Inspiratie – DIY thema herfst

Inspiratie - DIY thema herfst

Uren kan ik door Pinterest scrollen en zoeken naar leuke ideeen om te maken. Zo heb ik de afgelopen weken al gekeken naar leuke DIY met het thema herfst. De herfst is een heerlijke tijd om met een kop thee te knutselen en ook buiten kan je heel veel mooie bladeren, takken en kastanjes vinden om mooie creabea dingen mee te maken.

DIY thema herfst

DIY thema herfst

Nadat je buiten hebt gezocht naar mooie takjes in verschillende maten kan je deze op een plantenpot plakken. Als je het leuk vind kan je de takjes ook nog een kleurtje geven, maar dit hoeft natuurlijk niet!

DIY

Deze vond ik persoonlijk echt ontzettend gaaf. Je moet wel op tijd zijn met het zoeken naar kastanjes want je hebt er aardig wat nodig. Vorm de letters van het woord Herfst en je hebt een mooi decoratie woord.

DIY thema herfst

Bij het seizoen herfst hoort ook Halloween, maakt dit schattige kommetje door een kleine waterballon te dopen in de oranje verf. Zodra dit uitgehard is krijg je zo een schattig kommetje.

DIY thema herfst

Een vriendin van mij werkt op het kinderdagverblijf en heeft de omtrek van de kinderhandjes uitgeknipt om er daarna een eikeltje van te maken. Super schattig!

DIY thema herfst

Ook heeft zij deze boom gemaakt. De boom heeft ze gemaakt met grote bruine vellen papier en heeft de blaadjes gemaakt met de handjes van de kinderen.

DIY thema herfst

Een idee dat een beetje lijkt op die van hierboven! Een hand is de boomstam en de blaadjes zijn gemaakt van vingerafdrukken. De blaadjes kan je natuurlijk ook maken met een ander rond voorwerp (bijv. een wattenstaafje)

DIY thema herfst

Ook van dit idee werd ik erg blij! Hoe gaaf een doorsnede van een boom beschilderd met krijtbordverf waar je zelf van alles op kan schrijven. Dit is niet alleen leuk voor de herfst, maar ook voor andere seizoenen.

DIY thema herfst

Maak een mooie slinger met dennenappels. Om het wat meer kleur te geven kunnen de dennenappels ook geschilderd worden.

DIY

En natuurlijk mag de pompoen ook niet ontbreken in de herfst. Hol een pompoen uit, boor er gaatjes in, willekeurig of in een leuk patroon. Zet er een kaarsje in en je hebt een super leuke kaarsenhouder.

Knutselen jullie veel? Gebruik je daar veel spullen voor van buiten, zoals takken en kastanjes? Voor meer inspiratie kijk echt even in mijn DIY categorie en natuurlijk ook even op Pinterest, daar staan veel te veel leuke ideeën.

Liefs Jessica, Life by Jess

7 comments

  • Jessica (author)

   Bedankt! Tijdens mijn Pinterest rondje heb ik ook heel veel leuke simpele knutsel dingen gezien. 🙂

 • Lifeaholic.nl

  Ik kan inderdaad ook uren op Pinterest rondsnuffelen, heerlijk! Leuke herfst-ideetjes ook!
  Lifeaholic.nl heeft recent gepubliceerd…De IKEA-tagMy Profile

  • Jessica (author)

   Je kan echt heel veel leuke dingen vinden op Pinterest! Veel knutsel plezier.

 • Gerdi

  Super leuk! Heel veel leuke ideetjes, wij zijn zondag naar het bos geweest en hebben daar van alles gevonden! Vanmiddag gaan wij maar eens even knutselen denk ik!

  • Jessica (author)

   Heerlijk om zoveel dingen in het bos te kunnen vinden! Veel plezier met knutselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge