Hoe nu verder op Life by Jess?!

Eind maart heb ik voor enkele weken de stekker uit Life by Jess getrokken. Nouja niet zozeer uit Life by Jess, maar meer uit mijzelf. Ik moest even aan mijzelf gaan denken. Dat is toen ook de reden geweest dat ik even een stop heb gezet op alles wat ik van mijzelf MOEST. Daar viel Life by Jess ook onder. Ik had hoge verwachtingen van mijzelf die ik niet waar kon maken op dat moment. Omdat het niet lukte werd ik weer boos op mijzelf en zo werd ik steeds negatiever en zat ik minder fijn in mijn vel. Inmiddels hebben jullie wel gemerkt dat ik weer wat artikelen aan het schrijven ben. Ik wil jullie vertellen hoe het nu met mij is en hoe nu verder met Life by Jess?!

Hoe is het met mij?

Vanaf half april ben ik thuis komen te zitten, door een emotionele gebeurtenis. Dit was voor mij de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Maandag komt hierover een artikel online! De afgelopen jaren is er zoveel gebeurt en mijn hoofd sloeg op tilt.

De afgelopen maanden heb ik veel over mijzelf geleerd, mede door de gesprekken met een psycholoog. Het is fijn dat zij toch op een andere manier kijkt, of net datgene zegt waarvan je dan denkt: Oowja duh, zo kan ik het ook aanpakken.

Ook heb ik bij haar enkele EMDR behandelingen ondergaan voor twee, voor mij, traumatische gebeurtenissen uit mijn leven. Ik vind het heel frappant om te merken dat EMDR zo goed werkt. Als ik nu terug denk aan die gebeurtenissen zijn echt die scherpe randen er vanaf.

Hoe gaat het nu met mij? Het gaat beter, ik heb nog wel eens mijn mindere dagen, maar over het algemeen gaat het goed. Ik voel mij steeds vaker wat blijer en wat opgewekter. Dat betekend voor mij dat ik weer veel zin krijg in het schrijven van artikelen.

Hoe nu verder met Life by Jess?

In totaal heb ik 5 weken lang niks gedaan met Life by Jess. Sinds eind april kwam er weer één artikel per week online voor enkele weken. Dit vond ik fijn, was dit op maandag, woensdag of vrijdag, dat maakte niet uit voor mij. Ik mocht geen doelen stellen, maar ik ging schrijven als ik daar zin in had.

Vanaf begin juni ben ik dit gaan uitbreiden naar twee artikelen per week. De ene keer kostte het iets meer moeite dan de andere keer, maar ik vond het wel heerlijk om te schrijven. Tot op heden komen er elke week twee artikelen online. Meestal op de maandag en vrijdag, maar soms ook op andere dagen. Het is maar net wat een beetje uitkomt qua planning en wanneer ik zin had om te schrijven.

Dus hoe nu verder met Life by Jess? Voorlopig laat ik het even bij twee artikelen per week, dat voelt fijn voor mij. Ik heb voor deze twee keer per week de inspiratie en er zit geen druk achter voor mijzelf. Ik zie wel wanneer ik het ga uitbreiden naar 3 artikelen per week. Binnenkort ga ik ook weer meer uren werken, dus dan moet ik daar mijn energie weer anders gaan indelen en gebruiken.

Ik laat alles even open wat dat betreft, misschien komt er wel een week dat er 3 artikelen online staan, of misschien maar ééntje. Het is net wat goed voelt en waar ik de inspiratie voor heb. Ook ligt het een beetje aan de samenwerkingen waar ik eventueel een deadline voor heb.

Heb jij suggesties voor onderwerpen?

Al met al, het voelt op dit moment ontzettend fijn om weer twee keer per week iets te plaatsen. De maanden dat ik offline was en in de maand dat ik maar 1 artikel per week online zette hebben mijn bezoekersaantallen daar niet echt onder geleden. Tuurlijk wel iets, maar ik ben de laatste maanden ontzettend veel gevonden door Google en dat maakt het nu ook dat er steeds meer mensen naar mijn site komen, waardoor toen ook de bezoekersaantallen op peil zijn gebleven.

Heb jij graag onderwerpen die je wilt lezen hier op Life by Jess, of heb je andere ideeën voor mij waar ik over kan schrijven? Dan hoor ik die graag, wie weet kan ik daar iets mee. Ik ben benieuwd wat jullie graag lezen!

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

 • Anne

  Ik heb ook EMDR gehad en stond er, net als jij, van te kijken dat het zo’n effect heeft. Wat goed dat je weer iets beter in je vel zit. Het gaat altijd met ups en downs, maar je bent op de goede weg meis!

  • Jessica (author)

   Thanks meis. Ja ik heb er ook van staan kijken dat zoiets “simpels” zoveel impact kan hebben. Wel fijn gelukkig.

 • Doreen

  Fijn dat het beter gaat. U verdient het. Dus TOPPIE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge