Energie bespaartips!

Hier in huis letten we goed op hoe wij omgaan met energie. Vincent nog net wat meer van mij, maar hoe kicken is het als je de energie meter ziet terug draaien en je uiteindelijk niet zoveel hoeft te betalen voor de energierekening! We zijn echt geen mensen die geen televisie meer kijken, of er na 2 uur mee stoppen, absoluut niet! Maar er zijn wel bepaalde dingen waar we opletten om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

Zonne-energie

Sinds een jaar of 3 hebben wij 6 zonnepanelen op het dak liggen. Ze liggen aan de achterkant van ons huis, waar wij vanaf een uur of 12:00-13:00 (in de zomer) de zon hebben tot een uur of 20:00-21:00. Heel gunstig dus! Wij zien geregeld onze energie meter terug draaien en het aantal verbruikte kWh ook. Zo heeft de meter in de 4 dagen dat wij in Berlijn waren bijvoorbeeld 10 kWh terug gedraaid.Dit kunnen wij dus “opnieuw” gebruiken!
Zonne-energie

Droogrek vs Droger

De droger staat bij ons in huis zeer weinig aan. We proberen alles te laten drogen aan een droogrek/waslijn. In de winter wilt dit nog wel eens wat langer duren, maar alles voor de energierekening hé! (dit scheelt op jaarbasis ongeveer €85,- aan energie) Haha, nee als je gewoon bij bent met wassen, is het geen probleem dat je kleding 2 dagen nodig heeft om te drogen. Wat wij wel in de droger doen zijn alle onderbroeken/sokken. Ik was deze altijd tegelijk, zodat ze meteen door de droger in kunnen. Voor in de toekomst wil ik wel nog gaan kijken voor een zuinigere droger (degene die wij nu hebben is al een paar jaar oud en niet zo zuinig).

LED

Vervang zoveel mogelijk lampen naar LED-lampen. Dit zal ook een besparing van gemiddeld €80,- per jaar opleveren. Dit geld ook voor de televisies in huis, LED is het meest zuinig wat je kan hebben qua televisiekwaliteit. (dit is bij ons in huis nog een puntje van discussie. Op dit moment hebben we een plasma televisie “groot verbruiker” welke het nog prima doet. Voor het energie-zuinig leven wilt Vincent heel graag een LED televisie aanschaffen, maar het punt is, dat Vincent niet akkoord gaat met een kleinere televisie dan dat hij nu heeft, en dat betekend dat we minimaal naar een 55 inch scherm moeten, welke nog best prijzig zijn! Dus dit heeft niet onze prioriteit)

Standby-stand – Stekkers

Zet alle apparaten echt uit! Het liefste door de stekkers uit de stopcontacten te halen. Een standby stand vreet ook nog energie. Haal ook van andere apparaten de stekkers uit het stopcontact als je deze niet gebruikt. Zo zetten wij bijvoorbeeld de televisie altijd helemaal uit als die niet gebruikt wordt. Ook laten wij onze telefoonopladers nooit in het stopcontact zitten overdag als wij deze niet gebruiken. Dit kan samen leiden tot een besparing van ruim €150,- op jaarbasis!

Tel deze punten al eens bij elkaar op en je kan al zo ruim €300,- besparen! Ik weet wel wat leuke dingen wat ik voor dat geld kan doen!

Letten jullie op hoeveel energie je verbruikt en hoe je dit kunt verlagen? Heb je nog tips voor ons dan horen wij die heel graag!

Liefs Jessica

4 comments

 • Mèlanie

  Mijn telefoonoplader wil ik nog wel eens laten zitten. En de droger draait hier alleen voor de handdoeken, sokken etc. Alle kleding gaat aan het rek… Op de Toon kijk ik regelmatig of we het beter doen dan ingeschat. Gelukkig krijg ik nog wel elk jaar geld terug
  Mèlanie heeft recent gepubliceerd…Meet the bloggers… Meet AngeliqueMy Profile

  • Jessica (author)

   Ook al heel zuinig! super goed en geld terug is altijd heel fijn, extra spaarcentje.

 • Shannon Sheila

  Wauw, 300 euro! Da’s ook niet niks hè! Ik doe eigenlijk al deze dingen al, behalve zonne-energie gebruiken. Mijn energierekening is vaak erg laag. Ik krijg aan het einde van het jaar dus altijd geld terug.

  • Jessica (author)

   Veel he dat je door zulke kleine dingen zoveel kan besparen. Ik vind het terug krijgen van geld altijd wel een fijn spaarpotje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge