Hoe maak je een luiertaart?

Hoe maak je een luiertaart

Een aantal weken geleden had ik samen met mijn collega’s een lunch van onze teamleidster, omdat ze met zwangerschapverlof ging. We hadden samen wat cadeautjes gekocht en het leek ons leuk om ook een luiertaart te maken. Dit had ik al een keer gedaan voor een vriendin van mij, ze showt hem in het artikel over haar babyshower. Voor nu had ik ook gezegd dat ik het wel wilde maken. Maar hoe maak je een luiertaart? Ik weet het inmiddels, maar voor wie het niet weet, leg ik het hier uit.

Hoe maak je een luiertaart?

Voor een luiertaart heb je natuurlijk wat spullen nodig. Bedenk van te voren of je de taart met een bepaald thema wilt maken of dat je gaat voor een blauwe of roze taart? Zo was de luiertaart die ik gemaakt had voor mijn vriendin in geel en rood, omdat dit de kleuren van Winnie the Pooh zijn. En de taart voor mijn teamleidster was met de kleuren blauw. Als je dat weet dan kan je spullen kopen voor de luiertaart.

Wat heb je nodig voor het maken van een luiertaart?

  • Circa 100 luiers (pak niet de kleinste maat, maar bijvoorbeeld maat 3)
  • Elastiekjes
  • Lint in de kleur die bij het thema past
  • 3 wc rollen
  • Doorzichtig folie
  • Enkele cadeautjes welke op de taart geplaatst kunnen worden

Hoe maak je een luiertaart

Luiertaart maken stap voor stap

Rol alle luiers een voor een op. Je moet zelf even kijken welke kant het makkelijkste rolt en wanneer de luier er dan het mooiste uit ziet. Zelf vind ik dit echt het minst leuke werk en probeer dan ook altijd iemand te strikken die mij helpt met rollen.

Hoe maak je een luiertaart

Zodra alle luiers opgerold zijn is het tijd om de taart te gaan bouwen. Zorg dat je een wc rol klaar hebt zijn om daar de luiers omheen te kunnen zetten. Ik heb al die tijd een taart gemaakt met 4 lagen en dat betekend dat de onderste laag van de taart 3 volle rondes met luiers moet hebben.

Dan kan je de tweede laag gaan bouwen, deze is een ronde kleiner dan de onderste laag. Dus dat betekend dat deze maar twee rondes met luiers dient te hebben.

Hoe maak je een luiertaart

Daarna bouw je de een na laatste laag, hiervoor gebruik je een wc rol en 1 ronde met luiers eromheen.

Hoe maak je een luiertaart

Als laatste de bovenste laag van de luiertaart. Deze maak je van alleen maar luiers. Zorg dat je een luier in het midden hebt staan en maak daar een ronde van luiers nog omheen.

Hoe maak je een luiertaart

Als je alle lagen gebouwd hebt, dan is het tijd om de luiertaart zelf te gaan bouwen. Plaats alle lagen boven op elkaar en daar is je taart!

Hoe maak je een luiertaart

De lagen hoef je niet aan elkaar vast te zetten. Deze blijven gewoon staan. Nu is het tijd om het lint om de taart te gaan doen ter hoogte van het elastiek. Zet daarna de cadeautjes op de taart en pak de taart in met het doorzichtige folie.

Hoe maak je een luiertaart

Succes met het maken van de luiertaart!

Dit is het stappenplan om zelf een luiertaart te maken. Ik vind het echt leuk om te doen en ben altijd erg blij met het resultaat. Heb jij wel een zo’n taart gemaakt? Heb je nog tips voor mij als ik nog eens een luiertaart moet maken? Dat is creatief ben weten jullie waarschijnlijk al wel, maar als jullie nog meer DIY van mij willen zie , kijk dan in de categorie op mijn site.

Liefs Jessica, Life by Jess

Hoe maak je een luiertaart