Hoe is het met ons?

Hoe is het met ons?

Inmiddels is Abby bijna 4 maanden en ik heb jullie amper op de hoogte gebracht over hoe het nu met ons is. Ik heb wel wat verteld over onze kraamweek, maar verder dan dat ben ik nog niet gekomen. Vandaar een artikel met een update over Abby en over ons leven als gezin. Lezen jullie mee?

Moeder zijn en hoe is het met ons als gezin

Laat ik beginnen met het vertellen hoe het nu is als gezin. Het voelt alsof ze er altijd is geweest, echt heel bijzonder. We proberen ons leven zo normaal mogelijk te laten, en haar daar in mee te nemen en niet andersom. Soms gaat het echt niet anders dan haar te volgen, maar in de meeste gevallen gaat ze fijn op onze flow mee. Zo maken we gewoon de uitstapjes die we anders ook hadden gemaakt. We gaan uiteten, of lunchen en ze gaat gewoon lekker mee. Toen ze twee weekjes was is ze al voor het eerst mee uiteten geweest en ze heeft heerlijk de hele tijd liggen slapen.

Hoe is het nu met ons?

Het voelt allemaal heel goed en heel fijn. Ik sta overal vrij nuchter en makkelijk in en dat voelt voor mij heel prettig. Ik denk dat Abby mede daardoor ook heel makkelijk mee gaat op onze flow. Hoe voelt het verder voor mij om moeder te zijn? Ik vind het echt geweldig! Het was een wens, een droom om moeder te mogen worden en wat ben ik blij dat deze heeft uit mogen komen. Ik geniet volop van de tijd die ik met haar doorbreng en het is precies zoals ik mij voorgesteld had! Tot op heden kan ik me ook nog niet vinden in alle “zware” teksten die over moeders geschreven worden, maar dit gaat waarschijnlijk vast nog wel een keer komen.

En ja, ik weet dat ik in me handjes mag knijpen met alles wat ik nu ga zeggen… Maar ik heb geen wallen tot me knieën, ik heb geen slapeloze nachten en ik word niet wakker van elk geluidje dat ze maakt.

Hoe doet Abby het?

Zoals uit bovenstaand verhaal al duidelijk wordt, Abby doet het top! Ze is een heel lief en makkelijk meisje. Ze huilt alleen als er echt iets is en verder hoor je haar alleen maar babbelen en lachen. Want lachen kan ze als de beste. Heerlijk om die lachjes van haar te krijgen en soms zit er al een schaterlachje bij. Dat is zo schattig, daar smelt je van!

Ze houdt ook erg van slapen, tussen alle voedingen door slaapt ze vaak nog wel een uur tot anderhalf uur. De laatste tijd wordt het iets minder, omdat alles om haar heen veel interessanter is dan slapen. Vanaf dat ze 3 weken oud was slaapt Abby al door en wij dus ook, vandaar dat ik geen wallen heb. Vaak geven wij haar nu de laatste fles rond 22:00 uur en dan wordt ze rond 7:00 uur weer wakker. ’s Nachts slaapt ze wel ingebakerd anders is het een ramp haha… Dat heb ik wel geweten naar haar inentingen! (Toen wist ik wat een slapeloze nacht was haha).

DIT WAS DUS ZO, tot ik haar afgelopen woensdag ondersteboven en op haar buik in bed vond. Dan mag je dus niet meer inbakeren. Sindsdien slaapt ze in een slaapzak en dat gaat wonder boven wonder ook helemaal goed. Ook met een slaapzak slaapt ze zo in en slaapt ze door.

Hoe is het nu met ons?

Ze begint steeds meer speeltjes vast te pakken en wilt graag alles in haar mond stoppen op het moment. Alles aan het ontdekken.

Abby is wel een “slechtere” eter als je haar vergelijkt met andere baby’s. Sommige baby’s van haar leeftijd drinken al flessen van 180cc, dat is veel meer dan Abby. Abby drinkt ongeveer 6 flessen per dag van 90CC met 3 schepjes voeding. Geef ik meer, dan geeft zij dat beetje terug. Ik ben er heel makkelijk in, als ze honger heeft dan komt ze wel! En ze groeit prima op de voeding die ze krijg. Ze is nu ongeveer 6 kilo en zit in maat 62 van kleding.

Eerste keren

Natuurlijk zat de kraamweek vol met eerste keren. De eerste keer haar in bad doen, de eerste keer met haar onder de douche, voor het eerst naar buiten een rondje wandelen en noem nog maar veel meer dingen op.

Na de kraamweek zijn er nog veel leuke eerste keren geweest met/voor Abby. Zo zijn we naar enkele lesjes babymassage geweest. Ze geniet daar echt van en valt daarna als een blok in slaap. Ze heeft al een keer in een hotel geslapen. Ook is ze zoals jullie weten al mee op vakantie geweest. We zijn ook naar Texel geweest voor mijn verjaardag, maar wat een heerlijke dag was dat. Genoten op ons eiland. Na haar inentingen konden we ook eindelijk gaan zwemmen met haar. We hebben zo’n band die je om haar nekje kan doen en ze vond het echt heel fijn. Lekker drijven, maar ook lekker spetteren met haar benen.

Hoe is het met ons?

Ze is ook al enkele keren bij mijn ouders geweest, zodat wij iets als Vincent en Jessica konden gaan doen. We hadden al enkele kaartjes gekocht voor diverse concerten voordat Abby überhaupt geboren was. En toen ze 7 weekjes oud was is ze al gaan logeren bij mijn ouders. Heel fijn natuurlijk dat je dan weet dat ze gewoon doorslaapt en dat ze ’s nachts geen last is voor mijn ouders. (Al zien ze haar niet als last, maar toch).

Hoe hebben wij de opvang geregeld?

Nu is ze alweer 4 maanden! Wat gaat de tijd hard en wat zijn we trots op alles wat ze al kan. Hoe hebben we het geregeld voor als wij gaan werken?

Het allerliefste had ik bij haar thuis gebleven, maar dat is financieel helaas niet mogelijk. Gelukkig kan ik op mijn werk wel wat minderen in uren en is dat financieel ook nog aantrekkelijk en lever ik niet teveel in.

Afgelopen dinsdag was mijn eerste werkdag weer. Wat zag ik er tegenop, maar wat is het me mee gevallen. Het afscheid was niet leuk, maar ik had me er snel overheen gezet. Ze was in goede handen en dat geeft een hoop rust. Op het werk was iedereen blij me weer te zien en de dag vloog echt voorbij. Dat helpt natuurlijk enorm om de dag door te komen.

De eerste twee weken werk ik 2 dagen, en daarna ga ik terug naar 3 dagen per week. (Voorheen werkte ik 3,5 dag, dus ik lever een halve dag in per week). Vin blijft gewoon fulltime werken. Voor Abby hebben we geregeld dat zij 2 dagen naar de opvang gaat. Wij hebben daarin gekozen voor een kinderdagverblijf en niet voor een gastouder. Mijn andere werkdag gaat ze vast naar mijn ouders toe. Super fijn dat zij dit willen doen! Toch een verandering om een dag in de week ineens weer met een baby in huis te zijn. Zij passen gewoon op bij hen thuis en wij eten dan elke week daar mee als we haar gaan halen. Ook niet heel vervelend zal ik maar zeggen!

Voor nu was dit de update, ik kan alleen maar zeggen dat het heel erg goed gaat en dat ze een super lief meisje is. Als jullie nog meer willen weten over Abby mag je dit natuurlijk altijd vragen en dan kan ik daar antwoord op geven, of een artikel over schrijven als er veel vragen zijn.

Liefs Jessica, Life by Jess

4 comments

 • Joanne

  Wat heerlijk dat ze zo makkelijk is! Goed om te lezen dat jullie vooral genieten 😉

 • Nathalie

  Ze ziet er prima uit hoor. Ik zou me ook niet zo druk maken om de voedingen. Heerlijk genieten samen.

 • rachel

  gewoon heerlijk genieten en druk maken om voedingen zou ik niet doen 😉

 • Marsha

  Wat een schatje zeg! En wat fijn om te horen dat het allemaal zo goed gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge