Een jaar na Gastric Sleeve

Een jaar na de Gastric Sleeve

Vandaag, een jaar geleden ging ik onder het mes en kreeg ik mijn Gastric Sleeve. Een jaar geleden?! Ja het is echt te bizar voor woorden hoe snel het jaar is gegaan, wat er in de tussentijd gebeurd en is hoe ik mij nu voel en wie ik ben geworden na deze operatie. In de update van een halfjaar na de operatie vertelde ik al dat mijn telefoon vol stond met selfies. Het is er niet minder op geworden. Denk dat het juist nog meer is geworden. Oeps. Ik heb inmiddels in mijn eigen huis een grote spiegel staan en elke keer, en dan echt elke keer kijk ik naar mijzelf als ik er langs loop. Ik ben zo onwijs blij met het spiegelbeeld dat mij aankijkt! Nu dus een jaar later, wil ik jullie meenemen naar hoe ik mij voel en hoe het met bepaalde dingen gaat, zoals mijn mindset en de voeding! En ik vertel aan het einde van dit artikel hoe het zit met de cijfertjes, wat ben ik kwijt qua kilo’s maar ook qua centimeters?!

Beweging

Waar ik de vorige keer schreef dat ik weer naar de sportschool was geweest, kan ik nu zeggen dat het er verder niet meer van gekomen is. Natuurlijk de lockdown en alle strenge maatregelen hielpen niet mee. Ik ben wel onwijs veel gaan wandelen en dat is echt super fijn. Ik ging elke werkdag in mijn pauze even een rondje wandelen en ook op de dagen dat ik vrij was ging ik er vaak even op uit om een rondje van minimaal 3/4 kilometer te maken. Super fijn zo een Apple Watch die het bijhoudt!

Verder ben ik begin november met een collega mee geweest naar een Bootcamples van haar sportschool. Deze werd buiten gegeven en was best pittig. Voor mij een voordeel dat het in groepsverband was en dat ik dan wel door moet gaan van mijzelf ondanks dat ik niet meer kan. Zo heb ik echt bijna alles mee kunnen doen en dat heb ik een hele week daarna nog geweten. Wat had ik een spierpijn. Zo erg zelfs dat ik echt wel kon janken bij elke beweging die ik maakte. Hopend dat het de volgende dag over zou zijn. Gelukkig heb ik het overleefd, maar zodra alles weer open is moet ik nog een keer mee naar een andere les op deze sportschool, dus dan zal ik wel weer een week niet kunnen lopen.

Wel wil ik nog heel graag eens gaan kijken naar thuis work-outs, maar moet ik mijzelf even een schop onder mijn kont geven om dat echt eens te gaan doen. Dus als iemand tips heeft, voor goede work-outs-outs die ik thuis kan doen en waar ik het liefste nog geen spullen voor aan hoef te schaffen. Laat het mij maar weten! Want strakker kan dit lijf wel gebruiken!

Mindset

Er wordt best vaak aan mij gevraagd hoe ik mijzelf nu zie. Nou ik kan je verzekeren, ik zie mijzelf zoals ik nu ben, slank en een mooie vrouw. Ik zie niet meer de dikke Jessica en daar ben ik echt heel erg blij mee. Heel soms schaam ik mij zelfs wel eens voor het feit hoever ik het allemaal heb laten komen en dat deze operatie ervoor nodig was om zoveel af te kunnen vallen. Als ik met nieuwe mensen praat en dit komt aan bod dan vind ik het heel moeilijk om een foto van een jaar geleden te laten zien. Die Jessica is er niet meer, ja natuurlijk wel het grootste karakter gedeelte, maar er is ook zoveel veranderd.

Nou is het ook niet helemaal eerlijk om te kijken naar foto’s van een jaar geleden en nu om te kunnen zeggen dat ik nu veel meer straal. Mijn relatie stond op het kantelpunt op dat moment, dus alleen dat al had een hele uitwerking op mij uiteraard. Als ik nu naar een foto van mijzelf kijk zie ik de echte Jessica weer. Een vrouw die heel lang verstopt heeft gezeten en die nu weer tevoorschijn komt.

Wat voor mijn mindset ook heel erg helpt is de aandacht van de mannen, want laten we eerlijk wezen, juist die aandacht krikt je zelfvertrouwen onwijs omhoog en wat krijg je daar een boost van. Zo ben ik er laatst achter gekomen dat ik ook wel aardig kan flirten. Oeps sorry mam dat je daarbij was haha, ook mijn moeder heeft een hele nieuwe dochter erbij gekregen en die vond het allemaal alleen maar heel grappig en leuk volgens mij dat ik zo uit mijn schulp kroop.

Al met al, ik hou van deze versie van Jessica. Een vrouw die aandacht geeft aan zichzelf, haar uiterlijk, maar nog steeds de lieve persoon is die zij altijd al was. Alleen met een bak meer zelfvertrouwen!

Voeding

Het belangrijkste punt na een maagverkleining. Hoe gaat het eten? Kan je alles eten, verdraag je alles? Ik kan zeker alles eten, alleen wil ik niet alles eten, of met mate natuurlijk. Vorige keer vertelde ik dat ik soms nog wel eens reageer op zuivelproducten. Ik ben deze nu langzaamaan weer in mijn schema aan het krijgen en dat gaat eigenlijk best goed! Het is lang geleden dat ik er zo kotsmisselijk van werd als destijds.

Wel merk ik dat ik onwijs kan gaan dippen van een suikerbommetje. Zo heb ik wel eens na een petite four gehad dat ik zo moe werd dat ik wel een dutje kon gebruiken. En een kop warme chocomelk slaat in als een bom! Daar wordt ik echt zo moe van. Dat neem ik ook echt niet vaak dus maar heel soms kan ik hem niet weerstaan. En hoe is het met alcohol Jess? Dat gaat prima ! Haha, wel ben ik na 2 wijn al zo aangeschoten als de pest, maar dan ben ik wel lekker goedkoop.

De laatste weken merk ik wel heel erg dat mijn nette eetschema een beetje verdwenen is en dat ik er veel moeite mee heb hem weer op te pakken. Dat is denk half november een beetje begonnen, druk met de sleuteloverdracht, daarna klussen in het huis, verhuizen, de feestdagen en nu het nog thuis werken met een keuken waar je niet heel veel mee kan. Als ik slechte dingen in huis heb merk ik dat ik daar heel snel naar grijp. Dat is ook de reden dat ik het niet meer haal. Dan dwing ik mijzelf om gezonde dingen te pakken er daar ook iets meer moeite voor te doen. Komende weken zal het ook nog wel even gek blijven gezien ik dan 3 tot 4 weken zonder keuken zit en er voornamelijk magnetron maaltijd op tafel zullen komen. Ondanks dat ga ik er gewoon weer helemaal voor dat mijn schema terug gaat naar het normale.

Kleding

Om te beginnen is het denk wel leuk om even terug te blikken. Ik heb namelijk kleding bewaard van een jaar geleden en ik heb deze gisteren nog eens aangetrokken…deze broek zat strak om mijn benen en buik! Het is echt te bizar voor woorden.

Wie mij volgt op Instagram heeft al wat nieuwe outfits voorbij zien komen. Er is al veel geld uitgegeven aan nieuwe kleding en ik vind het heerlijk. Soms moet ik mijzelf echt even tot halt roepen met kleding kopen. Wie had dat nu gedacht?!

Als er nieuwe kleding binnenkomt kan ik ook niet wachten om het te passen en kijk ik het liefst weer een uur in de spiegel naar mijzelf. Ik ben zo blij dat ik weer bij normale winkels kan shoppen, alles aan kan en dat maat M als gegoten zit! Maat M! Hoe dan?! Ik draag veel jurkjes, maar ook veel spijkerbroeken met blouses of mooie truien. Hieronder een kleine greep uit mijn foto en kleding assortiment. Haha…

Voorlopig ben ik nog niet klaar met kleding kopen denk ik zomaar. Als je nog tips hebt voor leuke webshops en eventueel ook voor webshops met mooie schoenen, want ja een vrouw moet ook met zoveel outfits schoenen kunnen wisselen hé.

