Month by Jess – Februari geld besparen

Month by Jess Februari 2018 (1)

Het is weer tijd om terug te kijken naar een maand die geweest is. De maand februari is alweer voorbij. De kortste maand van het jaar en die paar dagen merk je toch echt wel. Deze maand en de komende maanden zal bij mij draaien om geld besparen. Wij hebben echt een mooi leven, maar als ik zie wat wij meer kunnen sparen als we een keer minder uiteten gaan of als ik wat minder frutsels koop. Ik schrok daar best wel van als ik zie hoeveel geld er nog extra doorheen gaat naast de vaste lasten! Dus hup geld besparen en niet meer onnodig veel uitgeven!

Afspreken thuis is ook leuk

Met de ene vriendin ga ik vaak uiteten en met de andere ga ik vaak lunchen buiten de deur. Allemaal dingen die extra geld kosten, wat ik mij echt wel kan veroorloven, maar is het nodig? En is het thuis niet net zo leuk dan wel gezelliger? Als je thuis gaat lunchen of gewoon thuis eet, is dat iets waar ik veel geld mee bespaar.

Februari geld besparen

De keren dat ik thuis heb afgesproken, was het net zo gezellig, dan nog wel gezelliger. Er is een vriendin blijven avondeten, en er is een vriendin komen lunchen. Je zit veel relaxter, zo kan je eerst lekker op de bank kletsen en daarna ga je aan tafel. Je blijf toch langer zitten omdat niemand je weg kijkt in het restaurant waar je zit. Dit zal ik niet elke keer gaan doen, maar we gaan hem er zeker inhouden!

Daarbij hebben we ook een keer bij de buren gegeten (de vorige keer waren zij bij ons), er zijn nog andere vriendin van ons hierheen gekomen en ook toen heb ik gekookt. Je zet ook makkelijker een spelletje nog op tafel als je thuis bent dus dat hebben wij ook heel veel gedaan de afgelopen maand! Ook hebben we een avondje bij mijn oma gegeten. Dat stond al zo lang op de planning, maar elke keer kwam het er niet van. We hebben een heerlijke zuurkoolschotel gegeten die oma zo goed kan maken. Jammie het water loopt me nog in de mond als ik erover aan het typen ben.

Month by Jess februari geld besparen

Gaat goed zo toch dat geld besparen?

Uitstapjes

Oké niet alles hoeft natuurlijk goedkoper, want ik mocht zeker nog wel leuke dingen doen van mijzelf. Zo ben ik heel in het begin van de maand uiteten geweest met een collega. Super gezellig. Ik ben met mijn bioscoop vriendin naar de film geweest! Eindelijke naar 50 tinten! Wat een heeeerlijke film is dit. Als ze allemaal uit zijn op dvd, maar eens een marathon houden hahaha, wie komt er?!

Ook ben ik een dagje naar de huishoudbeurs geweest en als je wilt weten dat ik daar gekocht heb kan je dit zien in deze shoplog!

Verder zijn we met vriendin nog gaan bowlen en uiteten geweest. Lang geleden dat wij hun gezien hadden en dat was echt gezellig. De volgende afspraak staat meteen alweer gepland!

Iets wat ik niet zelf betaald heb, maar wat wel een uitstapje is, is de voorstelling van Derek Ogilvie. Samen met mijn moeder en zusje ben ik daarheen geweest. Ik was toch wel heel nieuwsgierig hoe dat zou zijn. Weet ik of het echt is? Nee geen idee, zolang hij ook geen reading aan jou geeft kan je er niks van zeggen denk ik.

Gezond voor je lijf

Samen met mijn moeder ben ik een avond gaan relaxen bij een klankschaalconcert. Even een uurtje liggen en luisteren naar alle klanken die van de schalen afkomen. Wil je meer lezen wat dit doet? Dat kan ik mijn weekoverzicht van de eerste week van februari.

De week van Jess (3)

In dat weekoverzicht zie je ook dat ik ben gaan jumpen met een vriendin. Een fitness les op de trampoline, erg leuk en volgende week ga ik dit weer doen! Afgelopen maand ben ik ook nog een paar keer gaan zwemmen, ook heerlijk!

De week van Jess, afvallen met jess nieuwe uitdagingen

In de maand februari ben ik aan begonnen aan een 9 daagse ontgiftingskuur voor mijn lichaam. Even een reset en dan vanaf daar weer vol gas kunnen geven om af te gaan vallen. Aankomende woensdag lezen jullie een verslag over mijn ervaring met de C9! Mocht je al geïnteresseerd zijn voor ik mijn verhaal heb gedaan, dan kan je contact opnemen met Cisca. Je kan haar bereiken via Facebook. Dat mijn lijf ontgift heeft is wel duidelijk, de laatste dagen van februari lag ik namelijk ziek op mijn bed. Het griep virus sloeg mij niet over, helaas!

Des ondanks had ik er al een hele mooie, gezellig, goedkope maand opzitten. Geld besparen? Ja dat is zeker gelukt, want ik heb extra geld kunnen sparen deze maand! Yes, geeft best wel een kick. Hoe was jullie februari? Wat is iets wat je echt is bijgebleven en wat zou je het liefste zo snel mogelijk willen vergeten?

Liefs Jessica, Life by Jess