Hoera Abby 1 jaar!

Hiep hiep hoera! Abby is vandaag jarig en is 1 jaar geworden. Het eerste jaar is voorbij en dat betekend dat ze vanaf vandaag een dreumes is inplakte van een baby. Al zal ze altijd me kleine baby blijven, dat is een ding wat zeker is! Ik wil jullie even een update geven hoe het nu met haar is en wat we deze dag op de planning hebben staan ondanks het Corona virus.

Hoera Abby 1 jaar

Hoe is het nu met haar? Het gaat echt super goed, ze ontwikkelt zich als een gek en elke keer heeft ze wel weer iets nieuws dat ik denk, waar heb je dat dan weer geleerd? Heb je zitten oefenen vannacht dat je me nu kan laten zien dat je dit ook al kan.

Zo kan ze zwaaien, hoera doen en in haar handjes klappen. Dat laatste is nu sinds een weekje. Super schattig en ze is ook gewoon echt super trots op zichzelf dat ze dat kan! Lopen doet ze aan de tafel, bank en als je haar met twee handen vast hebt. Ook pakt ze de laatste tijd steeds meer haar loopwagen om wat stapjes te zetten. Leuk om te zien dat ze dat nu zelf echt wilt in plaats van dat wij haar erachter zetten. Oowja en ze kan traplopen!

Ook ziet ze echt dingen die ze wilt aanwijzen, zo is het naar alles wat haar een beetje bekend voorkomt die die die en dan wijst ze er naar. Zo was ik laatst met haar wandelen en toen zagen we twee paarden, ze hield niet op met “die die die die”.

Hoera Abby 1 jaar

Eetschema 1 jarige

Hoe ziet het eetschema van een 1 jarige eruit? Of nouja hoe ziet die van Abby eruit, want die eet lang niet zoveel als dat andere kindjes eten van haar leeftijd.

8:00 fles 180CC

10:00 fruithap (heel potje)

12:30 boterham (halve tot hele boterham)

15:00 fles maximaal 150CC

17:30 groentehap (half tot heel potje)

18:45 fles 180CC

Hoe gaat het verder?

Verder gaat het prima, ik heb wel het idee dat Abby aan het overschakelen is naar 1 slaapje per dag. Als dat dan maar een lang slaapje is dan vind ik het niet zo erg. Ik ben nog niet toe aan het opgeven van heel veel me-time overdag nu, erg dat ik dit zeg? Nee vind ik niet. Ik vind het heel fijn om overdag nog even mijn handen vrij te hebben en zeker nu in deze tijd dat er ook gewoon thuis gewerkt moet worden. Dit gaat toch iets makkelijker als ze niet aan mijn benen hangt en geen aandacht vraagt van mij.

‘S nachts slaapt Abby nog steeds top! Elke nacht is het klokje rond. Vaak ligt ze er tussen 18:30 en 19:00 in. Dan zit ze vaak nog te kletsen en uiteindelijk slaapt ze heerlijk en de hele nacht door. Soms hoop ik ‘s avonds nog wel dat ze wakker wordt zodat ik nog even kan knuffelen met haar.

In een artikel later deze maand zal ik jullie vertellen hoe het moederschap mij bevalt na een jaar. Laat ik meteen al vertellen dat ik nog steeds op mijn roze wolk zit, maar later meer over Jess als mama.

Hoe wij haar verjaardag vieren? ‘S ochtends moeten we beide nog werken en daarna stap ik metAbby in de auto om haar taart te halen. Ook gaan we even langs het kinderdagverblijf om wat traktaties langs te brengen. Ik vind dit zelf voor de juffen wel een mooi gebaar in deze gekke tijd. In de middag komen mijn ouders nog even langs en verder doen we niet aan visite. Uiteraard mag Abby taart eten en haar cadeautjes uitpakken! Later dit jaar zullen we haar verjaardag nog vieren voor meer familie en vrienden, als dat verantwoord is met het Corona.

Wij gaan genieten van deze dag!
Liefs Jessica, Life by Jess