Inspiratie – Badkamer

Inspiratie Badkamer 1

De badkamer is een ruimte waar je toch elke dag wel komt. Om je te douchen, om de was te doen, of om naar het toilet te gaan (als je deze hebt in de badkamer). Onze badkamer is niet wat wij uiteindelijk willen, dus af en toe zit ik al eens rond te neuzen op internet om wat inspiratie op te doen voor een toekomstige badkamer. Kijk je mee naar de inspiratie die ik opgedaan heb?

Inspiratie voor de badkamer

Wij hebben op dit moment geen toilet boven in de badkamer, dat is een ding die ik ontzettend mis. Als ik nu mijn bed uit moet om te plassen moet ik twee verdiepingen naar beneden lopen. Verschrikkelijk, zeker in de winter, brrrrr koud! In onze nieuwe badkamer wil ik heel graag een toilet. Wie weet binnenkort maar eens iemand laten langskomen om te kijken of het überhaupt kan, anders kan ik dat idee alvast uit mijn hoofd zetten. Wist je dat mijn artikel voor toilet inspiratie een van de best gelezen artikelen is?

Nu hebben wij ook nog een schuine kant in de badkamer en onze wasmachine en droger staan daar. Al deze dingen nemen dus al heel veel ruimte in beslag waar je dus niks meer mee kan. Zodra wij (veel) geld hebben gespaard willen we de schuine kant omhoog laten trekken. Dat betekend voor de badkamer dat we ruim één meter extra erbij krijgen. Ik heb het idee om een stuk muur naar de slaapkamer door te breken, zodat we daar een hokje/hoekje kunnen creëren om de wasmachine en droger in kwijt te kunnen.

Terug naar de inspiratie van de badkamer

Wij zullen zeer waarschijnlijk geen bad nemen in de badkamer. Zelf hou ik niet zo van in bad gaan, en Vincent zal er denk ook niet heel veel gebruik van maken. Eventuele toekomstige kindjes gaan maar in een apart badje of lekker onder de douche.

Inspiratie Badkamer 1

Een dubbele wasbak lijkt me echt wel ideaal. Ik vind deze zoals hierboven ook heel erg mooi, als je zo een strakke badkamer hebt, om dan juist de wasbak en het kastje daarvan in hout te doen. Maakt het net iets landelijker.

Inspiratie Badkamer 1

In de douche lijkt het me super handig om zo een inham te hebben in de muur. Geen gezeur meer om je spullen in een bakje te doen, het bakje op te moeten hangen aan de muur. Hoe handig is het om dat gewoon in de muur te kunnen plaatsen. Is dit mogelijk schat?

Inspiratie Badkamer 1

En dan de inloopdouche. Deze kan je natuurlijk helemaal maken van een betegelde wand, of van glas. De optie die hierboven te zien is vind ik ook heel erg mooi. Half glas, half betegelde wand. Maar dan moet de andere wand natuurlijk wel goed zijn om zo’n inham te maken.

Inspiratie Badkamer 1

Deze kleurstelling vind ik heel erg mooi. Grijs, zwart en wit, maar het oogt niet alsof er veel verschillende vlakken zijn met meerdere kleuren. Het is wel rustig.

Nouja voordat wij deze verbouwing aan gaan, zijn we nog wel een paar jaar verder. We dromen nog even verder en blijven de komende jaren gewoon nog meer inspiratie op doen. Hebben jullie de badkamer al wel eens verbouwd of staat dit ook nog op het lijstje?

Liefs Jessica, Life by Jess

9 comments

 • querine

  ik heb echt een zwak voor die beton look!
  super mooi met lichter hout

 • Debbythechocoholic

  Ik zou graag mijn badkamer verbouwen, maar daar gaat de huisbaas niet tevreden mee zijn denk ik. Deze stijl van badkamers vind ik heel mooi, de inham in de douchemuur is heel slim gezien!

 • mieke | mieksmind

  de foto’s zijn bij mij erg wazig, kan dat kloppen? ik woon weer bij mijn ouders dus hoef niets te verbouwen aan de badkamer

 • Judith

  prachtige look, ik wil ook graag twee was tafels, lijkt mij ideaal

 • Nicole Orriëns

  Ik vind die wasbakken die als het ware bovenop een kastje staan altijd zo leuk!

 • Ellen

  Wij willen onze badkamer al 6 jaar verbouwen.. maar ja geld haha
  Een van de grootste ergenissen is dat er water blifljft staan op de douchevloer

 • Sanne

  Zo een badkamer zou ik ook wel eens willen. Lijkt mij zalig. Helemaal mijn stijl, snap je ergernis van geen wc in de badkamer.

 • Ester

  Die betonlook vind ik er mooi :).
  Verschillende van je foto’s in dit artikel zijn erg onscherp, of ligt dat aan mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge