Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Afgelopen zaterdag zijn met moeder, Abby en ik terug gekomen van een heerlijke vakantie op Gran Canaria. Voor ons niet de eerste keer dat wij op dit eiland verbleven, maar voor Abby was het wel de eerste keer. Zelfs de eerste keer vliegen en wat heeft ze het goed gedaan. Ik neem jullie mee in tien dagen vakantie op Gran Canaria.

Mijn moeder en ik zijn de afgelopen paar jaar, elk jaar samen wel een week op vakantie gegaan, naar Gran Canaria en naar Tenerife. Deze keer namen we Abby natuurlijk gewoon mee. Ik was best wel benieuwd hoe het zou gaan met Abby op vakantie, ze is een super relaxed meisje, maar zou zo een vakantie dan tegenvallen? Wij waren gewend om heel weinig te doen, lekker op ons bedje in de zon te liggen, maar ja hoe zou dat dan nu gaan? Ik was ook wel bang voor het feit dat vooral mijn moeder niet het gevoel zou hebben dat ze op vakantie was, want laten we wel wezen, ondanks dat Abby een ontzettend zoet meisje is, is ze wel een baby en een baby heeft aandacht nodig.

Ons hotel; Lopesan Villa del Conde

Heel even is er nog wat onzekerheid geweest of we wel op vakantie zouden gaan door het faillissement van Thomas Cook. Gelukkig was er iets met een reis garantie waardoor dit goed geregeld was. Uiteindelijk hebben we geboekt bij Silverjet en wat een service geven zij! Vooraf een super mooi boekje thuis gestuurd krijgen met alle reispapieren inclusief koffer labels, op vakantie was ook alles goed geregeld. Met een privé taxi naar je hotel gebracht worden en op woensdagavond kregen we een brief onder de deur geschoven met daarop aangegeven hoe laat de privé taxi ons zou komen ophalen zaterdag. Afgelopen maandag, kreeg mijn moeder zelfs nog een bloemetje thuis gestuurd van Silverjet! Dat noemt men pas service.

Ook het personeel in het hotel zelf was ontzettend aardig en behulpzaam. We hebben met Abby een avond in het ziekenhuis doorgebracht omdat ze van het bed was gevallen, gelukkig niks aan de hand! Maar het personeel van het hotel, heeft een taxi geregeld, belde de volgende dag nog om te vragen hoe het ging en Abby kreeg een pakketje met douchespulletjes en een knuffel van de mascotte van het hotel. Ook de roomservice welke we die avond moesten bestellen (gezien het restaurant al dicht was toen wij terug kwamen uit het ziekenhuis) werd van de rekening afgehaald. Echt alle lof naar het personeel!

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Het terras van onze hotelkamer! 

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Het hotel zelf was groot, een soort dorpje, maar niet zo groot dat je de weg kwijt kon raken. Het was heel overzichtelijk gebouwd, de zwembaden waren groot (wel wat koud in deze tijd van het jaar) en er waren voldoende ligbedden. We hadden halfpension geboekt en het ontbijt en diner was echt heerlijk! Elke avond een ander thema qua eten, maar ook voor de lunch kon je prima bij het hotel blijven, omdat ze er genoeg keuze hadden. ’s Avonds waren de animatie shows, de ene leuker dan de andere maar dit is vrij standaard bij elk hotel.

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Eerste keer vliegen met Abby

Zoals gezegd was dit voor Abby haar eerste keer vliegen, niet haar eerste vakantie want in Juni zijn we al een weekje naar Landal Landgoed ’t Loo geweest. Wat heerlijk was, maar de zon opzoeken in de wintermaanden is echt de allergrootste aanrader voor iedereen!

Vliegen met Abby ging prima, op de heenreis vlogen we om 13:40 uur heen. We hadden Abby flink moe gemaakt en ze had goed honger toen we gingen opstijgen. Na haar fles is ze voor twee uur lang in slaap gevallen. Top meisje! Slaap maar lekker dan hebben we de helft van de vlucht al gehad. De twee uur daarna hebben we met haar gespeeld en kreeg ze nog een fles en haar fruithapje. Voor we het wisten (althans zo voelde het voor mij) was de vlucht voorbij en waren we op Gran Canaria.

De terugreis was om 10:30 uur, ook nu hadden we haar fles uitgesteld tot tijdens het opstijgen en na de fles is ze voor een uurtje in slaap gevallen. Na wat spelen is ze uiteindelijk nog een keer in slaap gevallen, deze keer voor drie kwartier ongeveer. Abby zit in de fase dat ze veel wilt kruipen en staan en dat is best lastig als je bij je moeder en oma op schoot moet zitten. Maar ze heeft zich echt top gedragen in het vliegtuig! Zoals het nu ging ben ik zeker niet “bang” voor een volgende keer.

Relaxen of niet?

Binnen twee dagen zaten we in een ontzettend fijn ritme met Abby. Rond 7:00 uur werd ze vaak wakker, tijd om een uurtje te keutelen op bed. Lekker knuffelen, chillen, wat spelen. Flesje erin, nog wat spelen en in de tussentijd konden wij ons klaarmaken voor het ontbijt. Rond 9:30 gingen wij naar het ontbijt en was Abby alweer moe en deed zij een dutje. Zo hadden wij precies bij het ontbijt onze handen even vrij om lekker te kunnen eten. Daarna weer tijd voor een flesje, wat spelen en toen ging ze weer lekker slapen. Dit herhaalde zich tot een uur of vijf. Op dat moment gingen we vaak naar de kamer, lekker even badderen met Abby.

Om 19:00 uur kreeg ze haar laatste fles en hebben we haar in bed gelegd, zodat ze in een diepe slaap kon komen. Met voorbedachte rade natuurlijk, want om 20:00 uur tilde we haar uit bed, en hebben we haar op haar buik (onze buikslaper) in de kinderwagen gelegd. Slapend en wel hebben we haar mee naar het diner genomen en konden we daarna ook nog van de show genieten. Rond 22:30 uur waren we vaak terug op de kamer en hebben we haar zo slapend uit de kinderwagen getild en weer in haar bed gelegd. Zo ging het eigenlijk elke dag. Wat natuurlijk voor ons super fijn was, maar ook voor haar!

Gezien we in zo een lekker ritme zaten op vakantie in Gran Canaria, hebben we echt wel kunnen relaxen. Tuurlijk ben je meer bezig dan normaal, maar in de tijden dat ze sliep hebben we optimaal genoten van de zon. Als ze wakker was zorgde we er vaak ook voor dat een van ons met haar bezig was, zodat de ander lekker op het strandbed kon blijven chillen. Alles verliep zo natuurlijk, dat ik haar ook zo over kon laten aan mijn moeder. Niet dat ik nog met haar bezig was als mijn moeder haar had. Nee dan kon ik ook gewoon lekker chillen en de boel de boel laten.

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Uitstapjes tijdens de vakantie op Gran Canaria

Deze keer zijn we ook wat op pad geweest tijdens de vakantie. Zo zijn we op een dag dat het best wel hard waaide naar Puerto de Mogen gegaan. Dat is het Venetië van Gran Canaria (maar dan niet onderwater). We zijn hier al een paar keer geweest, maar elke keer was er dan markt. Nu hebben we weer nieuwe dingen ontdekt in Puerto de Mogan en dat vonden we ook heel erg leuk! Mooie straatjes met allemaal kleurrijke bloemen.

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria

Om nog wel een markt mee te pakken zijn we naar Arguineguin geweest. Een klein plaatsje op 15 minuten afstand van het hotel. Best een hele grote markt en ruim opgezet. We stonden verbaasd van het feit dat het helemaal niet zo druk was. Ik heb daar een armbandje gekocht met een plaatje waarin Abby haar naam gegraveerd is. Mijn moeder heeft een sjaal gekocht en nog een paar andere kleinigheidjes voor thuis.

Ja ook hier werd alles klaar gezet voor de feestdagen! De kerstman in deze warmte, het is echt niet voor te stellen! 

Uiteraard hebben we ook een keer een ijsje gegeten bij onze favoriete tentje op Gran Canaria! Ze hebben daar zulke lekkere ijscoupes, die kunnen we niet overslaan als we op vakantie zijn in Gran Canaria.

Al met al, kan ik zeggen dat ik echt ontzettend genoten heb van de 10 dagen vakantie op Gran Canaria samen met mijn moeder en Abby. Ja je bent wat meer bezig dan dat wij de vorige vakanties samen hebben gedaan, maar het was alsnog echt heel relaxed. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar, al is het natuurlijk dan weer afwachten hoe het gaat gezien Abby ook ouder word! Bedankt mama voor deze fantastische vakantie, dankbaar dat we dit met z’n drieën hebben mogen meemaken! 

Liefs Jessica, Life by Jess

Eerste vakantie met Abby naar Gran Canaria