Een kijkje in mijn Bullet Journal – deel 2

Benodigdheden voor een Bullet Journal (4)

Vandaag mogen jullie weer even in mijn Bullet Journal kijken. Voor degene die niet weten wat een Bullet Journal is… Ik leg het altijd zo uit: “Het is een notitieboekje maar dan net even anders”. Een Bullet Journal begin je leeg. Alle bladzijdes zijn leeg en je kan het hele boekje naar je eigen invulling invullen. Wil jij er een agenda van maken? Dat kan!  Wil jij er een boekje van maken waar je enkel to-do list in maakt? Ook dat kan! Je kan er werkelijk alles mee. Ik ga laten zien hoe ik mijn Bullet Journal in heb gedeeld.

Mijn Bullet Journal

Zoals gezegd is dit een boekje wat dus helemaal leeg is aan het begin. Zo koop je het in de winkel. Op de bladzijdes staan wel allemaal stipjes zodat je je daaraan vast kan houden voor de afmetingen van een tekst of tekening die je gaat maken. Ik noem mijn Bullet Journal tegenwoordig mijn boekje.

In maart heb ik jullie voor het eerst een kijkje laten nemen in mijn Bullet Journal, klik hier om te kijken! Maar inmiddels heb ik genoeg pagina’s gemaakt die ik ook nog aan jullie kan laten zien. Verderop zal ik jullie nogmaals vertellen hoe ik aan mijn inspiratie kom, misschien heb ik één van jullie ook wel op het idee gebracht om een Bullet Journal te beginnen, dan kan je mooi wat van deze foto’s als inspiratie gebruiken. Mocht je iets maken met de inspiratie van mijn pagina’s, dan lijkt het me super leuk als je me tagt op instagram!

Een kijkje in…

Allereerst deel ik de pagina’s die ik heb gemaakt voor de verschillende maanden die er zijn geweest. Ik probeer elke maand een thema te bedenken en deze ook de gehele maand door te voeren in mijn boekje. Zo heb ik het cactussen thema, sterren thema, blokjes thema, het ijsjes thema en nu het bubbeltjes thema al gebruikt in mijn boekje.

Elke maand maak ik een voorpagina en een maandkalender. Daarnaast heb ik vanaf mei een mood kalender bijgehouden, hierin kan ik dus bijhouden hoe ik mij heb gevoeld per dag. Per mei ben ik ook begonnen met diverse andere trackers om bij te houden, maar hier varieer ik nog geregeld in met welke dingen ik bijhoud per maand.

Per maand, per dag houd ik met 1 regel bij hoe mijn dag was. Ik probeer hier voornamelijk positieve dingen neer te zetten, maar soms is het niet anders en schrijf ik iets op wat mij echt doet denken aan die dag. Ook hou ik een verslag bij, per keer, dat ik bij de psycholoog ben geweest, maar dit vind ik iets te privé om te delen.

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Algemene pagina’s

Vorige keer heb ik al veel algemene pagina’s gedeeld, dus als je die wilt zien, de link staat boven in dit artikel! Sinds ik in mijn boekje bezig ben, begin ik al aardig wat spullen te verzamelen. Zo komen er elke keer nieuwe pennen zijn, maar het allerergst is de verslaving voor washi tape. Om goed te kunnen zien welke ik heb, heb ik ze allemaal een plekje gegeven in mijn boekje. Is het je trouwens al opgevallen dat ik elke maand werk met een ander thema, maar ook met een andere kleur washi tape aan de zijkanten van de pagina’s? Zie je ik moet er wel gewoon veel hebben haha…

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Bullet Journal Life by Jess

Waar haal ik de inspiratie vandaan? Deze haal ik voornamelijk van Pinterest, als je wilt kijken, kan je hier klikken naar mijn Pinterst pagina.  Soms heb ik zelf ineens een idee en dan maak ik dat, maar het meeste komt wel van Pinterest af. Sinds kort heb ik ook een eigen Instagram account voor mijn gemaakte bullet journal pagina’s! Het lijkt me leuk als je mij daar ook gaat volgen:  Lifebyjessbujo

Hebben jullie een Bullet Journal en werken jullie daar veel in? Waar haal jij de inspiratie vandaan en kan ik jou ergens vinden om te kijken of jij mij nieuwe inspiratie kan geven?! Laat het achter in de comments! 

Mocht je nog geen Bullet Journal hebben kan je deze via onderstaande knop kopen!

Koop bij bol.com

Liefs Jessica, Life by Jess