Happy New Home

Ik ga verhuizen

Jullie lezen het goed! Ik heb een eigen huis gevonden. Nu alles rond is qua financiering wilde ik dit met jullie delen, in dit artikel ga ik jullie meer vertellen over mijn zoektocht naar een eigen huis voor mijzelf en Abby. Allereerst waarom ben ik gaan zoeken naar een eigen huis? Ik denk dat de meeste van jullie dit wel meegekregen hebben, maar Vincent (de papa van Abby) en ik hebben begin van dit jaar besloten om te gaan scheiden. Helaas werkte onze relatie niet meer en was het beter om uit elkaar te gaan. Daarbij kwam wel meteen het punt dat ik op zoek moest gaan naar een eigen woning. Gelukkig heb ik die dus nu gevonden en redelijk snel ook nog! Lezen jullie mee naar mijn Happy New Home zoektocht?!

Happy New Home

Begin augustus was het zover, onze scheiding was ver genoeg gevorderd om op zoek te kunnen gaan naar een eigen woning. Omdat de markt zo enorm onder druk staat en ik het liefste morgen nog een nieuw huis wilde hebben, heb ik een aankoopmakelaar ingeschakeld. De makelaar waar ik vanaf het begin af aan een goed gevoel bij had is het ook geworden (na in totaal 3 oriëntatie gesprekken te hebben gehad bij verschillende makelaren). Half augustus stond dan ook mijn eerste bezichtiging gepland. Uiteindelijk heb ik 10 huizen bezichtigd, waarvan de laatste eind september.

De laatste is dan ook mijn huis geworden! Op vrijdag ben ik naar het huis gaan kijken en op dinsdag kreeg ik officieel akkoord op mijn bod. Yes wat was ik blij. Eindelijk een lichtpuntje aan de horizon na een vervelende emotionele periode. Een week later heb ik het voorlopig koopcontract getekend en inmiddels heb ik vorige week gehoord dat de financiering akkoord is en daarmee dus ook rond is. Het huis gaat officieel van mij worden! Daar moest op gedronken worden (tijdens de vrijdagmiddagborrel via Teams met mijn werk).

En nu Jess? 

En nu…. heb ik over minder dan 4 weken al de sleutel van mijn huis in handen en ga ik het vol trots showen aan iedereen die het wilt zien! Er moet nog wel het een en ander geklust worden en ik heb wat meubels moeten bestellen, maar het meeste is allemaal rond. Even in het kort wat ik wil gaan doen;

Het kozijn aan de voorkant gaat omhoog, zodat mijn nieuwe keuken ervoor langs kan. Er moet voor de keuken het een en ander omgelegd worden aan elektra/gas en water. Beneden wordt alles glad gestuced, komt er een nieuwe vloer in en een nieuw toilet. Boven op de eerste verdieping en op zolder komt ook een nieuwe vloer. Verder zit er op Abby haar nieuwe kamer nog een koof welke eruit gaat. Uiteraard gaan we alle muren/kozijnen even een opfrisbeurt geven met een lik verf. Als laatste worden de trappen opnieuw bekleed.

Genoeg te doen! Ik hoop dat ik uiteindelijk half januari over kan naar het huis. Gelukkig staan hier thuis alle verhuisdozen al ingepakt en kunnen die zo over. Qua tijd indeling hoef ik geen rekening meer te houden met inpakken van de spullen. Uiteraard de veel gebruikte dingen die moeten op het laatste moment nog ingepakt worden, maar dat is niet zoveel meer.

Spullen aanschaffen

Dan ben je gewoon over minder dan 4 weken eigenaar van een woning! Hoe tof is dat, ik ben echt zo ontzettend blij. Vincent en ik hebben de inboedel verdeeld al op voorhand, dus ik moest voor mijn nieuwe woning op zoek naar een nieuwe bank, een bed en wat algemene huishoudelijke apparaten. Afgelopen maand heb ik daar goed de tijd voor genomen en heb ik diverse meubelzaken bezocht. Na de goedkeuring van de financiering ben ik de bank en mijn nieuwe bed gaan bestellen. Voor de huishoudelijke apparatuur wacht ik even op Black Friday! Hopelijk komen daar wat mooie aanbiedingen voorbij en kan ik die spullen aan gaan schaffen.

Wat een grote mensen stappen moet je maken voor een woning. Ik kan er helemaal gelukkig van worden en ben zo ontzettend benieuwd hoe mijn huis er straks uit gaan zien als alles klaar is. Tot die tijd breng ik veel tijd door op Pinterest om te kijken wat mooi zou zijn. Mijn eigen slaapkamer wil ik graag in een hele donkere groene kleur verven en op Abby haar kamer wil ik met roze gaan werken en met Gouden stippen. Wat ik beneden in de woonkamer wil weet ik nog niet zo goed. Niet te donker, want ik krijg een zwarte keuken en een donkere bank. Mochten jullie tips hebben, kom maar door!

Voor nu is dit wat ik met jullie wil delen over mijn Happy New Home! Ik wil proberen bij te gaan houden hoe alle klussen gaan en daar wat over te gaan schrijven. Voor en na foto’s gaan zeker gemaakt en gedeeld worden. Hier of via Instagram zal ik jullie in de tussentijd nog wel op de hoogte houden denk ik als ik aan het shoppen ben voor mijn huis.

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

  • Mathiske

    Karwei voor een bank!
    Omg zulke mooie dingen voor een prima (vind ik) prijs. Dat flessen groen, ik vind het zooo tof. Een pronto of trendhopper kan evt ook nog.
    Veel geluk in je nieuwe huis

  • Saskia

    Van harte, wat fijn dat je een nieuwe woning hebt gevonden. Veel klus en woon plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge