Even babbelen #7 hoe gaat het?

Begin november schreef ik een artikel over het feit dat ik lief voor mijzelf moet zijn. Nu bijna 3 maanden later vond ik het tijd om jullie een update te geven. Hoe gaat het? Merk ik verbetering, achteruitgang, of stilstand? Ik wil jullie heel graag antwoord geven op de vraag hoe gaat het Jess?

Hoe gaat het Jess?

Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Het kan beter, ik voel me echt niet meer zo slecht als 3 maanden geleden, maar een echte grote verbetering heb ik ook nog niet echt doorgemaakt naar mijn idee. Sinds begin december staat ik op de wachtlijst bij een psycholoog. Hopelijk kan ik daar binnen nu en 2 weken terecht. Ik hoop dat zij mij wat doelen en opdrachten kan geven waarmee ik aan de slag kan. Ik wil heel graag aan mijzelf werken, ik wil meer rust in mijn hoofd creëren en dat gaat mij niet alleen lukken.

Met de vermoeidheid gaat het wel iets beter weer. Ik heb geen energie voor tien, maar ik ben weer iets opgewekter en lig niet meer om 21:00 uur ’s avonds voor pampus. Kijk ik haal het ook niet zingend tot 23:00 uur maar dat hoeft ook niet. Meestal ga ik rond 22:00 – 22:30 uur naar bed. Prima tijd zo doordeweeks.

Hoe het komt? Ik denk doordat eind december/januari voor mij echt hele rustige weken waren qua afspraken. Zo heb ik de laatste week van december vrij gehad en de eerste week van januari ook. De weken erna heb ik in de avond weinig afspraken gehad en dat voelde heerlijk! Ik denk dat deze rust mij heel goed heeft gedaan. Ook heb ik enkele keren uitgeslapen tot 11 uur. Heerlijk, het was nodig denk ik dan maar.

Samen met Vin

Samen met Vin gaat het erg goed, we waren laatst 6 jaar samen! Hieronder zie je één van de eerste foto’s van ons samen, 6 jaar geleden dus! Ook wij zijn veel samen thuis, besteden veel tijd aan elkaar, maar laten elkaar ook vrij (maar niet te vrij, daardoor zijn we in het verleden heel erg uit elkaar gegroeid). Vin heeft het niet altijd makkelijk met mij als hormonaal monster (oké dat is echt wel overdreven), maar goed hormonen doen echt wel iets. We steunen elkaar, op onze eigen manier, maar dat is goed.

Even babbelen hoe gaat het

Ook hebben we besloten om dit jaar nog een reis door Amerika te maken. Voor het eerst echt samen op vakantie, en dan meteen ruim drie weken. Dit zal ons nog meer naar elkaar gaan brengen kan ik mij voorstellen. Een super gave reis maken en ontzettend veel moois mogen zien samen. Ik kijk er ontzettend naar uit. Als je nog tips hebt, let me know!

Onze kinderwens 

Zoals ik in november al vertelde, het begint best pittig te worden. Inmiddels zitten wij al langer dan 2 jaar in het medische traject. Al 24 maanden een negatieve zwangerschapstest in je handen, meer dan 50 pillen geslikt en inmiddels al meer dan 100 injecties in mijn buik gezet. De zwangerschapsaankondigingen vliegen mij weer om de oren en dat is soms gewoon vet kut. Er is gewoon geen andere bewoording voor te vinden. Nu heb ik de viva meiden in de app groep, maar soms wil ik daar niet kwijt hoe rot ik mij voel. Daar de blijdschap van een zwangerschap weer laten schaduwen aan mijn verdriet dat het voor ons nog niet zo mag zijn.

Gelukkig mogen we zeer binnenkort starten met een nieuw traject en ik hoop dat dit het voor ons mag zijn! Positief blijven en heel veel hoop houden!

En verder?

Op het werk gaat het goed, we hebben een nieuwe manager en hij laat al veel meer in mijn naar boven komen dan hiervoor. De afgelopen weken heb ik al zoveel meer opgepakt dan in de maanden daarvoor. Dat geeft mij echt een top gevoel. Ik heb meer verantwoordelijkheden en ik mag 2 projecten trekken. Ook heb ik aan durven geven dat een derde project er voor mij op dit moment niet in zit. Ik wil mij volledige kunnen focussen op deze twee projecten en daar ook mijn opperste concentratie voor kunnen gebruiken. Complimenten van de manager dat ik het aangaf. En ik vond het zelf ook wel een schouderklopje waard!

Vriendschappen zijn ook weer in een rustiger vaarwater terecht gekomen. Hoe? Door eerlijk te praten met elkaar en mijn eigen verwachtingen naar beneden bij te stellen. Ik had de perfecte vriendin voor mijzelf voorgesteld en verwachte dat mijn vriendin daaraan kon voldoen. Echter waren de verwachtingen veel te hoog gegrepen. Net zoals dat ik voor mijzelf de verwachtingen hoog leg, doe ik dat voor vriendschappen dus blijkbaar ook. En als ik zelf al niet eens aan mijn eigen verwachtingen kan tippen, hoe moet een ander dit dan kunnen?!

Al met al gaat het wel wat beter met me, maar ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. Mensen zullen het niet (altijd) aan mij merken hoe ik in mijn vel zit, want ja er niet over praten is makkelijker dan er wel over praten. Genoeg over mij, hoe gaat het met jullie?

Liefs Jessica, Life by Jess

17 comments

 • Sabine

  Heftig stukje tekst. Ik kan me voorstellen dat twee jaar wachten op een zwangerschap zonder resultaat er in hakt. Moeilijk dan om blij te zijn voor een ander… wij hebben ons eerste kindje na 4 maanden verloren en de periode tussen haar en ons tweede kindje was heel moeilijk; met anderen hun zwangerschappen en geboortes terwijl wij in de rouw zaten. Praten was het enige wat hielp. Succes meis!

  • Jessica (author)

   Dank je wel Sabine voor je reactie. Jullie hebben ook een heftige tijd gehad. Praten is inderdaad heel erg goed om te doen, nooit vergeten!

 • Blog & Beauty

  Wat een heftig verhaal. Ik herken me er gedeeltelijk in. Dat hele gebeuren rondom de “medische malle molen” heb ik (wij) ook meegemaakt. Inmiddels hebben wij een prachtig meisje rondlopen van 6 jaar. Maar toen wij er midden inzaten kregen wij ook de ene zwangerschapsaankondiging na de andere, en reacties van mensen: wanneer beginnen jullie? Ik hoop dat het deze keer bij jullie echt gaat lukken. En hoe moeilijk het ook is, probeer om positief te blijven denken, dat helpt echt. Wat bij mij ook hielp is alles, de zware tijden, de k#t momenten, maar ook de positieve dingen van me afschrijven. En daaruit heb ik uiteindelijk een boek uitgebracht, mijn kleine stukje trots. Nogmaals heel veel sterkte.

  • Jessica (author)

   Dank je wel voor je lieve woorden. Ik ga eens op zoek naar je boek, ben wel heel benieuwd naar jou verhaal.

 • MamaPlaneet

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat zwangerschapsaankondigingen jouw een rot gevoel geven. Het is ook zo dubbel. Je gunt het een ander. Je bent blij voor een ander. Maar jij wilt t ook. Pittig!

  • Jessica (author)

   Zo is het echt. Je gunt het iemand anders zo erg! Dat is het ook niet, maar je wilt zelf ook zo graag.

 • Fleur

  Fijn dat het wel wat beter gaat en er wat goede vooruitzichten zijn. Neem je rust en de tijd. Hier ook een minder maandje; veel moe, te veel hooi op mijn vork en te weinig zon. Ik kan wachten tot de lente echt doorkomt

  • Jessica (author)

   Ja die zon dat speelt ook een grote rol. Ik ben al blij dat het ietsje langer licht is. We gaan naar de goede tijd van het jaar.

 • Nicole - Cookies & Carrot Sticks

  Heftig, en helaas ook herkenbaar wat het zwanger worden betreft, Inmiddels wel trotse ouders van twee prachtige jongens van 7 en 9, maar om daar te komen was niet makkelijk. Ons eerste kindje (13 jaar geleden, een meisje) helaas verloren, de een na de ander die zwanger werd, alles zonder problemen. En wij maar miskraam na miskraam verwerken. Op gegeven wil je gewoon niet meer horen dat iemand anders zwanger is of een kindje heeft gekregen, de energie om nog positief te reageren is gewoon op. Pas op het moment dat ik er helemaal klaar mee was en accepteerde dat het ook met z’n tweetjes een mooi leven zal zijn, ging het goed.

  • Jessica (author)

   Jeetje wat heftig zeg. Dat lijkt me ook zo zwaar, een miskraam. En inderdaad wat je zegt, dat positieve reageren moet je soms echt uit je tenen vandaan halen.

 • Eva

  Jeetje wat vervelend dat je al z lang wacht op een plekje bij de Psycholoog.. Hopelijk kan je er snel terecht. Wel goed dat je zelf ondertussen er aan werkt en je je wat beter voelt. Gelukkig gaat het goed tussen jou en je vriend 🙂 En die reis naar Amerika klinkt geweldig!

 • Eke

  Het is niet zo gek dat je onder andere door jullie medische traject je rot voelt. Helemaal met alle zwangerschapsaankondigingen! Ik weet nog zo hoe machteloos ik me soms voelde en tegelijkertijd ook schuldig! Je mag heel erg trots op jezelf zijn, door de verandering op je werk en het aangeven van je grenzen en het zoeken van hulp. Af en toe wel bij stil staan he?

 • Nicole Orriëns

  Wat fijn dat je je weer wat fitter voelt en minder moe bent. Dan heb je tenminste ook weer wat ruimte om iets te doen!

 • Madelon - Meer met mama

  Ik kan me voorstellen dat het zwaar is, helemaal als anderen een aankondiging doen en jij er al zo lang mee bezig bent en elke keer weer voor een teleurstelling staat. Ik hoop van harte dat het jullie gaat lukken.

 • Rory

  Moeilijke en pittige tijden als ik het zo lees. Wat ik goed vind is dat je er heel open over bent. Het is misschien dan ook – voor jezelf – een beetje ‘van je af schrijven’ waardoor het minder in je hoofd en lijf blijft zitten. Plus je kan er ook andere mensen mee helpen of inspireren. Ik ben steeds meer voor openheid en je kwetsbaar durven opstellen. Maar ja, ik ben dan al wel weer een stukje ouder. Wij hebben heel lang een diepe kinderwens gehad die maar niet leek uit te komen. Op het moment dat we vol verdriet afscheid aan het nemen waren van een droom en een grote wens, gebeurde alsnog spontaan het onverwachte. Ik werd zwanger op mijn veertigste. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Veel sterkte en probeer positief te blijven denken (al zal dat niet altijd makkelijk zijn. Dat realiseer ik mij echt wel). Knuffel!

 • Kreanimo

  Moedig hoor zoiets neerschrijven!

  Maar het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn en dat mogen we zeker even vertellen.
  Je kan er mensen denk ik ook echt mee helpen door te laten zien dat ze niet alleen zijn!

  Dikke duim voor jou. Ik hoop dat het snel beter gaat en dat de natuur ook mee gaat werken!

 • Merel

  Heel veel sterkte en succes met het volgende traject. Verdrietig, gun het je enorm.

  Wel mooi dat het op je werk goed gaat en je op andere gebieden ook stappen maakt. En de reis naar Amerika is een heel fijn vooruitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge