Help mijn dochter wordt 1 jaar

Help mijn dochter wordt 1 jaar

Help mijn dochter wordt 1 jaar. Over 6 weken is het zover, dan is het een jaar geleden dat ik ben bevallen van Abby. 6 weken! Help hoe kan dit zo snel zijn gegaan? Ik kan me nog herinneren hoe we klaar stonden om naar het ziekenhuis te gaan voor de inleiding. En om dan ons hele medische traject voor deze zwangerschap niet te vergeten. Het lijkt allemaal zo kort geleden en nu gaan we haar verjaardag alweer bijna vieren. Ik wil jullie meenemen in onze ideeën voor haar verjaardag. Gaan we het vieren en hoe? Heb ik een verlanglijstje voor haar en wat staat erop? Kort om een nieuw hoofdstuk; help mijn dochter wordt 1 jaar!

Help mijn dochter wordt 1 jaar

Een eerste verjaardag vieren

2 april 2020, de datum dat Abby, onze dochter 1 jaar wordt. Wat een bijzondere dag en wat kijk ik uit naar deze dag. Althans, aan de ene kant wel, aan de andere kant kan ik wel janken. Weg is me baby, dan mogen we haar een dreumes gaan noemen. Een nieuwe levensfase met heel veel dingen die zij gaat leren en gaat ontdekken. Vier je een eerste verjaardag eigenlijk? En hoe vier je dit? Iets nieuws voor ons en we hebben daar onze ideeën over welke ik graag met jullie deel. Om antwoord te geven op de vraag of je een eerste verjaardag viert? Ja zeker vier je een eerste verjaardag, althans dat gaan wij doen. Het hoeft van ons niet groot te zijn, maar deze bijzondere dag willen we graag vieren met onze geliefden om ons heen.

Op de dag zelf wil ik zelf vrij vragen of een halve dag opnemen. Misschien dat Vin dat ook wilt/kan doen en dat we dan wat met z’n drietjes gaan doen. Even naar Monkey Town of iets anders leuks waar Abby ook wat aan heeft. Abby gaat normaal op donderdag naar het kinderdagverblijf en ik denk dat we haar die dag dan een ochtend laten gaan, zodat ze ook kan trakteren. Ik heb toevallig van de week al iets gekocht voor haar traktaties. Binnenkort maar eens gaan knutselen.

Verder zullen we voor wat familie leden en een paar vrienden haar verjaardag vieren, op een dag nog te beslissen. Van een uur of 14:00 uur tot 17:00 uur denk ik. Twijfel nog een klein beetje over de tijd, gezien Abby vaak die tijd in bed ligt. Maar je zal net zien dat als je het een andere tijd doet, dat ze dan op bed ligt. En waarschijnlijk vind ze het veel te gezellig als al die mensen er zijn, dat ze niet zoveel last heeft van haar vermoeidheid. (Zo’n gezelligheidsdier is het wel). Gelukkig slaapt ze ’s ochtends ook altijd nog wel minimaal een uur.

Wat nog te regelen voor haar verjaardag?

Binnenkort wil ik met haar een cakesmash gaan doen. Ik wil hiervoor zelf de foto’s gaan maken, gewoon bij ons thuis. Van de week zal ik haar alvast eens wat slagroom voorschotelen en dan maar eens kijken of ze er überhaupt iets mee gaat doen. Ik moet voor deze fotoshoot nog wat spulletjes kopen, helaas, want ik had heel veel al besteld op Ali, maar dat komt door het corona virus niet op tijd binnen. Zo moet ik op zoek naar decoratie, een tutu voor Abby, en ook wil ik nog een stuk vinyl kopen zodat ze lekker kan smeren op die vloer ipv op de echte laminaatvloer.

De foto van de cakesmash wil ik gaan gebruiken voor haar uitnodiging. Deze wil ik denk ik ouderwets op de post doen. Hoe leuk is dat, een echte uitnodiging. Even kijken of ik binnenkort al eens gaan neuzen naar een leuke site die mij hiermee kan helpen. Iemand tips waar ik leuke uitnodigingen kan bestellen met foto?!

En ook wat ik graag nog wil regelen, is het kopen van een feest outfit. Dit is een traditie vanuit mijn gezin, op je verjaardag mocht je je nieuwe kleren aan die we speciaal hadden gekocht voor die dag. Dat wil ik er voor Abby ook graag inhouden/inbrengen. Wat veel nog te regelen, man man help mijn dochter wordt 1 jaar… Leuk zo een feestje haha, maar nog veel te regelen.

Verlanglijstje voor een eerste verjaardag

En dan komt de vraag wat wilt ze hebben voor haar verjaardag? Hier kan ze natuurlijk zelf geen antwoord op geven, maar ik kan het wel voor haar invullen. Althans, ik kan zeggen wat ik wil hebben voor haar verjaardag. Het liefste krijgen we niet zoveel speelgoed. Ze heeft al zoveel speelgoed waar ze zo ontzettend lief mee speelt. Ik kom soms dingen tegen waarvan ik denk, ohja dat hadden we ook nog. Maar ze heeft al genoeg speelgoed dat ik het dan ook niet aan haar ga geven.

Wat staat er bijvoorbeeld nu op het verlanglijstje; ik dacht aan enkele zoefzoef dieren, alvast wat duplo zodat ze daar later mee kan gaan spelen, een loopfiets met duwstang, een loopauto waar ze op kan zitten en op kan steppen zeg maar. Daarnaast heb ik er cadeaubonnen op gezet voor diverse winkels waar wij veel kleding kopen voor Abby, zoals de Hema, Zara of de H&M. Waar ik ook nog aan dacht is een soort abonnement op Monkey Town, zodat we daar veel heen kunnen gaan aankomend jaar. Verder weet ik eigenlijk niet zo heel veel!

Help mijn dochter wordt 1 jaar. Wat geef je haar voor haar verjaardag buiten speelgoed om? Hebben jullie tips voor een verlanglijstje van een 1 jarig meisje? Laat het mij weten, want ik kan wel wat tips gebruiken.

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie tips en naar hoe jullie de eerste verjaardag van jullie kindje hebben gevierd?! Als je tips voor mij hebt laat het mij weten. Ik kan ze goed gebruiken, het is onze eerste keer dat wij dit gaan regelen.

Liefs Jessica, Life by Jess

 

One comment

  • Annabel

    Zoef zoef is leuk! Wij hebben een wheely bug egel gegeven voor de eerste verjaardag. Zoveel verschillende varianten. Cadeau tips: bikini/ zwempakje, een zwembadje, speelkleed voor buiten, een schommel, Bobbi boekjes zijn leuk om voor te lezen. Veel plezier met de voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge