Help mijn man heeft een hobby, Lego Technic!

Lego technic

Ken je dat TV-programma van John Williams? Hij kan hier ook wel eens langs komen voor het opnemen van Help mijn man heeft een hobby, kamers vol, een geld dat eraan uitgegeven wordt, en een man die er dag en nacht mee bezig is en verder niks doet. Grapje, zo erg is het allemaal niet, maar Vincent heeft zeker een hobby, meerdere hobby’s maar vandaag in het speciaal de Lego technic hobby!

Een grote bak vol met Lego hebben wij thuis staan. Vroeger heeft Vincent hier mee gespeeld toen hij jong was. Op dit moment doet hij er niks meer mee, maar het is zonde om dit weg te doen of te verkopen. Hopelijk kunnen onze toekomstige kindjes (als deze mogen komen) er veel plezier aan beleven.

Wat is Lego Technic?

Wel eens gehoord van Lego dat kan bewegen/rijden door middel van een afstandsbediening? Maak kennis met de wereld van Lego technic. Dat is een van Vincent zijn hobby’s. Hij bouwt deze voertuigen, stapsgewijs met alle bouwstappen die staan aangegeven in een boek met 300 á 400 bladzijdes. Soms moet Vincent fouten herstellen en uiteindelijk komt hij vol trots het voertuig laten zien. Alle mogelijke bewegingen laat hij dan aan mij zien. Dit gaat van rijden, tot poten uitschuiven, tot dingen vastgrijpen. Het kan allemaal. Zelf vind ik het heel bijzonder om te zien wat je allemaal kan met Lego. Er is zo ontzettend veel mogelijk.

Lego technic

Wat merk ik van deze hobby?

De afgelopen 4 jaar heb ik, vaak samen met mijn ouders, Lego aan Vincent cadeau gegeven. De ene keer voor zijn verjaardag en de andere keer met kerst. Vaak was er wel een model dat hij zo graag wilde hebben, dat het een mooi cadeau was om te geven en waar hij echt heel blij mee zou zijn! Lego technic is best prijzig! Je moet denken aan €150 tot €250,- per model.

Tot nu staan de meeste modellen die Vincent gemaakt heeft nog boven op de kast bij ons in de woonkamer. Ze zullen binnenkort gaan verhuizen naar een kamer boven, dat is ook een kamer waar Vincent aan de Lego zit, zodat de deur dicht kan en de katten geen stukjes Lego stiekem meenemen.

Wat merk ik er verder van? Weinig, want weet je, als hij aan de Lego gaat, dan gaat er drinken mee naar boven, komt die alleen naar beneden om wat te eten, maar verder zie ik hem niet! Lekker rustig dus! Schat, moet jij niet nog meer Lego bouwen? Haha…

Lego technic

Zoals je leest heeft Vincent zijn hobby weinig invloed op onze relatie, ja een aantal dagen is die wat minder aanspreekbaar, maar verder valt het echt reuze mee! 😉 John je hoeft niet te komen hoor!

De foto’s in dit artikel, zijn een aantal modellen die Vincent zelf heeft gemaakt. 

Heeft jou man/vriend een hobby? Merk je daar veel van?

 

Liefs Jessica, Life by Jess