Hoe ziet onze oudejaarsdag eruit?

vuurwerk oudejaarsdag

Vandaag is het oudejaarsdag 2017. De laatste uren van dit jaar tikken weg en gaan bij mij gepaard met de nodige emotie. Inmiddels mis ik alweer 1 jaar mijn opa, 1 jaar jongens, waar is in vredesnaam die tijd gebleven?! Één jaar geleden hadden we een hele gezellig dag, tot dat ene telefoontje van mijn moeder. Ongeloof, verdriet, dat waren de emoties die er waren op dat moment. Vreugde om het nieuwjaar in te luiden, nee dat was er niet. Het vuurwerk dat wij gekocht hadden heb ik uiteindelijk nog wel afgestoken, voor opa.

Ik hoop dat mijn oudejaarsdag er heel anders uit mag zien als vorige jaar. Merel van Lotus Writing bedacht een Oud & Nieuw tag en ik ben door Kimberley van Mom on Top getagd om hem ook in te vullen. Dank je wel daarvoor Kimberley! Wat is onze planning voor vandaag?

Waar vieren jullie de jaarwisseling?

Dit jaar zullen wij thuis zijn, samen met onze vakantievrienden. Zij komen naar ons toe en na heerlijk gegeten te hebben, zullen wij elkaar gaan inmaken met spelletjes en daarna proosten op een fantastisch mooi jaar. Oowja, niet te vergeten, Top2000 op de achtergrond natuurlijk!

Spelletje, happines, oudejaarsdag

Wat eet en drink je tijdens oud & nieuw?

Ik heb voor mijzelf een zoet drankje koud liggen, uiteraard voor middernacht ligt de champagne al koud. Knallend het jaar uit. Verder eten wij een pizza, oliebollen, chips en alle andere dingen die slecht voor je zijn!

Steken jullie vuurwerk af?

100%! Ik ben de vuurwerkafsteker hier binnen de familie. Een oud & nieuw zonder vuurwerk afsteken bestaat voor mij niet hoor. Ik heb dit jaar wel getwijfeld of ik zou gaan halen, het kost toch veel geld, maar ik werd bijna verdrietig bij het idee dat ik het niet zou gaan kopen. Nu ik heb vuurwerk gekocht, wel voor €100,- minder dan ik normaal doe, maar hé ik steek vuurwerk af!

Als je moest kiezen, ga je dan liever naar een feestje of kijk je de oudejaarsconference op televisie? En waarom die keuze?

Dan kijk ik toch liever de oudejaarsconference, ondanks dat ik daar echt niks aan vind haha, mag het ook de Top2000 zijn? Ik ben niet de persoon voor de feestjes op dit soort avonden, en ik hecht veel waarde aan het thuis zijn met familie en/of vrienden.  Ook dit jaar, zo het eerste jaar na het overlijden van mijn opa, zal ik daar meer met mijn gedachte zijn en ben ik niet op mijn best op een feestje gok ik.

Doe je aan nieuwe voornemens? Zo ja welke staan er op de planning voor 2018?

Ja zeker, ik deel ze ook hier op Life by Jess, dat is voor mij echt een stok achter de deur om er iets mee te doen. Natuurlijk zal afvallen hier weer toebehoren, maar ook genieten van alles wat er gebeurd. De laatste maanden zit ik niet lekker in mijn vel en ik merk nu dat ik teveel langs me heen heb laten gaan van de fijne dingen die er zijn in het leven. Binnenkort komt er een artikel online over mijn goede voornemens voor 2018.

Wat is je leukste herinnering aan oud & nieuw van vroeger?

Ik heb deze vraag even wat veranderd, want het was een vraag wat de leukste herinnering was aan deze dag met kinderen en zonder kinderen. Aangezien wij nog geen kindjes hebben kan ik hier nog geen antwoord op geven.

Mijn leukste herinnering van vroeger is dat wij wakker gemaakt werden om het vuurwerk te zien, toen we ouder waren mochten we de hele avond opblijven en hadden we een gezellige avond met het gezin. Vaak gingen wij nog naar mijn nep mama (beste vriendin van mijn moeder) waar een deel van haar familie was, super gezellig om daar met z’n alle het nieuwe jaar in te luiden.

Hoe ga je gekleed op oudejaarsdag?

Ik twijfel, misschien wel gewoon een broek met een feestelijk shirtje, maar misschien voel ik me wel prettig in mijn lijf en trek ik hetzelfde jurkje aan die ik met kerst ook aan had. Die foto heb je misschien al voorbij zien komen op Instagram?!

Stel dat je de jackpot van de Staatsloterij of de Postcode Kanjer wint. Wat ga je daarmee doen?

Het zal dan die loterij zijn van de Postcode kanjer, want wij hebben geen staatslot! Wat ga ik ermee doen, ik denk verbouwen in huis en lekker op vakantie in de tijd dat het hier verbouwd wordt. Ik heb al eens een artikel geschreven over wat ik zou doen met een miljoen, deze kan je hier teruglezen!

Wanneer bezoek je familie om ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar?

Op 1 januari gaan we langs bij Vin zijn vader, zijn oma, mijn ouders en zusje en uiteindelijk zijn we met het eten bij Vin zijn tante waar die kant van de familie is! Alles gehad, klaar! Mijn oma is dit jaar niet thuis met oud & nieuw, zij is bij haar zus en die zal ik die week zien als ze weer thuis is. Dan hebben we alles weer gehad, gelukkig! Al die verplichte dingen, soms heb ik daar echt geen zin in, al is het dat ik ook wel een soort van moet van mijzelf. Herken je dat?

Hoe ziet jullie oudejaarsdag eruit? Wat zijn de plannen, waar wordt het gevierd, wat staat er op het menu? Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling toe en alvast heel veel geluk, gezelligheid, liefde en gezondheid toe voor 2018!

Liefs Jessica, Life by Jess