Hoe was de Masterclass bloggen van Annic?

Masterclass bloggen

Toen ik begin van het jaar mijn blog doelen opschreef, had ik ook het doel om een cursus te volgen om mijn blog te laten groeien. En hoe kan je dit nu beter doen dan met een Masterclass bloggen van een heel groot voorbeeld in deze wereld?

Vooraf aan de Masterclass bloggen

Half februari, Vincent en ik waren een weekend weg, we waren aan het uitbuiken van ons ontbijt en zo erg als dat het is, waren we even op social media aan het kijken. Scrollend door mijn Instagram heen, zag ik de oproep voorbij komen dat er weer een nieuwe Masterclass bloggen gepland stond van Annic van Wonderen.

Met lichte zenuwen heb ik nog aan de ontbijttafel gezeten, had ik niks gepland staan die dag, zou dit wat voor mij zijn, wil ik er dit geld aan uitgeven? (want het is niet de goedkoopste Masterclass bloggen, logisch! En achteraf kan ik je vertellen dat het meer dan elke cent waard is geweest!)

Er stond niks in de agenda, en kom op Jess natuurlijk leer je er weer wat van, en dat geld dat heb ik er ook voor over. Ook Vincent zei het nog, hup doe het nu maar want je vind het zo leuk! Zo gezegd zo gedaan en ik had een uur na het plaatsen van de oproep mijn kaartje binnen.

Eindelijk de dag van de Masterclass

Eindelijk was het dan zondag 26 maart! De dag waar ik al ruim 6 weken naar uitkeek. Toch vond ik het ook best wel spannend, wat voor kleding moest ik aan? Moest ik op chique of kon ik casual netjes gaan of gewoon casual? Ik heb uiteindelijk gekozen voor Casual netjes, niet te overdreven, maar goed gekleed.

Ook nieuwe mensen ontmoeten is niet mijn sterkste kant, hoe zouden de verhoudingen zijn? Zouden het hele grote bloggers zijn die neerkijken op de kleinere hobby bloggers?

Het was prachtig weer en ik ben op de scooter naar Amsterdam gegaan, om mij om 12:30 uur aan te kunnen sluiten bij de (nieuwe)bloggers die er al waren. Vele leuke gesprekken gehad en iedereen was oprecht geïnteresseerd in wat de ander voor blog had.

Ontzettend leuk dus, niks geen afkeer voor elkaar, maar juist elkaar willen helpen!

Geloof in jezelf

De Masterclass bloggen begon, Annic was als eerste aan het woord. Om vervolgens ook gastsprekers Joyce en Charlotte aan het woord te laten.  Aan bod kwam hoe belangrijk FOCUS is. Maak (meetbare!) doelen voor jezelf en voor je blog/onderneming. Waar wil jij naar toe? Maar… Maak het niet te moeilijk!

Het belangrijkste van deze dag is dat je moet geloven in jezelf. Straal jij uit dat je in jezelf gelooft, of in je blog/onderneming, dan ziet een ander dat ook. Sta jij voor je doel, zoals Annic, de grootste mode site van Nederland wilde worden met 1 miljoen bezoekers per maand, dan kan je dat worden!

Einde Masterclass bloggen

Nou einde, nee zeker niet, want ik heb zoveel stof gekregen om over na te denken! Hieronder staat de foto van mijn Instagram die ik zondagavond plaatste, en de tekst die ik daar schreef zegt meer dan genoeg over deze dag en over Annic.

Twijfel je nog? GA!

Twijfel jij nog om naar een Masterclass bloggen te gaan? Niet twijfelen, gewoon gaan! Wat kan er mis gaan? Niks! Je krijgt alleen maar meer informatie en er zijn altijd punten waar je iets mee kunt. En daarbij, kan je netwerken als een malle die dag, super goed alleen maar voor je blog/onderneming.

Ben jij al eens bij een Masterclass van Annic aanwezig geweest? Wat vond je ervan en wat is je het meest bijgebleven? Ik ben heel erg benieuwd, laat het me weten in de reacties. 

Liefs Jessica, Life by Jess

Volg je mij al op mijn social media kanalen? Instagram & Facebook

10 comments

 • Sylvia

  Leuk ik wil ook zo graag naar de masterclass maar erbij elke keer als het ingepland is zit ik in het buitenland best wel balen.. hopelijk in het najaar

  • Jessica (author)

   Zonde! Wat ik gehoord heb is dat er inderdaad na de zomervakantie weer een komt, hopelijk kan je dan want het is echt de moeite waard

 • Lin

  Leuk hoor! Ik denk inderdaad dat geloven in jezelf het beste werkt. Ik heb wel eens van die dagen dat ik onzeker ben en echt niks leuk vind wat ik schrijf en soms vind ik mezelf best heel leuk en ben ik ook echt in een heerlijke flow aan het typen !

  • Jessica

   Ja soms zit ik ook achter mijn pc komt er niks uit me… En de volgende keer schrijf ik echt heerlijk enkele artikelen achter elkaar zo fijn! Hoe voel je je?

 • Kim Meijers

  Leuk om dit te lezen! Al n paar keer getwijfeld. Eerst eens beginnen was mijn idee. Dat heb ik gedaan en nu dooooorrrrr! Tips van de goeroe kunnen dan geen kwaad ;o)

  • Jessica (author)

   Het is een hele leuke masterclass, of je al blogt of niet dat maakt niet uit. Je krijgt hele goede tips waar je zeker wat mee kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge