Fotografie met mijn Nikon D5600

Augustus, Festivals, Fotografie Nikon D5600 (1)

Bijna 10 jaar geleden kocht ik mijn eerst echte spiegelreflexcamera. De Nikon D60. Wat was ik trots op het feit dat ik deze camera had gekocht en dat ik er de eigenaresse van was. De afgelopen tijd merkte ik dat ik vaak niet meer zulke scherpe foto’s maakte en dit zette mij aan het denken of het niet tijd was voor een nieuwe camera. Uiteraard wel een camera waar ik mijn lenzen op kon blijven gebruiken en de losse flitser die ik heb. Zo ben ik bij diverse gespecialiseerde winkels navraag gaan doen en heb ik om advies gevraagd. Vaak werd daar de Nikon D5600 genoemd. En van het een kwam het ander…

De Nikon D5600

De Nikon D5600 ging dus op mijn wishlist. Als verrassing kwam daar in december een financiële meevaller en had ik besloten dat ik de rest zelf nog bij ging leggen aan een nieuwe camera. Zo ben ik na kerst meteen naar de winkel gegaan om deze camera te kopen! De beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Wat een heerlijke camera is deze Nikon D5600. Zo zijn de megapixel ten aanzien van mijn andere Nikon verdubbeld. Zo heb ik nu 24 megapixels. Ook kan deze camera filmen en heeft de Nikon D5600 een kantelbaar scherm met Live view! Wat een uitvinding is dat zeg, wauw!

Ik zal verder niet teveel specificaties met jullie delen, maar dit is echt een super upgrade van wat ik had. De afgelopen weken ben ik dan al veel op pad geweest met mijn nieuwe camera en ik laat jullie graag enkele foto’s zien. Dit zal ik vaker gaan doen op Life by Jess, gewoon omdat ik super trots ben op de foto’s die ik heb gemaakt en deze wil delen met jullie. Misschien dat jullie het wel leuk vinden om nu al meer artikelen te zien met foto’s die ik gemaakt heb, dat kan, klik hier!

Fotografie met Nikon D5600

Even een kleine kanttekening voordat ik jullie de foto’s ga laten zien. De foto’s hieronder zijn door een programma gegaan die de foto’s iets verkleind hebben, zodat mijn site er niet langzamer van wordt. De kwaliteit kan dus iets achteruit zijn gegaan ten opzichte van de echte kwaliteit die ik zie op mijn laptop. Oké dat wetende…. Daar zijn ze dan!

Fotografie Nikon D5600 (1)

Fotografie Nikon D5600 (1)

Fotografie Nikon D5600 (1)

Fotografie Nikon D5600 (1)

Fotografie Nikon D5600 (1)

Fotografie Nikon D5600 (1)

Dit waren een paar foto’s uit de 400 die ik ongeveer al gemaakt heb. Zoals ik al zei, de kwaliteit laat hier en daar echt wel zijn sporen achter op de site, maar toch vond ik ze erg goed gelukt om niet met jullie te delen! Wat vinden jullie van deze foto’s?

Hebben jullie ook een spiegelreflexcamera? Misschien toevallig ook de Nikon D5600? Of ervaring met andere merken? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs Jessica, Life by Jess