Inspiratie voor onze tuin

Ja waar zullen we beginnen, onze tuin nu heeft een mooie schutting welke we twee jaar geleden hebben laten plaatsen, alleen toen was er niet het geld om meteen de tuin te verbouwen en hadden we nog geen idee wat we wilde met de tuin. De tuin is nu helemaal betegeld met wat ik noem “stoeptegels” 30×30 formaat. Niet echt knap dus! Prima voor even, maar niet onze smaak.

Binnenkort willen we dan echt de tuin aan laten pakken en ik heb op internet een beetje inspiratie opgedaan voor onze tuin. Eens kijken of enkele hoveniers er iets moois van kunnen maken in onze tuin en als we alle inspiratie een beetje bij elkaar zetten.

Inspiratie tuin

Jeetje, wat zijn er veel mogelijkheden voor in een tuin. Allereerst een denken aan de tegels, wat wil je erin, welke kleur, hoe wil je het gelegd hebben? Ik wist niet dat er zoveel verschillende mogelijkheden waren! En dat maakt het er niet makkelijker op. Een vierkante tegel wordt ook maar zo saai, dus een beetje spelen met verschillende maten tegel is wel heel leuk denk ik. Wij weten al één ding… we willen antraciet kleur tegels. Kijk toch weer een stapje!

Inspiratie Tuin

Inspiratie Tuin

Hier twee voorbeelden hoe je eventueel de tegels gelegd kan hebben. De bovenste vind ik wel heel leuk, lekker speels, maar wel strak en door het kleurverschil in de tegels wordt het ook niet zo donker. De onderste vind ik ook mooi, zeker voor een oprit, maar ook voor in de achtertuin, alleen dan zal ik de kleurstelling iets anders doen en eventueel een minder groot “donker” vlak. Of bijvoorbeeld in een vierkant betegeld, dan is het ook weer anders.

Inspiratie Tuin

Vincent en ik hebben allebei niet hele groene vingers, maar helemaal betegeld is ook niet leuk. Daarom willen we enkele borders in de tuin laten maken waar we wat mooie planten in kunnen zetten. Misschien een beetje spelen met de hoogte van de verschillende bakken.

Inspiratie Tuin

Vincent had graag een vijver in de tuin gehad, maar we weten dat dit veel tijd en aandacht vraagt van ons, welke we op het moment niet hebben en willen geven aan een vijver. Ook zijn we beide, waarvan Vincent het meeste, gericht op zo min mogelijk energie verbruiken. Haha en laat nu net een vijver veel energie verbruiken! Ook is een vijver misschien niet heel handig als we later kinderen rond hebben huppelen, vergt toch enige voorzichtigheid natuurlijk! Bij de volgende tuin verbouwing zal er wel een vijver komen.
Inspiratie Tuin

Hier nog een idee voor hoe je een tuin kan inrichting. Wij willen wel aan het huis een “denkbeeldig” terras maken, zoals je hier ook ziet op de foto. Wij hebben ook een vrij lange tuin (12meter) en misschien komt er wel een border vanaf het terras zo naar de achterkant van het huis, zoals je hierboven ziet.

Ook vind ik een tuinset heel belangrijk. Het liefste wil ik en een loungeset en een eettafelset in de tuin. Laatst heb ik al een ligbed gekocht waar ik heerlijk op kan zonnen! Deze stond al zo lang op mijn lijst en toen het mooi weer werd een paar weken terug, dacht ik en nu ga ik er een kopen! Ik kan wel wachten tot de tuin gedaan is, maarja, hoelang gaat dat nog duren?

Tuin inspiratie meubelen

 

 

 

 

 

 

 

Een loungeset uitkiezen, het is niet echt een makkelijke opgave. Oké, laat ik het anders zeggen, voor mij is het niet makkelijk. Ik ben een klein beetje, beetje veel, kieskeurig! Haha. Ik wil hem het liefste in antraciet hebben en zodra ik ga zitten, moet die goed zitten! Hij moet meteen heerlijke loungen. Nog een puntje, ik wil heel graag dat de 2 zittingen links aan elkaar vast zitten, zoals je hierboven ziet. Dat dus alleen de hoek los staat maar de rest niet. Dus dat je eigenlijk 2, tweezitsbanken hebt en een hoekstuk.

Een eettafel ben ik niet zo moeilijk in. Ik wil alleen stoelen hebben die in lig stand kunnen en ik wil absoluut GEEN glazen blad. Ik vind deze persoonlijk heel snel vies/lelijk worden.

Tuin inspiratie meubelen

Al met al veel ideeën die in één gevoegd moeten gaan worden. En waarschijnlijk hebben we genoeg keuzes te maken! We hebben al diverse offertes opgevraagd en ik ben benieuwd! Hopelijk kunnen we de tuin dit jaar nog laten doen!

Hebben jullie de tuin wel eens laten doen? Heb je nog tips voor ons waar we op moeten letten?

Liefs Jessica

4 comments

 • Diana

  ow heerlijk die voorpret al met ideetje voor jullie tuin. mooi om te zien hoe goed jullie bezig zijn met oriënteren en ideeën op doen. Een vijver is inderdaad wel oppassen met eventuele kids en het vele werk en de energie. Ja een mooie loungeset lijkt me ook zo heerlijk. dat zal vast een geweldige mooie tuin gaan worden bij jullie. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Succes alvast .
  Diana heeft recent gepubliceerd…Pech onderwegMy Profile

  • Jessica (author)

   Dank je wel Diana! Het liefste had ik geen ideeën op gedaan en had ik me laten verrassen hahaha… Wat een werk gaat er in zitten om alles uit te kiezen en wat een mogelijkheden zijn er allemaal!

 • Chanel

  Ben van plan om na de winter mijn tuin onder handen te gaan nemen, in ieder geval heel erg bedankt voor deze tips 🙂

  • Jessica (author)

   Graag gedaan! Ik hoop dat je een tuin krijgt helemaal naar je zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge