Hoe plan je een stedentrip tips

stedentrip

Vincent en ik willen graag een stedentrip plannen. Hoe gaan we dat invullen en waar gaan we heen? In mijn zoektocht naar een leuke stedentrip wil ik jullie laten meekijken hoe wij dit plannen en misschien hebben jullie nog leuke tips voor ons!?

Wanneer

Allereerst wil ik voor mijzelf heel graag een periode hebben waar in ik kan gaan zoeken. Dan weet je meteen een beetje wat er nog vrij is en wat de kosten gaan zijn. Wij hebben de agenda even gepakt en willen begin juni weg gaan. In de weekenden hebben we vaak al plannen, waardoor we hebben besloten om doordeweeks te gaan. Dat is ook wel fijn, we hebben beide nog genoeg vakantiedagen en zo kunnen we in het weekend nog bijkomen van de stedentrip!

Waarheen

Er zijn altijd wel een paar steden die je trekken, of waar je al bent geweest en waar je juist niet meer heen wilt. We willen allebei naar een stad waar we beide nog nooit zijn geweest. In september willen we 2 weken op vakantie naar Corsica/Italië dus die kant willen we nu ook niet op.  Zo zitten we nu te denken aan Praag, Budapest, Wenen. Misschien wel een combinatie tussen de verschillende steden, want er schijnt een goede verbinding te zijn met de trein tussen deze steden. Zo is het van Wenen naar Budapest maar 2 uurtjes met de trein! Zijn jullie wel eens geweest in deze steden?  Welke vond je het leukste en waarom?

Hoelang

Dit vind ik wel heel lastig. Het moet maar net uitkomen met de vliegtuigtijden, maar ik denk dat je sowieso per stad wel 2 volle dagen nodig hebt om een goede indruk te kunnen krijgen. Het zou het mooiste zijn als we bijvoorbeeld op maandagochtend of middag weg kunnen, dan hebben we die halve dag nog daar. En dan slaat blij mij de twijfel toe, hebben we dan genoeg aan de dinsdag daar en dan woensdagmiddag/avond terug vliegen of moeten we er voor het mooie een dag achteraan plakken? 

Beslissen

Soms ben ik een twijfelaar en dan vind ik het allemaal veel geld voor een paar dagen. Dus beslissingen nemen ik ben er als het aankomt op dit boeken niet een held in. Nu is er dan ook nog niks besloten, maar zodra dit wel is, ga ik alle bezienswaardigheden bekijken via internet van de stad en zal ik voor mezelf een planning gaan maken. Wat ligt er dichtbij elkaar, wat zal veel tijd in beslag nemen? Om zo optimaal te kunnen genieten van onze dagen in die stad!

Dus als jullie nog tips hebben, ik hoor ze heel graag, plaats, hotel, bezienswaardigheid…. Alle tips zijn welkom! Zodra wij weg zijn geweest zal hiervan een diary online komen!

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin