Jaaroverzicht 2016 Life by Jess

Jaaroverzicht 2016

Het is 30 december, de een na laatste dag van het jaar 2016. En dat betekend dat de jaaroverzichten overal weer klaar staan. Zo ook op Life by Jess, ik heb mijn agenda eens doorgekeken om te zien wat voor mooie en minder mooie dingen ik allemaal heb meegemaakt dit jaar. Net als vorig jaar heb ik een jaaroverzicht van 2016 gemaakt!

Jaaroverzicht 2016

Januari

In januari zat Vincent nog op Texel voor zijn werk. Doordeweeks was hij daar en in het weekend kwam hij naar huis, behalve het weekend van 15 januari. Toen ben ik daar op donderdagavond heen gegaan om een weekend op Texel door te brengen. Dat weekend heb ik een droom laten uitkomen, namelijk rijden op een Belgisch Trekpaard! Wat was dit gaaf, 3 weken last van mijn benen maar dat geeft niet.

Best gelezen artikelen, Harvey jaaroverzicht 2016

Wat een fijn weekend hebben we toen gehad, niet wetende wat ons daarna zou overkomen.
Onze kleine vriend Harvey, ons nieuwe huisgenootje werd heel erg ziek, hij bleek Fip te hebben en dit kon niet verholpen worden. We hebben toen besloten om Harvey in te laten slapen.

Februari

In Februari zijn we met het gezin gaan bowlen en uiteten geweest voor de trouwdag van mijn ouders. Ze waren dit jaar 31 jaar getrouwd, bijzonder en mooi om te zien dat ze na zoveel jaar nog steeds zoveel van elkaar houden!

Maart

Eindelijk mochten we weer naar Marco Borsato, Vincent en ik waren in 2015 al geweest, maar het was zo ontzettend gaaf, dat mijn ouders en zusje eigenlijk ook nog wel wilde gaan. Zo gezegd, zo geregeld, met het hele gezin naar Symphonica in Rosse met Marco Borsato! Geweldig.

Begin maart hebben we als gezin afscheid moeten nemen van onze trouw viervoeter. Onze lieve Senta was al 13,5 jaar en was van de een op andere dag helemaal op. We hebben met z’n alle afscheid kunnen nemen en haar as staat nu bij mijn ouders thuis.

senta, jaaroverzicht 2016

Ook waren er nog leuke gebeurtenissen in Maart, zo werd Vincent 26 jaar, nam ik een nieuw abonnement met een Iphone 6s en zijn we nog een weekend met Vincent zijn vader en zijn vrouw naar Roggel geweest in Limburg. Het was een heerlijk weekend, en wat zaten we in een leuk huisje!

April

De maand die doet wat hij wilt, was een heerlijke maand. Ik ben samen met mijn moeder op vakantie geweest naar Gran Canaria. Waar het echt ontzettend leuk was.

Jaaroverzicht 2016

Vincent en ik waren 2 jaar getrouwd en we kregen eindelijk gordijnen in de ramen van ons dakkapel op zolder. Met het gezin zijn we naar de musical Soldaat van Oranje geweest en april was ook de maand van de eerste samenkomst van de kookclub!

Mei

Als groot fan van Marco Borsato mocht ik natuurlijk de musical Sky niet missen. Hier ben ik samen met mijn moeder heen geweest, helaas viel deze wel heel erg tegen! En zoals elk jaar rond deze tijd werd er een motortoertocht georganiseerd, dit jaar zat ik bij mijn vader achterop, volgend jaar wil ik proberen zelf weer mee te rijden!

En nog een belangrijke mijlpaal deze maand, mijn opa werd 80 jaar! Hiep Hiep Hoera! Het was een leuke middag, waar alle broers en zussen van mijn opa op visite kwamen. Mijn opa is de oudste van hun alle 12.

Juni

Juni een spannende maand, een maand waarin ik te horen kreeg of ik inderdaad een hernia had. Na enkele onderzoeken en een MRI scan, bleek eigenlijk zoals verwacht dat ik een hernia had. Opties die ik had waren afwachten of een operatie, maar met afwachten ging de hernia zeer waarschijnlijk niet over.

In juni is de maand dat ik met enkele meiden van het werk uiteten ben geweest, de maand waarin Vincent zijn moeder is getrouwd en het is de maand dat vrienden van ons zijn getrouwd die wij hebben leren kennen op de laatste dag van onze vakantie vorige jaar op Tenerife.

Jaaroverzicht 2016

Ook zijn Vincent en ik samen nog een paar dagen weg geweest naar Berlijn. Het was heel fijn om samen weg te zijn, in een stad waar wij beide nog nooit geweest waren.

Juli

De grootste/spannendste/leukste gebeurtenis deze maand is aan het begin van de maand al gebeurd. Ik vierde mijn 25e verjaardag en Vincent vond dat je dit niet zomaar voorbij mocht laten gaan en had hij een stripper voor mij geregeld! Best ongemakkelijk in het begin kan ik je vertellen, maar nu zo achteraf ontzettend cool/gaaf dat ik dit eens mee heb mogen maken.

Ook deze maand zijn er vrienden van ons getrouwd en kwam in juli de 100e blog op Life by Jess online!

Augustus

Begin van de maand zijn we een weekend weg geweest met vrienden van ons, we zijn naar Eindhoven gegaan naar het van der Valk hotel, wat we nog een keer gaan overdoen nu ik geen last meer heb van mijn rug!

Weekend weg eindhoven, jaaroverzicht 2016

Ook ben ik deze maand ’s nachts mijn bed uit gegaan om samen met mijn beste vriendin te gaan kijken naar de sterrenregen, welke één nacht heel goed te zien zou zijn. Lagen we dan om half 3 ’s nachts ergens in een veld buiten om naar de sterren te kijken.

Eind augustus is een vriendin van mij getrouwd, haar ken ik via de HBO opleiding die ik gedaan heb, inmiddels 5 jaar geleden. Ook ben ik in augustus met mijn moeder naar de sauna geweest, nog even relaxen voordat ik een operatie zou ondergaan.

September

Deze hele maand en de komende maanden, staan grotendeels in het teken van mijn herstel. Op 8 september ben ik geopereerd aan mijn hernia. Vanaf het eerste moment heb ik geen last meer gehad van de hernia pijn, wat een verlichting is dit! Op Life by Jess heb ik meerdere updates gegeven over hoe het met mij is gegaan:  Update 1 en Update 2 lees je hier.

Oktober

In Oktober zijn Vincent en ik samen een weekend weg geweest naar Cuijk. Het zoontje van vrienden van ons was jarig en die wonen in Brabant, voor ons een mooi excuus om een weekend weg te gaan haha…  (2x per jaar, aangezien ze twee kindjes hebben). We zijn veel samen geweest, hebben echt heel rustig aan gedaan, zijn wel even naar het casino geweest, maar helaas, geen miljonair geworden!

tuin verbouwing achtertuin

Ook hebben we eindelijk na veel nadenken een keuze gemaakt wat we willen met de tuin en wordt er eind oktober gestart met het opknappen van onze tuin. En wat is het mooi geworden, kijk hier het resultaat. Er staan nu enkele planten in, maar van het voorjaar gaan we even goed inkopen doen, dan komt ook onze loungeset, dat wordt genieten!

November

Deze maand kreeg ik mijn instaswap opgestuurd en wat was het leuk om hieraan mee te doen! Ik vond het echt heel leuk om te zien dat iemand aan de hand van mijn foto’s cadeautjes koopt die bij mij passen.

Samen met mama ben ik naar de Kreadoe beurs geweest om te kijken of ik nog een nieuwe hobby kon vinden, maar helaas. Er was veel van hetzelfde.

Wel heb ik deze maand mijn eerste naailes gehad, ontzettend leuk om te doen! Tot op heden heb ik al 3 dingen gemaakt, volgend jaar wil ik een artikel gaan schrijven over waarom ik begonnen ben en met mijn creaties!

Half november ben ik samen met mijn moeder en zusje naar de sauna geweest, waar we ook een nachtje zijn blijven slapen, heerlijk in je badjas van je hotelkamer naar het saunacomplex lopen, dat is pas echt relax!

Ook ben ik deze maand weer begonnen met werken, langzaam opbouwen, maar het is wel weer heel fijn om aan het werk te zijn!

December

De drukste maand van het jaar zeggen ze vaak hé! In december bestaat Life by Jess 1 jaar! Hiep hiep hoera, gefeliciteerd! Wat een mijlpaal, 1 jaar alweer en wat is het hard gegaan.

Dit jaar hebben we met mijn ouders geen sinterklaas gevierd, wat we normaal wel doen door te gaan bowlen en daarna uiteten te gaan met het gezin. Wel heb ik Sinterklaas gevierd (online) met in totaal 10 andere meiden die ook PCOS hebben. We praten al twee jaar met elkaar, hebben elkaar nog nooit gezien, maar hebben wel cadeautjes naar elkaar toe gestuurd dit jaar. We hebben lootjes getrokken en voor ieder wat gekocht, super leuk om te doen, dit houden we er ook in!

Het weekend van 9 december zijn we met het hele gezin een weekend weg geweest naar Groenlo. Het was een ander weekend dan wij ons voorgesteld hadden, maar het was nog steeds gezellig met z’n allen!

Het is de maand dat mijn vader is geopereerd aan littekenweefsel wat in zijn hoofd zat na een bestraling van 7 jaar geleden. Dit gaf zoveel irritatie dat het nare gevolgen had en het eruit gehaald moest worden. Een pittige operatie, maar gelukkig gaat alles nu de goede kant op met mijn vader.

December is natuurlijk ook de maand van de kerstdagen en van de jaarwisseling! Wat we met de kerst hebben gedaan? Daar schreef ik afgelopen week een artikel over.

Jaaroverzicht van 2016

Het jaar 2016 was wat mij betreft een heel mooi jaar! Ik heb veel mooie dingen mogen doen en meemaken, ook ben ik ontzettend blij dat de operatie in september aan mijn hernia geslaagd is en dat ik nu (klinkt ontzettend zwaar) maar mijn leven weer terug heb. Waar ik de enkele keren ook veel heb moeten laten omdat dit niet ging met mijn hernia (bijv. een dagje Mysteryland), ben ik nu na de operatie weer op de goede weg terug naar de oude ik!

Ik hoop dat jullie net zo een mooie jaar hebben gehad als ik en dat 2017 ook een heel mooi jaar voor ons allemaal mag worden!

Liefs Jessica, Life by Jess

 

PS: wat zie jij heel graag in 2017 op Life by Jess? Laat het achter in de comments!