Even babbelen #5 Zo ontzettend moe

Het leek mij weer even fijn om jullie bij te kletsen over hoe het gaat met mij. Hier ga ik niet veel op in, in andere artikelen, maar dit wil ik wel graag met jullie delen, ook om mijn blog nog persoonlijker te maken. Even bijkletsen over de afgelopen weken. Ik probeer mijn agenda een beetje leeg te houden, omdat ik echt zo ontzettend moe ben.

Net na de vakantie begon de vermoeidheid, in ieder geval dat ik het zelf ook echt voelde, maar wat denk je al je moe bent? Ik ga even een paar nachten goed slapen en dan gaat het wel weer goed. Dit was helaas voor mij niet de oplossing.

Zo ontzettend moe

Is sporten en afvallen de oplossing?

Voor het afvallen ben ik bij Iris geweest en daar kreeg ik ontzettend veel goede tips, waar ik ook direct mee aan de slag ben gegaan. Goede gezonde voeding en veel sporten, dat zou mij toch wel energie moeten gaan geven. Het voelde allemaal heel goed om op mijn voeding te letten en om te sporten, maar die vermoeidheid bleef en werd eigenlijk alleen maar erger.

Toen ik na enkele weken weer terug kwam bij Iris, heb ik dit ook aangegeven en gezien ik in het verleden wel eens een B12 te kort heb gehad, moest ik dit nu bij gaan slikken van haar. Hopelijk zou dat helpen! Vol goede moed voegde ik de B12 toe aan de supplementen die ik per dag slik, maar helaas na 4-5 weken de Vitamine B12 slikken, voelde ik geen vooruitgang, eigenlijk alleen maar achteruitgang.

Even babbelen zo ontzettend moe

Ik ben er klaar mee

Het was klaar voor mij, ik voelde me zo ontzettend moe, op tijd naar bed gaan was niet de oplossing, maar dit deed ik wel. Mijn avonden waren leeg in de agenda, want na een dag werken was dit gewoon echt teveel. Op mijn werk ook, zo ontzettend moe, gewoon niet vooruit te branden. En laat ik maar niet vertellen hoe ik dan mijn bed uit kwam op een werkdag… Like a spook! Haha… Ook hield ik rekening met het indelen van mijn dagen in het weekend, zo plande ik niet teveel afspraken in het weekend of had ik er tijd tussen zitten waarin ik even een powernapje kon doen.

Vorige week dinsdag ben ik naar de huisarts gegaan om een bloedafname formulier te krijgen, er is bloed geprikt op diabetes, schildklier, ijzer, B12 en nog zo enkele dingen. Woensdagochtend heb ik meteen bloed laten prikken (dit moest nuchter) en vrijdag kon ik bellen voor de uitslag. EINDELIJK! Ik was zo benieuwd naar wat eruit zou komen, en ik hoopte zo erg dat ik een receptje voorgeschreven zou krijgen waar ik iets mee kan, want ik wordt echt moedeloos van die moeheid.

De uitslag 

Vrijdag kon ik bellen voor de uitslag, maar dit viel anders uit dan ik had “gehoopt”. Ja mevrouw de dokter heeft erbij gezet dat er geen bijzonderheden te zien zijn, het zal dus een kwestie zijn van rustig aan doen en toegeven aan de vermoeidheid.

Euhm…. Wat moet ik met deze informatie? Ik heb opgehangen en tot de dag van vandaag weet ik nog steeds niet zo goed wat ik ermee moet. Ik ben nu andere dingen aan het bedenken waar het aan kan liggen.

Zo doet mijn rug zeer met omdraaien in bed, en misschien slaap ik daar toch minder goed van dan dat ik denk? Of maal ik onbewust met problemen in mijn hoofd waar ik geen weet van heb?  Of zijn het dan toch de hormonen waar ik last van heb, ondanks dat ik dit al heel lang gebruik?  Ik weet het niet! Misschien moet mijn lijf wel omschakelen naar de gezonde voeding, het sporten en de hormonen? Ik zal het de komende tijd afwachten en het rustig aan doen. Dan maar powernapjes doen als dit nodig is en anders op tijd naar bed. Hopelijk is dat de oplossing.

Mochten jullie tips hebben dan hoor ik het ook graag!

Liefs Jessica

4 comments

 • Sylvia

  Jeetje zo vervelend! Ik ben ook erg moe maar dat komt voornamelijk door de extreme warmte en bijbehorende muggen. Helaas heb ik geen tips voor je. Heel veel sterkte en inderdaad gewoon toegeven aan de vermoeidheid.
  Sylvia heeft recent gepubliceerd…Spam je blog!My Profile

  • Jessica (author)

   Ja dat is dan ook iets waar je heel moe van kan worden. Zo lastig is het. Ik heb nu lekker een paar dagen vrij genomen, even bijtanken.

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  De hormonen maken het ook niet bepaald makkelijk hoor, ik heb daar zelf ook echt last van. Niet vooruit te slaan. Ik hoop dat je snel wat minder moe bent. Heb je wel eens gedacht om met bijvoorbeeld iemand te praten over het hele kinderwens/hormoon probleem, misschien vreet dat inderdaad meer aan je als je denkt. Dikke knuffel
  Mathiske -gelukineenrompertje- heeft recent gepubliceerd…Verse IVF| Van medicatie tot de eerste follikel echo.My Profile

 • Nicole Orriëns

  Wat vervelend dat je je zo moe voelt zeg. Zeker na de vakantie. Je zou toch denken dat je dan juist helemaal uitgerust was. Hopelijk wordt het snel beter.
  Nicole Orriëns heeft recent gepubliceerd…Geen make-up: stom?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge