Even babbelen #1 – Afvallen & Hernia

Tot nu heb ik redelijk neutrale artikelen met jullie gedeeld. Wat wil ik delen over mijn “privéleven”, tot hoever wil ik gaan? Wil ik alleen positieve dingen vertellen of ga ik ook wat mindere dingen delen met jullie? Want ja, wees eerlijk het leven is niet altijd rooskleurig, maar als ik de mindere dingen deel, dan wil ik niet als een zeurder/aansteller overkomen. De komende tijd ga ik op zoek naar een goede balans hierin.  Ik vind het best spannend om dit artikel online te zetten. Als je tips hebt zijn ze zeer welkom!

Even babbelen met jullie…

Wat speelt er op dit moment allemaal in mijn leven en hoe gaat het met me? Ik zeg tegenwoordig als mensen aan mij vragen, ja het gaat goed met mij, maar met wie dan niet, krijg ik vaak terug… Nou met mijn rug! Wij zijn twee losse onderdelen van elkaar tegenwoordig, hahaha hopelijk zijn we eind september weer een beetje vriendjes…

Hernia

Om te beginnen ga ik jullie iets vertellen wat op dit moment mijn leven best veel beïnvloed (waar ik zelf nog niet heel erg aan wil). Sinds februari heb ik last van mijn lage rug. Altijd al een zwakke plek en dit trok voorheen ook altijd wel weg. Fysiotherapie gehad, naar een chiropractor geweest, omdat ik dacht dat ik misschien een verkeerde houding had omdat het elke keer bleef terug komen, helaas het mocht niet baten.

Toen kwam ik terecht bij een andere fysiotherapeut, die heeft mij 3x behandelt en me daarna doorgestuurd naar de huisarts. Ze zei, ik denk dat je een hernia hebt. Laat de huisarts je maar doorverwijzen naar het ziekenhuis. Zo gezegd zo gedaan, de pijn werd in de tussentijd alleen maar erger.

Zo werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis, naar een speciale rugpoli. Daar heeft de dokter onderzoeken gedaan, zijn er foto’s gemaakt en heb ik een MRI scan gehad. Daar kwam uit waar ik bang voor was. Een hernia. Welke zo pittig is dat de dokter me wilt opereren hiervoor. Ik heb er 3-4 weken over nagedacht, ben verder gegaan met fysio in de hoop dat het minder zou worden, maar ik kon er niet omheen. De pijn is te erg om zo door te gaan.

Op het moment sta ik op de wachtlijst voor een operatie, welke waarschijnlijk eind augustus, begin september gaat plaats vinden. Brrrrr…Ik ben niet bang voor de operatie of de herstelperiode, maar meer dat ik misselijk wordt of moet overgeven. Dit ga ik ook met de anesthesioloog bespreken.

Met mijn werk is geregeld dat ik minder werk, 4x per week 4 uur ipv 28 uur. De ene keer gaat dit beter dan de andere keer, maar het begint me langzaam aan op te breken. Sommige activiteiten gaan echt niet, andere activiteiten doe je voor de helft. Zo frustrerend vind ik het dat mijn leventje op dit moment door de pijn geleid wordt. En dat sommige je veroordelen, omdat ze niet aan mij zien dat ik pijn heb.

Afvallen

Even over afvallen, dit zal altijd ook een rol in mijn leven blijven spelen. En voor een operatie is het ook fijn als ik wat kilo’s kwijt ben. Helpt uiteraard ook voor een sneller herstel. Voor mijn verjaardag heb ik het boek van Fajah Lourens gekregen, Killerbody. Mijn vriendin had daar zulke goede resultaten mee behaald, dat ik het ook wil proberen.

Killerbody, babbelen, hernia

De eerste twee weken gingen echt heel erg goed, het schema vind ik goed vol te houden en ook mijn suiker(verslaving)behoefte speelde niet op. Ik was zelfs een kilo afgevallen in twee weken tijd. Super blij was ik hiermee.

Maar ik ben een emotie eter, verveling, stress, verdriet… Kom maar door met de suikers… Veel thuiszitten helpt niet mee aan je niet vervelen. Ook heb ik doordat ik weinig doe niet echt honger. Zo sloop het er langzaam in dat ik maaltijden oversloeg, en heb ik een keer toegegeven aan de Maltezers… Hé Hallo suikerverslaving! Bam ik was de weg weer kwijt en mijn lijf blijft schreeuwen om suiker.

Ik baal hier zo ontzettend van dat ik me na 1 “misstap” niet goed kan herpakken. Alle trucjes heb ik al uit de kast gehaald, zoek afleiding, leuk jongens, maar ik kan niks! Wacht met eten, eet wat gezonds om te knabbelen… Jammer de bammer, mijn lijf blijft roepen om suiker.

Positiviteit

Ik geniet van alle mooie momenten, ik probeer heel veel dingen nog gewoon te doen, maar zorg dat ik tussendoor genoeg rust kan pakken (liggen in mijn geval).

Positief aan deze situatie?  Ik heb tijd voor netflix haha, ben verslaafd aan Suits op dit moment, 2 seizoenen in 4 dagen tijd, is volgens mij wel verslaafd. Hebben jullie tips voor mij voor andere series?

Hahaha ook ben ik lokaas voor de katten, gezien ik veel op de bank doorbreng, met een dekentje, ben ik de ideale knuffelpartner. Kom maar knuffelen bij het vrouwtje.

En ik heb heel veel tijd om te bloggen, zo probeer ik als ik op de bank lig al een artikel te tikken in mijn notities! En zo kan ik al heel veel vooruit plannen voor als de operatie is geweest. Jullie krijgen genoeg te lezen de komende weken.

Hopelijk heb ik jullie een beetje bijgepraat, zonder dat het zielig overkomt, want dat is het laatste waar ik op uit ben.

Als je nog tips hebt voor mijn suikerverslaving of voor nieuwe series ik hoor het graag!

Liefs Jessica

7 comments

 • mathiske's mama blog

  Oh wat super K** van je hernia. Beterschap daar mee!

  In het boek van fayah staan goede dingen! Dat zeker, maar ik kon mezelf niet motiveren om dat thuis te doen, ik ga nu knallen in de sportschool!
  mathiske’s mama blog heeft recent gepubliceerd…Strijd tegen de kilo’s #3My Profile

  • Jessica (author)

   Thanks! Super goed dat je naar de sportschool gaat. Zodra ik weer kan/mag sporten ga ik ook zeker weer naar de sportschool. Voor nu alleen op de voeding letten dus.

 • Wendy

  Eventueel hebben de Foodsisters een heel goed kookboek uitgebracht met heerlijke en heel goed te bereiden recepten. Koolhydraten en suikervrij. Als je wilt neem ik hem een keer mee naar kantoor

  • Jessica (author)

   Dat klinkt goed. Ik app je wel even wanneer ik op het werk ben volgende week. Lijkt me leuk om er even in te kijken.

 • Dominique

  Heey beetje laat misschien maar als je fantasy genre leuk vindt zijn deze misschien nog wel wat:
  Teen wolf
  Shadow hunters
  Vampire diaries
  The originals (gebaseerd op vampire diaries)
  Ik heb gehoord dat Arrow ook goede is
  Maar ook breaking bad, house of cards en jane the virgin zijn leuke en goede series.
  Weet ik niet of ze jane the virgin ook in Nederland hebben ik kijk vanuit Duitsland namelijk.
  Plus deze zijn ook:
  The big bang theorie
  How i met your motter
  En nog 1 met Aston Kutcher die ik zo snel niet kan vinden.
  Veel sterkte met je Hernia!

  • Jessica (author)

   Thanks, Jane the virgin ben ik nu aan het kijken. Ben benieuwd! De onderste drie zijn niet voor mij bestemd haha, dat is niet mijn humor. Die met de vampieren ga ik ook zeker eens kijken. Teen wolf hoor ik goede dingen over.

 • Pingback: De 16 best gelezen artikelen van 2016 | Life by Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge