer bij een concert aanwezig te zijn (en ja voor 2019 staat Marco Borsato ook alweer op de planning!).

In april ben ik ook nog naar het concert geweest van Racoon in het Ziggodome en ik november was ik weer in het Ziggodome te vinden, maar dan voor Hardwell! Zijn laatste concert voor onbepaalde tijd en het was echt super gaaf.

En net zoals elk jaar stond ook in 2018 weer een bezoekje aan het openlucht theater Caprera in de agenda. Samen met manlief ga ik elk jaar naar de 3js. Wat een feestje was het dit jaar en hopelijk kunnen we dat na het concert in 2019 ook weer zeggen!

Zal ik nog enkele festivals toevoegen in dit jaaroverzicht van 2018? Tuurlijk want daar ben ik ook geweest! Zo zijn we met onze vrienden (waar we vanavond ook heen gaan) naar Dutch Valley geweest. Een super gezellig feestje en ook zo fijn dat het dicht bij huis is.

Mysteryland festivals 1

Het top feestje van dit jaar mag natuurlijk ook niet ontbreken in het jaaroverzicht. MYSTERYLAND! Wat had ik uitgekeken naar dit hele weekend vol muziek. Gaaf dat het ook weer was. Echt twee fantastische dagen beleefd op MYSTERYLAND! Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Vakanties in 2018

Natuurlijk mag onze rondreis door Amerika ook niet ontbreken in dit jaaroverzicht 2018. Wat een gave reis was dit. Inmiddels zijn we alweer bijna 3 maanden thuis, maar we denken nog heel vaak aan deze vakantie. Een droom die uitkwam en waarvan we niet hadden kunnen denken dat dit zou zo gaan. Je maakt je een voorstelling van de omgeving en de reis, maar in het echt is het toch heel anders. Zoveel leuker en mooier!

Jaaroverzicht 2018 amerika

Het was onze eerste echte vakantie samen. We zijn wel op vakantie geweest, maar dan met vrienden, mijn moeder of een weekendje weg. Nooit waren we langer dan een week samen weg geweest en al helemaal niet naar het buitenland. Het was bijna nog een relatie test haha, nee grapje. Tuurlijk hebben we ons wel even afgevraagd hoe het zou zijn zo samen, maar op vakantie is het alles, maar dan ook alles echt meegevallen. Ik denk dat we bijna verliefder thuis kwamen dan dat we heen gingen. Ik kan wel zeggen dat deze vakantie ook echt goed is geweest voor onze relatie.

Inmiddels staan er enkele reisverslagen online op Life by Jess. Wil jij ze allemaal lezen, klik dan hier om op de overzichtspagina te komen.

Amerika rondreis auto

Naast de reis naar Amerika, ben ik in mei ook nog een week naar Gran Canaria geweest. Heerlijk even een week op mijn gat liggen en niks doen. Enkele boeken uitlezen en lekker genieten van het zonnetje.

Ook ben ik samen met Vin nog een weekend naar de Camping geweest in Roggel, waar zijn vader en zijn vrouw op dat moment verbleven. Samen een paar nachtjes in de tent slapen en genieten van het weg zijn. We zijn toen samen ook een dagje naar de Efteling geweest, heerlijk om er samen even uit te zijn.

Fotografie in 2018

Eind 2017 heb ik een nieuwe camera gekocht en ondanks dat ik al veel af wist van fotografie, heb ik dit jaar toch een opfriscursus fotografie gedaan. Dit bij een fotowinkel bij ons in het centrum. Helaas viel de cursus wat tegen, was het ontzettend op de theorie gericht en werd er eigenlijk, voor mij dan, niks nieuws verteld. Helaas, maar toch ben ik er zelf wel meer mee bezig geweest.

Zo ben ik alleen een keer naar het Keukenhof geweest en heb ik daar op mijn gemakje rond gelopen om foto’s te maken. Oefenen, oefenen, oefenen zeggen ze hé dan leer je het pas echt en dat is ook echt wel zo hoor!

Keukenhof Lisse, jaaroverzicht 2018

De katten heb ik ook geregeld gebruikt als fotomodel en eigenlijk zou ik afgelopen weekend ook nog een fotoshoot gaan doen met mijn zusje en haar vriend, maar dat doen we volgend jaar. Leuk! Dan zal hun hond er ook bij zijn en beesten zijn toch wel de beste fotomodellen.

Life by Jess

Ondanks dat mijn blog Life by Jess enkele periodes stil heeft gestaan dit jaar, ben ik er wel veel mee bezig geweest. Vooral om meer te leren over het bloggen en dan voornamelijk over de trucs die je achter de schermen moet toepassen om je blog nog meer te verbeteren.

Zo ben naar het Blogger by Nature event geweest, daar heb ik echt ontzettend veel geleerd. Ik zou graag in 2019 weer gaan, maar dit keer word het event georganiseerd op mijn uitgerekende datum. Niet heel handig om dan ver weg te zijn van huis, met kans op een startende bevalling! Binnenkort ga ik eens contact opnemen met enkele bloggers welke er wel bij zullen zijn, om te vragen of ze wat tips kunnen delen tegen de tijd dat het event heeft plaats gevonden.

Trouwens er zijn nog kaarten te verkrijgen voor het Blogger by Nature event! Echt een aanrader dus ik zal nog even gaan kijken als ik jou was!

Yoast blog event, jaaroverzicht 2018

Ook was ik afgelopen oktober uitgenodigd om naar het Yoast event te komen. Een event wat voor het eerst georganiseerd werd. Tijdens deze dag heb ik veel geleerd over hoe een tekst van een blogpost in elkaar moet zitten. Ook heeft er een medewerker van Yoast persoonlijk met mij naar mijn site gekeken. Ik heb enkele verbeterpunten mee gekregen en daar moet ik nog mee aan de slag. Wat in het vat zit verzuurd niet hé! Mooi project voor volgend jaar, tijdens mijn verlof bijvoorbeeld.

Zwangerschap

In april van dit jaar kregen wij een miskraam, maar snel daarna zijn we wel weer terug de medische molen in gegaan. Onze wens voor een kindje was nog steeds heel erg groot en ondanks er veel angst zat voor een volgende zwangerschap, liet dit ons niet tegenhouden.

Zo mochten wij half juli weer naar het ziekenhuis komen voor een tweede IUI poging (na de miskraam) en wat bleek twee weken later? Zwanger! Wauw wat geweldig dat het weer gelukt is, maar wat gaan deze eerste weken super spannend zijn. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat alles helemaal goed is gegaan (tot op heden, 26 weken zwanger). Wat een opluchting en wat kijken we uit naar de komst van onze kleine meid/jongen.

zwangerschapsaankondiging

Natuurlijk zijn we veel bezig met de zwangerschap en met de komst van de kleine. Zo zijn we dit jaar aan de slag gegaan in de babykamer en is deze bijna helemaal klaar. Er moet nog wat aankleding komen, maar verder is de kamer al wel af.

Babyshoppen ontkom je ook niet aan in deze tijd, zo ben ik met een vriendin een paar keer naar een Koeka Sale geweest en ben ik met haar, begin november naar het Wearepregnant beurs geweest. Zij is inmiddels bevallen van een heel lief meisje. Extra speciaal om zo samen zwanger te zijn geweest. We hopen eind februari nog naar de 9 maandenbeurs te gaan!

Nog veel leuke momenten in het jaaroverzicht 2018!

2018 had nog veel meer leuke momenten, zo waren Vin en ik 6 jaar samen. (inmiddels alweer bijna 7 jaar). Zo ben ik met mijn moeder bijna elke maand wel naar een klankschaalconcert geweest. Even lekker ontspannen met de klanken van de schalen.

Manon (4) getrouwd, fotoshoot

Ook ben ik nog super trots op Vin dat hij voor de tweede keer de Mud Masters heeft gelopen! Super stoer en goed dat hij dit gedaan heeft. Daarnaast ben ik ook nog trots op mijzelf. Ik heb dit jaar namelijk weer een motor rijles genomen. Ik heb al even mijn rijbewijs, maar ik heb zolang niet meer gereden, dat ik weer even vertrouwen moest krijgen. En samen met mijn moeder hebben we ruim een half jaar volle bak gesport. Trots dat we toen niet opgegeven hebben!

Afgelopen zomer heb ik de meiden van mijn appgroep weer gezien. Met hen heb ik sinds begin 2015 contact over onze kinderwensen. Zij hebben allen hetzelfde syndroom als dat ik heb (PCOS) en we kunnen nog steeds heel veel steun bij elkaar vinden. Zo bijzonder deze band!

Financieel hebben we het ook wat anders aangepakt in 2018. Zo zijn we samen minder uiteten geweest, lunchen heb ik minder vaak buiten de deur gedaan, maar vaker bij ons thuis of bij de vriendin thuis. En vorige week zijn we eindelijk financieel volwassen geworden haha. We hebben een gezamenlijke rekening geopend. Alles op één hoop en helemaal straks met die kleine is dat veel handiger (naar onze mening). Zo houden we ook veel meer overzicht dan met twee losse rekeningen, waar we eigenlijk nooit keken naar de rekening van de ander.

Nog meer 2018…

Ik heb in dit grote jaaroverzicht enkele momenten gedeeld die me bij zijn gebleven. Mocht je nog meer willen lezen over het afgelopen jaar, dan kan je mijn maandoverzichten teruglezen. Check hier de overzichten van JanuariFebruari,, Juli,, AugustusOktober,. Natuurlijk zou het ook heel leuk zijn als je nog eens door het archief bladert om nog meer oude artikelen te lezen voor als je dit gemist hebt!

Maar het einde van dit jaaroverzicht is echt aangebroken. En ook het einde van 2018! Nog een paar uur en dan wensen we elkaar een gelukkig nieuwjaar. Wat zijn jullie plannen voor vanavond? Wij gaan naar vrienden toe in Volendam. Zij zijn twee jaar op rij naar ons gekomen en nu gaan we het daar vieren. Vuurwerk mee, Keezen mee en we gaan er een hele gezellige avond van maken!  

Voor jullie een heel fijn uiteinde gewenst, doe voorzichtig als je vuurwerk af gaat steken en alvast een heel mooi liefdevol 2019 gewenst voor jullie allemaal!

 Liefs Jessica, Life by Jess