Voornemens update van Minke

Voornemens update Mama minke

Begin 2017 heb ik diverse gastbloggers aan het woord gelaten over hun goede voornemens voor 2017. Nu dat jaar bijna voorbij is heb ik enkele van hen gevraagd om een update te schrijven voor Life by Jess. Kunnen jullie je Minke nog herinneren? Minke is mama van twee kindjes en is thuisblijfmama. Ze had één groot doel, heeft ze deze bereikt?

Minke had als doel om verder te gaan met haar back on track race. In 2016 is ze begonnen om een nieuwe weg in te slaan op het gebied van gezonder eten en een fijner lichaam. In 2017 wilde ze dit doel voortzetten om de laatste zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Haar doel was aan het einde van dit jaar de teller op -10 kilo te hebben staan. Zelf gaf ze aan dat dit echt wel haalbaar zou zijn, maar daar wel echt wat voor moest laten. Is het haar gelukt?

Voornemens update van Minke

Dit is wat Minke mij toegestuurd heeft over haar goede voornemen.

“Ik zal maar direct met de deur in huis vallen. Die -10 kilo op de teller, dat is niet helemaal gelukt. Het goede nieuws is dat er niets aan zit, in vergelijking met eind 2016. Helaas bleek de CVS harder toe te slaan dan ooit. Daarbij stelde ik mijzelf een doel waarbij de lat veel te hoog lag achteraf (dom!) en bleek ik toch gevoelig voor rammelende eierstokken. Ik schreef eens een blog waarom wij als gezin compleet zijn, maar soms is dat toch even moeilijk. Gelukkig kan ik al mijn liefde stoppen in die geweldige kinderen van ons.

De kilo’s die zitter er nog wel aan, maar ik ben wel een hoop inzichten rijker. Onder andere dat kilo’s niet uit maken. Het gaat er om hoe je je voelt en wat je uitstraalt. Mijn kinderen zien mijn extra kilo’s niet, die zien een mama die aantrekt wat ze wil (zelfvertrouwen) en die lekker meespeelt (spijkerbroek met gaten op de knieën die daar niet zaten). Hoe fijn is dat! Ik ben wel meer gaan sporten en let beter op wat ik eet. Het gaat nog niet van een leien dakje, maar we komen er wel. Als de tijd daar rijp voor is. Ooit. En anders houden mijn kinderen toch wel van me, gewoon om wie ik ben. Met een kilootje (of meer) extra.”

Dank je wel Minke voor het toesturen van een update van je voornemen! Wat goed dat je inzichten rijker bent geworden en wat een mooie inzichten zijn het. Je bent mooi zoals je bent! Ik wens je een mooi 2018 toe. 

Liefs Jessica, Life by Jess