Gaaf! Rijden in een Tesla Model X

Tesla Model X

Weet je wat het leukste is van het werken bij een leasemaatschappij? Dat er af en toe auto’s voor de deur staan die als demo beschikbaar gesteld worden, voor ons als werknemers. Je krijgt dan een e-mail in je inbox, met welke auto er beschikbaar is en als je er in wilt rijden kan jij je aanmelden. En dan wordt je ingeloot of niet. Zo kwam 2 weken geleden het e-mailtje wie er interesse had om in een Tesla Model X te rijden?!

Tesla Model X

Natuurlijk wil ik dat als auto fanaat! Ik heb mij ingeschreven en geduimd dat ik de Tesla Model X een keer mee naar huis mocht nemen. En enkele dagen later kwam de e-mail binnen in mijn inbox. Jess je mag de Tesla een avondje meenemen, ik heb je ingedeeld op die dag.

Yes mijn hart maakte een sprongetje en de avond dat ik de auto mee naar huis mocht nemen, bleef leeg in de agenda, zodat Vincent en ik een rondje konden gaan rijden met de Tesla.

Technische gegevens

Het is natuurlijk altijd leuk om te weten wat er allemaal onder de motorkap zit van een auto. Laat ik voorop stellen dat de Tesla geen gewone motorkap heeft, de motor ligt namelijk onder de auto en de motorkap zoals wij die kennen is een extra laadruimte.

Tesla Model X is de veiligste, snelste en best uitgeruste SUV allertijden. De auto heeft standaard vierwielaandrijving en een 100 kWh accucapaciteit, dit staat voor een bereik van ongeveer 530-560 kilometer. De auto is te koop als zevenzitter. De Tesla Model X is super snel, en heeft in 3,1 seconde een snelheid van 100 kilometer per uur bereikt.

Tesla Model X

8 omgevingscamera’s geven goed zicht rond de gehele auto. De 12 ultrasone sensoren zien omliggende objecten. Dit is voor de auto de manier om te weten hoeveel ruimte er is om bijvoorbeeld de deuren te kunnen openen.

Wat vind ik van de Tesla Model X?

Naar de Tesla kijken en erin zitten was al een hele belevenis. Het is ten eerste een gigantisch groot ogende auto, wat uiteindelijk wel meevalt als je erin zit. Het is echt een bijzondere auto die  opvalt. Dan kom je aanlopen met je sleutel, gaan de deuren gewoon voor je open. Door die sensoren ziet de auto dus of jij voor de deur staat en/of dat er een andere auto naast je staat, zodat de deuren niet zover open gaan. Alles gaat elektrisch, je hoeft je deur niet eens meer aan te raken om in de auto te stappen.

Zodra de deur open is, dan staat de auto ook meteen aan, je hoeft geen start/stop knop meer in te drukken, je zet de automaat in z’n drive stand en je kan gaan rijden. Super makkelijk. Als je op bestemming bent, stap je de auto uit, drukt op het sluiten knopje van de sleutel, de auto gaat uit en alles gaat dicht.

Dan het interieur van de Tesla Model X, ja dat is luxe, erg luxe! Denk aan de mega grote “I-pad” die in de auto zit en die onder andere de mogelijkheid van navigatie heeft en waar je Spotify mee kan luisteren. Er zaten vast nog veel meer functies op die ik nog niet ontdekt had na één avondje Tesla rijden.

Het rijden in de Tesla Model X

De Tesla Model X, is echt monster snel, de acceleratie van de auto, zoals die hierboven staat klopt!  Haha, de auto is super snel bij de 100 kilometer per uur. Bizar!

Auto rijden zonder handen? Ja het kan echt in de Tesla Model X. Dit is te bizar voor woorden. Tot 150 kilometer per uur, kan je instellen dat de auto voor jou rijdt (mits de belijning van de weg goed te zien is). En daar rijd je dan om de rondweg van Hoofddorp, de snelheid wordt geregeld door de cruise control en je kan bijvoorbeeld, gewoon je staart opnieuw maken in je haren, zonder dat je bij hoeft te sturen, want dat doet de auto voor jou! Rechtdoor, bochten… het maakt allemaal niet uit!

Tesla Model X

Ik heb er gewoon geen woorden voor, als dit de toekomst is, rijdt niemand meer echt auto, want dat doet de auto voor jou. Echt heel bizar dat je zelf niet meer hoeft te sturen… Ik kan er nog steeds niet over uit.

Al met al, ik vond het super gaaf, dat ik deze auto een avond mee naar huis mocht nemen en dat ik een ervaring rijker ben om in een Tesla Model X te rijden. Zeg nou eerlijk, dit zal nooit tot zelden voorkomen (ik had namelijk die dag een auto van €150.000,- onder mijn kont)! Dit is voor mij de duurste auto waar ik ooit in gereden heb!

Krijg je ooit zo een kans, probeer het zeker! Wat is voor jou de duurste auto waar je ooit in gereden hebt? Wat vind je van deze Tesla?

Liefs Jessica, Life by Jess

30 comments

 • Cassandra

  Wat een toffe ervaring! Ik vind het wel een mooie auto, heb alleen geen rijbewijs haha!

  • Jessica (author)

   Ja het is echt een ervaring haha jammer wil je die wel gaan halen?

 • MC Kleuver

  OMG! Jij had de dag van je leven. Zo beschrijf je het in deze blog. Fijn dat je het leuk hebt gevonden. Kun je hem niet leasen? Haha.

  • Jessica (author)

   Ja het was echt gaaf! Jawel hoor…. alleen pas vanaf €2000,- denk haha

  • Jessica (author)

   Ja de buitenkant is echt niet mooi haha… echt een bad mobile hahaha

 • Jamey

  Wauw wat een fancy car zeg! Daar zou ik ook wel eens in willen rijden Haha!

  • Jessica (author)

   Ja degene die niet uitgekozen waren en die wil hadden willen rijden haha.. Jammer voor jullie 😛

 • MamaPlaneet

  Tesla ziet er prachtig uit maar past niet bij ons gezin. Om eerlijk te zijn weet ik wat de duurste auto was waar ik ooit in reed maar tegenwoordig heb ik sowieso andere eiesen.
  MamaPlaneet heeft recent gepubliceerd…Lach Voor Een DagMy Profile

 • Nicole Orriëns

  Hij ziet er leuk uit! Ik heb niet zoveel met auto’s en vind een nieuwe auto altijd best even wennen. Maar op deze manier proberen lijkt me leuk en laagdrempelig.
  Nicole Orriëns heeft recent gepubliceerd…Meisjesboeken van weleerMy Profile

 • Jenny - IkReis

  Ik zou nooit zo veel geld aan een auto uitgeven! Maar het is leuk om er een keer in te rijden.

  Ik heb zelf een tweedehands auto voor de deur staan. Ik heb een keer in een echt nieuwe auto gereden: ik was de eerste chauffeur van een huurauto in Kroatië.

  • Jessica (author)

   Nee dit vind ik ook echt wel teveel geld voor een auto. Zelfs als ik de loterij win.

 • Patricia Schmitz-Heres

  De duurste auto? Dat is denk ik de Nissan van mijn ouders ofzo haha. Ik ben niet zo van de hele dure auto’s, al vind ik deze er toch wel erg mooi uit zien. Maar ik gok dat ik daar nooit in zal rijden…
  Patricia Schmitz-Heres heeft recent gepubliceerd…Er op uit | Sprookjesbos ValkenburgMy Profile

  • Jessica (author)

   Dit is ook wel een overdreven dure auto haha.. 😉

 • Mytraveljourney

  Leuke auto. Misschien ooit in de toekomst

 • Janet

  Gave ervaring, al lijkt het me helemaal niks om zelf niet te hoeven sturen hah! Bizar..

  • Jessica (author)

   Haha het niet sturen is inderdaad heeeeeel bizar! Best wel gaaf voor een stukje, maar ik zou het niet in mijn auto willen hebben. Zelf rijden is daarvoor veels te leuk!

 • Dafne

  Dat zijn nog eens leuke buitenkansjes! Wat een fantastische auto. Ik spaar nog even door 😉

  • Jessica (author)

   Ja een super gave kans! Ben blij dat ik uitgekozen was om er gebruik van te maken.

 • Marjolein - MRJLN

  Ik ken zelf niet veel van auto’s, maar herken een mooi exemplaar als ik er eentje zie ♥ Wat leuk dat je als werknemer die kans hebt! Zo blijf je gemotiveerd 🙂

  • Jessica (author)

   Ja dit is echt super gaaf dat het kan!

 • Willem Meester

  Ik geef liever mijn geld uit aan een vakantie of iets voor in het huis. Echter hoor ik wel veel toffe berichten over deze wagens.

  • Jessica (author)

   Ja Ik ook, deze zal ook nooit voor de deur komen te staan. Zonde van het geld haha

 • Marieke

  Deze auto is echt super mooi! Zelf ben ik al blij als wij iets hebben dat rijdt… maar een avondje in zo’n prachtige auto zou ik ook niet snel afslaan 😉

 • Natalie

  Ik ben zelf niet zo voor de auto’s en rij met een simpele Corsa, maar ik deze zou ik wel eens willen toeren haha! Die deuren zijn zo chic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge