Inspiratie voor een kerstdessert

Inspiratie voor een kerstdessert, kerst voorgerecht

De kerst komt steeds dichterbij en dat betekend ook dat je nog maar even de tijd hebt om op zoek te gaan naar een kerstdessert. Eerste kerstdag zullen wij bij mijn ouders kerst vieren en er is gevraagd aan mij of ik een kerstdessert wil maken. Het lijkt mij erg leuk om inspiratie op te doen en ik heb aan andere bloggers gevraagd of zij lekkere dessert recepten op hun blog hadden staan. Enkele van deze deel ik nu met jullie!

Inspiratie voor een kerstdessert

Ik vind het altijd mooi als een dessert mooi gepresenteerd wordt, zeker een kerstdessert. Dat kan heel mooi met deze Oreo Trifles van Ongewoon Lekker. Hoe mooi ziet dit eruit, geserveerd in een champagneglas en al die laagjes! De ingrediënten zijn onder andere pure chocolade, slagroom, Griekse yoghurt en likeur!

(bron foto: Ongewoon lekker)

Iets anders proberen is ook wel eens heel leuk, zo kan je bijvoorbeeld ook deze luchtige pompoenmousse maken van Culinea. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd of dit smaakt en of ik dit als echt kerstdessert zou ervaren.

(bron foto: Culinea)

Dit taartje heeft Culinea bedacht als echte kersttaart. Één met cranberries. Je hebt hier onder andere speculaas, gelatine, cranberrysap en verse cranberry’s voor nodig.

(bron foto: Culinea)

Wie is een liefhebber van de welbekende crème brûlée? Dan is deze Spaanse variant misschien wel een hele lekkere en goede keuze om te maken voor de kerstdagen. Het recept Crema Catalana is bedacht door Espanje.

Creme catalana kerstdessert

(bron foto: Espanje)

Nog een paar heerlijke kerstdesserts

Tegenwoordig is Salted Caramel helemaal hot. Wie heeft er niet al eens iets gegeten waar Salted Caramel in zit? Volgens mij was Tony (onze chocolade vriend) degene die hiermee doorbrak. Althans, sindsdien ken ik het. Deze Salted Caramel mousse met popcorn van My Happy Kitchen is daarom dan ook misschien wel het kerstdessert van dit jaar.

kerstdessert

(bron foto: My Happy Kitchen)

Zoals ik eerder al zei, een dessert moet er voor mij wel mooi uitzien. Zo vind ik deze Chocolade Boomstam, van Elsarblog, echt heel mooi om te zien en volgens mij is deze ook niet moeilijk om te maken. Met een heel lekker ingrediënt… Namelijk Nutella!

(bron foto: Elsarblog)

Elsarblog heeft nog een ander lekker recept ingestuurd. Namelijk de blauwe bessen mousse. Een mousse die mij niet al te zwaar meer lijkt na een uitgebreid kerstmenu. Een heerlijk kerstdessert als je het mij vraagt. Leuke van dit recept is dat je de blauwe bessen ook kan omwisselen voor aardbeien/frambozen etc.

(bron foto: Elsarblog)

En dan als laatste kerstdessert, een dessert wat helemaal Vegan proof is! Een Panna Cotta met cranberry coulis. Dit recept is bedacht door Eat Pure Love. Je hoeft niet altijd dierlijke producten te gebruiken om gerechten te maken.

(bron foto: EatPureLove)

Ik heb heel veel leuke inspiratie opgedaan voor het maken van een dessert voor de kerstdagen! Ik ben benieuwd wat jullie het meeste aanspreekt van deze recepten. Laat je met het weten in de comments? Mocht je nog andere suggesties hebben voor recepten laat het me weten!

Liefs Jessica, Life by Jess