Flesvoeding of borstvoeding?

Borstvoeding of flesvoeding

Het is een vraag die ik geregeld heb gekregen. Jess wil je flesvoeding gaan geven of borstvoeding? Gelukkig heb ik daar voor de zwangerschap al veel over nagedacht en had ik hier wel direct een antwoord op. Geen twijfel mogelijk. Gaan wij voor borstvoeding of voor flesvoeding?

Onze keuze wat voeding betreft

Het is iets waar ik zelf nooit over getwijfeld heb. Voor mij was het vanaf het begin duidelijk dat ik flesvoeding wil gaan geven aan ons kindje. Vincent was hier eigenlijk ook echt wel meteen van overtuigd dat dit het beste bij ons past ook.

Het is wel iets waar ik vaak dan ook weer een wedervraag op krijg, waarom flesvoeding en geen borstvoeding? Dit is toch veel beter voor je kindje! Vaak wil ik het ook helemaal uitleggen waarom wij voor flesvoeding gaan en niet voor borstvoeding, maar waarom zou je het altijd moeten toelichten?!

Flesvoeding

Voor ons zijn er verschillende redenen waarom wij voor flesvoeding willen gaan. Met flesvoeding kan je heel goed in de gaten houden hoeveel voeding je kindje binnen krijgt, dit vind ik zelf heel erg fijn om bij te kunnen houden. Beetje controle over de voeding en of je kindje voldoende binnenkrijgt.

Daarnaast vind ik het heel fijn dat Vincent ook vanaf het begin af aan meteen een flesje kan geven. Ook meteen een moment om te hechten aan papa. En zo kan je natuurlijk ’s nachts ook goed samen de voedingen makkelijker doen.

Maar Jess je kindje krijgt zoveel meer mee met borstvoeding dan met flesvoeding… Euhm? Hoeveel kinderen zijn er opgegroeid met flesvoeding, zelf ben ik er 1 van en ik ben er naar mijn idee niet slechter op geworden!

Qua borstvoeding had ik wel een puntje waarom ik er niet echt over nagedacht heb. Ten eerste sta ik er niet met de volle 100% achter, dat is voor mij al een reden om het niet te proberen. Als ik er niet volledige achter sta kan ik er ook niet alles voor geven. Vrouwen welke echt voor borstvoeding gaan, zien daar het “romantische” van in, maar ik zie/voel dat niet.

Flesjes dus voor ons…

De flesjes zijn bij ons al in huis, we gaan kijken of onze kleine de Philips Avent flesjes gaat pakken. Ik heb niet heel veel onderzoek gedaan naar de flesjes, want alles heeft ook weer zijn voor- en nadelen. Mijn vriendin wees mij op de grote opening waar je het poeder in kan doen, dat dit wel heel fijn is om rekening mee te houden. Mocht onze kleine deze flesjes niet pakken, dan kunnen we altijd nog andere flesjes kopen.

Dit is onze keuze, waar hebben jullie toentertijd voor gekozen? Of waar gaan jullie voor kiezen in de toekomst? Flesvoeding of borstvoeding en waarom? Als je voor borstvoeding hebt gekozen, is dit ook gelukt om te geven?

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

 • Eke

  Ik vind het altijd zo’n rotvraag, omdat je toch al weet dat mensen hun mening gaan ventileren, ondanks waarom je aangeeft wat voor voeding je wilt geven. Het gaat gewoon niemand een bal aan waarom enzo. Doen wat voor jou goed voelt!

  • Jessica (author)

   Wat je zegt is precies hoe ik het voel. Ze vragen het om vervolgens uitgebreid hun mening te kunnen geven. Ik was ook al voorbereid op een flink gesprek met de verloskundige. Dit viel gelukkig wel mee, maar liet wel even weten dat borstvoeding toch echt beter is.

 • Nicole

  Ik koos voor borstvoeding. Helaas heb ik dit bij Fay maar een week mogen geven en bij Milo helemaal niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge