Inspiratie DIY thema Sinterklaas

Inspiratie DIY thema Sinterklaas

Voor kinderen is de leukste tijd van het jaar weer aangebroken. Sinterklaas is in het land, dat betekend voor veel kinderen dat ze iets willen maken voor de sint en zijn pieten. En voor de jonge kindjes gaat dat niet zonder de mama’s. Aangezien ik zelf heel erg van knutselen houd, maar Abby nog niet de leeftijd heeft dat ik dit maar haar kan doen maak ik zelf nog niks aan DIY thema Sinterklaas. Ik heb op facebook aan andere bloggers gevraagd of zij nog leuke DIY hadden in het thema Sinterklaas. Daar kreeg ik heel veel reacties op en ik wil er een paar met jullie delen als inspiratie DIY thema Sinterklaas.

Inspiratie DIY thema Sinterklaas

De eerste DIY inspiratie komt van Linda en Chantal van Lifestylemommys. Zij delen op hun blog veel leuke tips en recensies. Een budget tip voor een leuke DIY, de decembermaand is namelijk al duur genoeg! Dat weet iedereen wel. Hele leuke glaasjes met een Sinterklaas decoratiepoppetje erin. Ik denk dat je bij een winkel als de Action alles al kan kopen voor maximaal €5,-.

Inspiratie DIY thema Sinterklaas

Vroeger was ik echt een groot fan van strijkkralen en als ik het nu zou moeten doen, ga ik er ook meteen voor zitten. Ik hoop dat ik Abby ook zo gek kan krijgen dat ze dit leuk gaat vinden. Gezellig samen aan de tafel de leukste figuurtjes maken van strijkkralen en dan rond de Sinterklaas periode natuurlijk sint figuren. Maddy, van Meermetmama heeft alvast vier figuren voor ons klaar staan om uit te kunnen printen. Waaronder ook Americo, kijk hoe lief die is!

Nog meer inspiratie voor een DIY thema Sinterklaas. Zo deelt Krystle van Batboy, de acrobaat pietjes. Deze zijn eenvoudig (en ook goedkoop) te maken met wc-rollen/keukenrollen. Je kan elk acrobaat pietje anders maken door ze een ander kleur “shirtje” aan te geven! Ik vind ze echt heel erg leuk om te zien. Ook leuk om dit met kleine kindjes te maken.

En dan als laatste DIY thema Sinterklaas inspiratie deze onwijs leuke krans! Hier wordt je toch vrolijk van! Leuk om aan de deur te hangen zodat Sinterklaas ziet dat je aan hem gedacht hebt, maar ook super leuk om binnen bij het raam te hangen. Misschien dat ik deze zelf ook nog wel ga maken dit jaar. Ik heb al wel eens een soort gelijke krans gemaakt voor Pasen, maar nog niet met het thema Sinterklaas. Daar wordt het wel tijd voor! Deze leuke Sinterklaas krans is gemaakt door Myrthe van FoodFrobelFun. Deze krans maakt haar hele naam waar, Food Fröbelen en Fun! Echt heel erg leuk.

Knutselen maar! 

Ik ben heel erg blij met alle mensen die hun inspiratie van DIY thema Sinterklaas met mij wilde delen op Facebook. Ik heb heerlijk door alle artikelen heen zitten bladeren en heb deze bovenste vier uitgekozen om uit te lichten op Life by Jess. Zelf heb ik helemaal zin gekregen om te gaan knutselen, dus wie weet zie je binnenkort nog wel zo een Sinterklaas krans voorbij komen op mijn Facebook of Instagram pagina. Houd deze vooral in de gaten.

Wie van jullie houdt er ook zo van knutselen en heb je al iets gemaakt met het thema Sinterklaas? Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties, willen jullie deze met mij delen op Instagram door mij te taggen of #lifebyjess te gebruiken?

Liefs Jessica, Life by Jess