Getallen

Een jaar na de gastric sleeve operatie, ga ik weer wat cijfers met jullie delen. Hoeveel ben ik afgevallen, van welk gewicht kwam ik af en waar sta ik dus op dit moment? Maar ik heb ook een week na mijn operatie de omtrek van diverse delen van mijn lijf gemeten. Ook dat heb ik nu weer eens gedaan en ik ben echt zo blij met het resultaat.

Gewicht

Laat ik beginnen met het gewicht. Woensdagochtend 15 januari 2020, de ochtend van de operatie woog ik 112,8 kilo. Dit was voor mij het startpunt van Jessica 2.0! Ik heb afgelopen woensdag op de weegschaal gestaan, dus 13 januari 2021. De weegschaal gaf aan; 67,2KG ! Dat betekend een totaal gewichtsverlies van 45,6 kilo! Wauw ik ben hier zo blij mee. Ik had een gewicht voor mijzelf gezegd dat als ik de 75 kilo zou halen dat ik blij zou zijn. Dat ik op een gegeven moment de 70 aantikte vond ik echt te bizar en nu ben ik gewoon nog meer gezakt. Ik heb een hele korte periode even stil gestaan en nu gaat het heel langzaam aan nog steeds eraf. Het hoeft van mij niet meer, maar het gaat vanzelf.

Lichaamsomtrek

Hieronder nog een staatje met de omtrek in centimeters van sommige delen van mijn lijf. Ik ben zo ontzettend trots! Links de centimers van vorig jaar een week na de operatie en rechts de centimers van afgelopen woensdag!

26-01-2020 13-01-2021
Linkerarm 39 29
Rechterarm 39,5 30
Bovenbeen links 71 53
Bovenbeen rechts 75 54
Borst 116 95
Heup 130 98
Taille 120 88

Nog steeds zeg ik dat ik het nog een keer zou doen als ik de keuze heb! Wil jij meer weten over mijn herstel na een gastric sleeve? Of heb je een andere vraag of opmerking laat het mij weten! Vraag gerust want ik denk dat de volgende update pas over een halfjaar komt.

De andere artikelen lezen welke te maken hebben met mijn Gastric Sleeve:

Traject voor een gastric sleeve
Gastric sleeve operatie en de dagen erna
6 weken na Gastric Sleeve
Drie maanden na Gastric Sleeve
Een halfjaar na de gastric sleeve operatie
Nadelen Gastric Sleeve

Liefs Jessica, Life by Jess

4 comments

 • Anne

  Mooi om te lezen dat het je zoveel goeds heeft gedaan! Ik doe qua thuis workouts nog wel eens yoga with Adriene op YouTube, ik heb een eigen YouTube en Spotify lijst gemaakt met Zumba nummers en ook de Bikini Body Guide van Kayla Itsines is makkelijk thuis te volgen zonder extra materiaal. Ze geeft bijvoorbeeld als tip voor gewichtjes om dan twee flessen water vast te houden o.i.d.
  Veel succes met thuis sporten!
  Anne heeft recent gepubliceerd…Een hond adopteren uit Aruba, waarom wij daarvoor kozenMy Profile

 • Monique

  Super trots op jou! Bizar hè hoe je lichaam zo kan veranderen en je je zoveel beter voelt.
  Je ziet er top uit! En het blijft een gevecht met jezelf want ook hier vind ik af en toe een chipje lekker maar merk dan dat ik te snel weer te makkelijk naar ongezonde dingen graai. Dus hup dan schiet je gedachten weer naar de foto’s van jezelf voor de operatie en is de knop weer om. Makkelijk is het zeker niet.
  Liefs Monique

 • Shirley

  Hoi Jess,
  Bij mij zoektocht naar informatie over een maagverkleining met PCOS kom ik op jouw website uit. Wat goed om te lezen dat het zo veel effect heeft gehad! Misschien vind je deze vraag te persoonlijk, en ik begrijp het volkomen als je hem niet wil beantwoorden. Maar ik ben heel benieuwd of de operatie en het afvallen er ook voor hebben gezorgd dat de symptomen of klachten van PCOS vermindert zijn?
  Groetjes,
  Shirley

  • Mariska

   Daar ben ik ook benieuwt naar. Ik heb insuline resistentie door PCOS en val niet meer af,wat ik ook doe. Omzeilt zo’n sleeve ook n stukje darm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge