Het besef kwam binnen, genieten!

Afgelopen dinsdag hebben mijn ouders, zusje en oma hier gegeten. Ik had lekker voor hun gekookt en we hebben een gezellig avond gehad. Nadat iedereen naar huis was, zat ik in mijn hoekje op de bank, dankbaar maar toch een beetje verdrietig zo na een leuke avond. Waarom? Omdat ik me weer besefte hoe ontzettend belangrijk het is om te genieten van het leven, en van alle momenten samen.

Genieten van de momenten samen

Altijd heb ik genoten van alle momenten samen, als ik mijn opa en oma anderhalve week niet gezien had was dit lang en ook zie ik mijn ouders een paar keer per week, maar toch kwam deze avond wel weer even binnen en ben ik erover blijven nadenken/malen. Op oudejaarsavond is mijn opa plotseling overleden en afgelopen dinsdag was zo’n avond dat je het weer even beseft dat het leven niet altijd gaat zoals jij dit wilt of verwacht.Opa oma's genieten

Mijzelf de schuld geven dat ik mijn opa niet vaak genoeg zag, ga ik niet doen, want ik weet van mijzelf en van mijn opa dat ik vaak langsging, even een kopje thee of we gingen samen een dagje weg, altijd heel erg gezellig.

Maar nu opa er niet meer is, zijn we met de hele familie oma aan het opvangen, zo gaan we vaker bij oma langs dat ze niet veel alleen is, en zo is het ook gekomen dat ik oma gevraagd had om ook hier te blijven eten (natuurlijk ook omdat het gezellig is).

Maak mooie herinneringen

Waarom zien wij als mens vaak pas achteraf, hoe belangrijk deze momenten zijn? Waarom heb ik niet vaker mijn opa en oma opgehaald om hier eens te komen eten? (wij zijn wel vaak daarheen gegaan om te eten, net zo waardevol)

Dinsdag heeft mij (weer) laten beseffen hoe ontzettend belangrijk het is om tijd met dierbare door te brengen, ik zal dan ook met heel mijn hart genieten van alle momenten die ik nog met mijn oma mag hebben, maar ook met de oma van Vincent. Druk? Dat is geen reden om niet bij de oma’s langs te gaan.

Binnenkort zullen Vincent en ik de oma’s een dagje mee nemen om iets gezelligs te doen. Om samen te zijn en nieuwe herinneringen te maken. En wat zal ik hier intens van gaan genieten!

Liefs Jessica, Life by Jess