Even babbelen #2 hoe is het na de operatie?

Hey lieve lezers, even een update vanaf mijn kant. Het is inmiddels 8 dagen geleden dat de operatie aan mijn hernia plaats vond. Vandaag vertel ik jullie hoe de dagen in het ziekenhuis eruit zagen en hoe het nu gaat nu ik thuis ben. 

In het ziekenhuis

Donderdagochtend moest ik me melden om 7:00 uur, vroeg! Om half 8 werd ik in het sexy pakje naar de operatiekamers gereden, het infuus werd aangesloten en ik kreeg alvast de eerste medicijnen via het infuus. Om 8:20 ging het licht uit nadat er eerst 7-8 mensen om me bed heen stonden om te vertellen en bespreken wat er ging gebeuren.

Daarna zag ik de klok van 10:45 op de uitslaapkamer waar ik schijnbaar al vanaf 10:00 uur was. Operatie is afgelopen en de komende 2 uur moest ik plat op de rug blijven liggen. Ik kreeg wat morfine via het infuus en dat hielp erg goed. Om 12:00 uur was ik terug op de afdeling en heb ik zelf mijn moeder gebeld. (Vin kwam uit de nachtdienst dus die sliep nog).

Deze dag ging verder goed, vin, mijn ouders en me beste vriendin kwamen langs.

Vrijdag tijd om uit bed te komen om te oefenen met de fysiotherapie. Dit ging allemaal goed, in het begin wat wankel, maar het voelde goed! Maar daarvoor moest de drain er nog uitgehaald worden, oke dat ga ik niet meer vergeten! Wat is dat een rot gevoel en het laatste stukje zat nog vast ook! 2 verpleegkundig en de zaalarts aan me bed gehad, maar nee die durfde niet door te trekken. Dus de operatie arts erbij gehaald hij zei: ik heb 1 optie met 2 uitkomsten, ik trek gewoon heel hard, hij komt er of uit, of hij breekt af en dan moet je terug onder narcose om het stukje drain eruit te halen! Ben ik even blij dat de drain er met knik en al in zijn geheel uit is gekomen. Verder zelf geoefend met lopen en kwamen vin, me moeder en een andere vriendin langs! En me vader kwam me ophalen, yeah ik mocht naar huis toe.

Hoe gaat het nu thuis?

Nu ik thuis ben gaat het eigenlijk erg goed, de hernia pijn is weg en de pijn die ik nu heb is zeer dragelijk. De wond geeft nog een klein beetje vocht.

De fysio is al aan huis geweest en ik ben nu lekker aan het oefenen, ik mag niet bukken en maximaal 10 minuten achter elkaar zitten. Dit gaan we rustig aan opbouwen. Verder merk ik wel dat ik snel moe ben, na teveel bezoek op 1 dag bijvoorbeeld of na het douche. Daarom probeer ik mijn bezoek goed te plannen, zodat ik echt me rust kan pakken.

Wat doe ik op een dag?

Series kijken, tijdschriftjes lezen, spelletjes spelen, blogjes lezen en tikken. En het riedeltje begint weer opnieuw haha…

Ik had niet verwacht dat ik op dit moment me al zo goed zou voelen en dat ik maar “zo weinig” pijn zou hebben. Op naar een goed herstel!

Voor nu is dit de update.

Liefs Jessica

6 comments

 • Wendy

  Super fijn dat de operatie is geslaagd Jes!!! Dat gevoel van die drain die vastzat dat ken ik helaas ook … vreselijk!!! Maar je hebt het overleefd. Nu op naar herstel

  • Jessica (author)

   Ja die drain is echt geen fijn grapje! Maar wat je zegt ik leef nog, en de andere patiënten zijn niet doof van mijn geschreeuw (gepuf eigenlijk)

  • Jessica (author)

   Bedankt Saskia voor je lieve reactie. Ik ga er alles aan doen voor een goed herstel.

  • Jessica (author)

   Bedankt voor je lieve berichtje! Ja gaat snel he, ik had ook verwacht dat ik langer veel meer pijn zou hebben. Dit is wel een valkuil hoor, je gaat dan wel snel teveel doen, omdat het van buiten wel geheeld is straks, maar van binnen nog niet. Ga mezelf nog niet te druk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge