Heb ik mijn blogdoelen behaald?

2017 was het jaar dat ik voor het eerst mijn blogdoelen los geformuleerd heb op mijn blog. Mijn persoonlijke voornemens kwamen altijd al aan bod, alleen ik vond het ook wel heel leuk om mijn blogdoelen met jullie te delen, zo konden jullie mij misschien wel helpen. Hoe is het zo aan het eind van 2017 met deze blogdoelen? Is er überhaupt is van terecht gekomen of is het faliekant mislukt?

Mijn blogdoelen voor 2017

Ik ga mijn doelen per punt met jullie bekijken hoe deze ervoor staan. Ik ben over het algemeen echt super tevreden met de eindstand van mijn blogdoelen.

 •  3x per week een artikel online plaatsen. Check, deze mag ik van mijzelf afvinken als behaald! Alleen de laatste paar weekjes is het niet helemaal gelukt doordat ik heel even een klein stapje terug heb gedaan, maar verder is het elke keer weer gelukt 3 artikelen per week te plaatsen.
 • Een doel die niet behaald is, gewoon helemaal niet! Is het doel dat ik meer foto’s wilde gaan maken met mijn spiegelreflexcamera. Ik kreeg elke keer niet de foto’s gemaakt die ik wilde, de kwaliteit stond mij tegen en dan plaats ik ze niet. Snel greep ik terug naar mijn telefoon, maar daar komt in 2018 verandering in. Ik heb een nieuwe camera aangeschaft namelijk! Ook heb ik een softbox en ben ik er weer helemaal klaar voor om mooie foto’s te gaan schieten.
 • Zelf bedrijven benaderen voor een samenwerking. Check! Gelukt! Zo komt er binnenkort nog een hele leuke winactie online met een bedrijf die ik zelf aangeschreven heb hiervoor en ook reageer ik geregeld op campagnes om mee samen te werken! Ook een manier om bedrijven te benaderen en je te laten zien voor een samenwerking.
 • Dit doel heb ik ook behaald, ik wilde namelijk heel graag andere bloggers ontmoeten om mee te sparren! En of dat gelukt is! Begin die jaar ben ik naar een Masterclass geweest van Annic van Wonderen en daar kwam ik al veel bloggers tegen. Ook ben ik in september dit jaar naar het Blogger by Nature event geweest waar ik dames tegenkwam die ik zelf ook al een langere tijd volg, dat is echt leuk om die dames dan in het echt te zien!

mijn blogdoelen, September Blogger by Nature

Kennis en getallen voor/van Life by Jess

 •  In 2017 was een van mijn blogdoelen, meer kennis opdoen van SEO, time management, of het bouwen van een website. De nieuwe Life by Jess 2.0 heb ik deels zelf gebouwd, maar ook deels laten bouwen. Time management heb ik nog niks mee gedaan maar kennis opdoen van SEO is zeker gelukt! Ook heb ik nog veel meer geleerd door het Blogger by Nature event! Super leerzaam deze dag. In 2018 komt er weer zo’n event en daar wil ik ontzettend graag bijzijn.
 • Het laten groeien van mijn unieke bezoekers was ook een van mijn blogdoelen. Dit is zeker gelukt! Wauw wat ben ik hier ontzettend blij mee. Ik schreef het graag te willen verdubbelen, dus dan zou ik op de 1500 unieke bezoekers zitten. Dat is net niet helemaal gelukt, maar elke maand zit ik nu tegen de 1200-1300 bezoekers aan! Wauw wauw wauw!
 • Dan alweer het laatste doel, social media laten groeien qua volgers en likes. Dat is zeker gelukt, zelfs de doelen die ik begin van het jaar mijzelf mee heb gegeven heb ik gewoon behaald! Op Facebook wilde ik graag 300 volgers hebben en dat zijn er op dit moment 305 en op Instagram wilde ik graag 600 volgers hebben en dat zijn er 620!

Al met al ben ik echt zo ontzettend trots dat dit me gewoon gelukt is in 2017! Er zit veel tijd en werk in, maar dat is het zo waard. Ik vind het nog steeds, na twee jaar, zo ontzettend leuk om te doen en ik merk nu ook echt dat Life by Jess aan het groeien is, dat bedrijven me steeds vaker weten te vinden en dat er leuke samenwerkingen uit voortkomen. Lieve lezers, jullie ontzettend bedankt voor het lezen en hopelijk dat jullie in 2018 nog steeds naar Life by Jess komen om mijn artikelen te lezen!

Liefs Jessica, Life by Jess

28 comments

 • Kimberly

  Goed van je zeg! Moet zelf eerlijk bekennen dat ik niet geweten heb dat er zoveel werk in een blog zou gaan zitten. Je lijkt wel nooit klaar Zo te zien ben je goed gegroeid, fijn hoor. Heb je al nieuwe doelen voor 2018?

 • Nicole

  Wat super goed Jessica! Ben trots op je…

 • esther perfors

  Wat goed zeg! Mooi ook dat je doelen stelt om zo je passie vorm te geven. Voor 2018 wens ik je nog meer mooie successen en blijf ook vooral het plezier erin houden!

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Ja dat plezier is het allergrootste doel dat ik wil behouden!

 • Judith

  wat goed dat je zoveel doelen wel behaald hebt! Beste wensen voor 2018

  • Jessica (author)

   Thanks! Voor jullie ook een goed 2018!

 • Vera

  Fijn dat zo veel doelen behaalt zijn! Zelf ga ik binnenkort ook een softbox kopen, lijkt me wel handig.

  • Jessica (author)

   Ik heb er een via bol gekregen voor nog geen 40€! Mooi bedrag om eraan te besteden denk ik zo.

 • Tamara

  Leuk dat veel doelen gelukt zijn op naar een mooi en succesvol 2018

 • Manon

  Wat goed dat je al je doelen hebt behaald, altijd leuk ook om bloggers te ontmoeten

 • Fleur

  Goed zeg dat je doelen voor 2017 hebt gehaald. Het is altijd fijn om te zien dat je blogcijfers groeien. Ik wens je voor 2018 ook weer veel (blog) plezier

  • Jessica (author)

   Ja blij mee dat alles zo goed is gegaan. Dank je wel voor je wens, het plezier zal hopelijk blijven net zoveel als afgelopen jaar.

 • Joanne

  Leuk dat je een nieuwe camera hebt. Kun je in het nieuwe jaar alsnog met dat doel aan de slag!

 • Nicole Orriëns

  Goed ook dat het gelukt is om SEO te leren. Dat is toch wel handig als je een blog hebt.

  • Jessica (author)

   Ja heb er meer van geleerd dan ik al wist! Zo handig!

 • Ingrid

  Wat goed! Misschien moet ik voor mezelf ook eens blog doelen stellen.

 • Marieke

  Wauw! Wat goed dat je al je doelen hebt behaald! Ik kan helaas niet hetzelfde zeggen. Zou graag nog meer willen bloggen. In 2018 nieuwe kansen ;-). Ik ben erg benieuwd naar je doelen voor dit jaar!!

 • MamaMinke

  Wat super goed! Ik zou ook wel graag andere bloggers eens ontmoeten. Wie weet in 2018. Een heel fijn nieuw jaar gewenst!

 • Aniek

  Wat een leuk blogoverzicht! Ik ben benieuwd wat voor foto’s je met de softbox gaat maken; daar moet ik ook maar eens in investeren. Je hebt gelijk, bloggen kost wat tijd, maar het is zo leuk en leert je zoveel!

 • Laura Martens

  Wat leuk om jouw reflectie op je blogdoelen te lezen! Super goed bezig! Fijn 2018!

 • Ellen

  Wat een leuke post. Ik ga voor mijn 2de jaar bloggen misschien ook een aantal doelen stellen. Die SEO is helemaal nieuw voor me en daar wil ik verder over leren. Groetjes Ellen

  • Jessica (author)

   Thanks! Dit heeft mij echt wel geholpen om doelen te behalen.

 • Marie-Lise (Reislustig.be)

  Wow! Proficiat! Knap hoe je je doelen behaald hebt. Ik vind het sowieso al erg indrukwekkend dat je elke week 3 nieuwe posts schrijft! In ieder geval een inspirerend artikel dat me aanzet om ook meer werk te maken van mijn blog 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge