Ik ben alleen naar de bioscoop geweest

Alleen naar de bioscoop geweest

Vorige week had ik zo’n zin om naar de bioscoop te gaan. Waar ik dan weer geen zin in had, was om een dag en datum vast te leggen met iemand. Zo kwam ik ook op het idee om alleen naar de bioscoop te gaan. Waarom ook niet toch? Ik wilde heel graag de film “Book Club” zien en was bang dat deze uit de bioscoop zou zijn op het moment dat wij terug komen van vakantie. Het was dan voor mij nu of nooit. Aangezien Vincent ook een weekend weg was, en ik het hele weekend geen plannen had, dacht ik nu ga ik alleen naar de bioscoop!

Alleen naar de bioscoop

Zaterdagmiddag om 13:50 uur begon de film. Ik ging er op de scooter naartoe en toch twijfelde ik onderweg nog of ik wel zou gaan alleen. En waarom? Alleen om het feit wat andere van me zouden gaan denken. Ach die vrouw is helemaal alleen. Dat soort gedachtes had ik dat andere over mij konden gaan denken. Ik heb mijzelf flink toegesproken op de scooter, ben doorgereden en bestelde een ticket voor de film. Want schijt! Ik wil die film zien en je hoeft niet altijd alles te doen met een ander. Zo ga ik wel alleen het dorp in, dus waarom niet alleen naar de bioscoop?!

Alleen naar de bioscoop geweest

De film gaat over 4 dames van een jaar of 70. Al jaren hebben ze samen een boekclub en deze maand wordt het eerste boek van 50 tinten geïntroduceerd door één van hen. Ze vinden het maar niks. De afspraak is dat ze alle boeken lezen, of ze hen leuk lijken of niet. Zo beginnen ze aan het eerste 50 tinten boek. Je ziet dat de dames er toch wel warm van worden en hoe dit zich uit naar hun liefde toe.

Hoe vond ik het?

Eerlijk?! Voor herhaling vatbaar, ik vond het eigenlijk wel echt heel fijn om alleen naar de bioscoop te gaan. Lekker zelf erheen, drankje halen, filmpje kijken en weer lekker naar huis. Ik denk dat ik dit zeker vaker ga doen, want waarom niet?! Er zijn genoeg films die ik wil zien, maar het lukt niet altijd om met iemand af te spreken om naar de bioscoop te gaan. Dus een volgende keer ga ik niet meer twijfelen en ga ik gewoon alleen naar de bioscoop. Misschien als ik vaak genoeg ga, dat ik dan wel weer ga kijken voor een abonnement.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring? Zijn jullie wel eens alleen naar de bioscoop geweest en hoe voelde dat? Had je ook het idee net als ik dat andere wat van je vonden en hoe heb jij dat uitgeschakeld? 

Liefs Jessica, Life by Jess

One comment

  • Lilian

    Ik ben al heel lang van plan om alleen naar de bioscoop te gaan, alleen komt het er nooit van. Ook omdat het ’s avonds donker is en ik dan naar een best drukke stad moet rijden. Maar overdag is inderdaad ook een optie.
    Als ik samen met iemand naar de bios ga, vind ik het vaak zo jammer dat we elkaar zo weinig gesproken hebben, dus voor mij is het absoluut een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge