Home Tour – onze keuken

Een kijkje in het leven en dan vooral in het huis van een ander. Ik vind het leuk, je krijgt een beeld over de plaats waar iemand over praat als hij/zij het over thuis heeft. Ook jullie wil ik een beetje laten zien hoe wij wonen. En vandaag zien jullie om te beginnen onze keuken.

Een kijkje in onze keuken

Onze keuken is geplaatst in het najaar van 2012. Vincent had op dat moment net het huis gekocht en toen hebben we de beneden verdieping meteen grondig aan gepakt. Alle muren zijn gestuct en we hebben er een nieuwe vloer in laten leggen (pvc).

Ook de keuken was aan vernieuwing toe, de oude (woningbouw) keuken was niet onze smaak en ook hadden we toen alleen maar werkblad aan de linkerkant van de keuken. Het is een hoogglans witte U-vormige keuken geworden. Met bovenkastjes, een combi magnetron/oven, een vaatwasser en ingebouwde koelkast/vriezer. Veel opberg ruimte en veel werkblad. Waar ik echt ontzettend blij mee ben.

Home Tour Keuken

Dit is onze keuken, gelegen aan de voorkant van het huis, welke uitkijkt op de straat. De groene tegels zijn pas in februari 2014 gezet. Dit was nog een discussie puntje, mochten er tegels komen, welke kleur zou het dan worden? Wat voor tegels?  Gezien dit in de woonkamer de enigste “muur” is die ik van Vincent van een kleurtje mocht voorzien, is het mijn lievelingskleur geworden. We hebben er alleen nog maar positieve reacties op gehad, gewaagd maar heel gaaf.

De linkerkant van de keuken…

Laten we beginnen aan de bovenkant van de keuken (links), de kook kant.

Home Tour Keuken

In het linkse kastje zie je diverse soort suiker staan, rietsuiker, basterd suiker en kristal suiker. Ook staan in de kast de bak spullen, taarten, pannenkoekenmixen die ik op voorraad heb. Op de onderste plank staan de kruiden, netjes in een mandje, want al die losse potjes op de plank, maakt het zo rommelig.

De afzuigkap wordt gebruikt als… Ja hoe zullen we het noemen… Hier staat de kokosolie/olijfolie, een kookwekker, spaghetti en rijst in een pot en ook staan er van Vincent en mij 2 luchtjes op en een deodorant. Zo kunnen we altijd beneden een geurtje opdoen als we dit boven zijn vergeten. (gebeurt mij vrij regelmatig, oeps!).

In het kastje rechts naast de afzuigkap staan onze groente in pot, eieren, tonijn in blik, fruit uit blik, soep en op de onderste plank staat het broodbeleg. Hagelslag, pindakaas, vlokken, etc.

Home Tour Keuken

In het rechtse kastje staan al onze borden. Ja ik beken weer, ook hier is de kleur groen weer te zien haha. Het zijn de borden van Ikea. Op de bovenste plank staat onze voorraad rijst, pasta en wereld gerechten.

Home Tour Keuken

Door naar de onderste kasten/laden aan de linkerkant. Onze bovenste lade is zoals bij vele denk ik, de bestek lade. In de middelste lade liggen nog spullen zoals wraps, crackers, beschuit, zakjes om sausjes mee te maken en havermout.

En de onderste lade staan onze kommen, keukenweegschaal, pannenlappen en alle verpakkingsmaterialen, zoals diepvrieszakken en aluminiumfolie.

Dan zie je onze combi magnetron/oven. Zullen we maar niet beginnen over de tevredenheid hiervan? Oke even kort toelichten, we hebben geen ovenplaat (deze past ook niet), en de oven moet altijd 10-20 graden lager staan om het product de aanbevolen tijd in de oven te kunnen hebben. Ook is de oven niet heel erg groot. Mocht ik ooit de keuken nog een keer verbouwen, komt er een apart gasfornuis is met zo een grote oven!

Helemaal rechts hebben we een hoek kast, met een systeem erin wat er tot dusver uit komt als op de foto zichtbaar is. Niet heel erg handig, maar achteraan op dit systeem hebben we gewoon geen belangrijke dingen staan, zodat we er ook niet vaak bij hoeven te komen. In dit kastjes staan dus al onze pannen die we dagelijks gebruiken, tevens ook ovenschalen en vergieten.

Het midden van de keuken…

Home Tour Keuken

In het midden van onze keuken, dus het aanzicht vanuit de woonkamer, is het kortste stuk van het aanrechtblad. Hier zit onze vaatwasser en onder de gootsteen hebben we alle schoonmaakspullen staan en daar zit ook de prullenbak. Ik heb zelf haakjes gekocht om over onze deurtjes te hangen waar we een handdoek aan op kunnen hangen.

Leuk weetje, de vaatwasser gaat 1 keer per dag aan bij ons. En bij jullie?

De rechterkant van de keuken…

Home Tour Keuken

Laten we weer aan de bovenkant beginnen. Deze kant van de keuken is aan de bovenkant niet dicht. Hier hebben we ruimte overgehouden voor enkele vazen en potten, wat het best wel rommelig maakt. Binnenkort misschien maar eens ergens anders een plek zoeken voor deze spullen?

Links hebben we diverse spullen liggen, een beetje een rommelkastje, spullen voor mijn keukenmachine liggen hier, vitamines en geneesmiddelen die je vaak pakt (paracetamol, ibuprofen). Ook heb ik hier mijn tandenborstel staan, zodat ik ’s ochtends niet terug hoef naar boven om mijn tanden te poetsen maar dit gewoon na het eten meteen beneden kan doen.

In het midden staan al onze glazen, gewone glazen, maar ook mokken, wijnglazen en shot glazen. Vincent heeft met een vriend een traditie dat wij waar ze ook heen gaan (buitenland) altijd een shot glas mee nemen voor de ander. Dus ja er staat een aardige verzameling ondertussen.

In het rechtse bovenkastje staan spullen die te maken hebben met thee en koffie. Losse thee, de voorraad voor de koffie, maar ook de ijsvormpjes en eiwitshakes. Ook een rommelkastje eigenlijk!

Home Tour Keuken

Door naar de onderkant van de rechtse kant van de keuken. Hier staat helemaal rechts onze koelkast/vriezer. Grote koelkast en een vriezer met 3 lades. In het linkse kastje zie je weer hetzelfde systeem als wat wij aan de linkerkant van de keuken hebben. Hier staan voornamelijk de grote keukenapparaten, broodrooster, staafmixer, actifry, maar ook een grote wok pan.

Rechts is het kastje waar handdoeken/theedoeken liggen, bakjes en placemats. Kennen jullie het probleem? Veel complete bakjes hebben en ineens zijn ze allemaal foetsie? Haha nou ik heb er last van. Ik kan die bakjes wel blijven kopen, en waar ik ze laat?  Ik kan het je niet vertellen.

Op het aanrecht…

Op het aanrecht heb ik een boekenstandaard staan met het boek van Fajah Lourens erin. Ook staat er een snijplanken/messenset, de keukenrolhouder, Dolce Gusto apparaat, waterkoker en het onderstel van mijn keukenmachine. Voor de rest probeer ik het leeg te houden, wat me niet altijd lukt. Maar zodra alleen boven genoemde op het aanrecht staat lijkt het super opgeruimd haha…

Wat vonden jullie van het kijkje in onze keuken? Hoe ziet jullie keuken eruit? Zijn er dingen die je anders zou willen in een volgende keuken?

Liefs Jessica

 

 

 

 

11 comments

 • mathiske's mama blog

  Leuk! Zo met dat groen! Ik wil ook echt aals wij een nieuwe keuken doen een aparte oven en aparte magnetron. Die wij hebben is ook niet super meer.

  Dat probleem met die bakjes heb ik ook altijd, en het word altijd zo’n bende, je moet altijd de onderste hebben
  mathiske’s mama blog heeft recent gepubliceerd…Het leed wat eten met een DREUMES heet.My Profile

  • Jessica (author)

   hahaha yes het is herkenbaar die bakjes haha..

 • Mèlanie

  Gewaagd hoor dat groen, maar wel super tof!!! In mijn volgende keuken zou ik geen hoogglans witte kastjes doen en ook geen heel zwart keukenblad, elk druppeltje moet je gelijk af doen…
  Mèlanie heeft recent gepubliceerd…Meet the bloggers… Meet Marijke en HannekeMy Profile

  • Jessica (author)

   Thanks! Ik ben er ook zo blij mee dat ik deze keuze heb gemaakt. Volgende keuken wordt ook anders hoor

 • Sas

  Oh wat een prachtige keuken! Zoiets zouden wij ook in een toekomstige woning willen, een strakke witte keuken.

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Hoogglans wit blijf ik toch wel heel erg mooi vinden.

 • Els

  Wat leuk! Ik hou van kijkjes bij mensen binnen :-). Ik ben nieuwsgierig. Ik vind je kijken erg mooi. Lijkt ook erg op onze keuken, hoogglans wit en een donker blad.
  Els heeft recent gepubliceerd…Review: Boek “My felt doll” deel 2My Profile

  • Jessica (author)

   Heerlijk he, binnen kijken bij andere. Ik hou er ook van hoor haha… Dan hebben we waarschijnlijk een beetje dezelfde smaak qua keukens! Leuk!

 • Anne - Simple Thoughts

  Ik beken: wat is het toch heerlijk om te gluren bij een ander, haha! Wat een gezellige keuken heb je met dat groen 😀

  • Jessica (author)

   Thanks! Ja leuk he, een rondje buiten lopen en bij iedereen even gluren… Ik maak me er geregeld schuldig aan, wel veel meer in de winter dan in de zomer, dan heb je overal licht schijnen en dat kijkt een stuk makkelijker naar binnen haha..

 • Pingback: Blogfeestje Keeping up with the bloggers #5 - Save the Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge