Een dagje naar Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen (1)

Afgelopen Februari waren mijn ouders 32 jaar getrouwd. Wat geef je twee mooie mensen die al alles hebben? Een leuk dagje weg met het hele gezin! Dat is het mooiste cadeautje wat mijn zusje en ik hen konden geven. Een mooie herinnering maken voor later. Wij deden ze een dagje naar Safaripark Beekse Bergen cadeau.

Safaripark Beekse Bergen

Afgelopen dinsdag zijn we met z’n vijven, mijn ouders, zusje, Vin en ik naar het Safaripark Beekse Bergen gegaan. In het verleden hebben we veel dierentuinen bezocht, behalve deze. Deze stond dan ook altijd nog bij mijn moeder een keer op haar bucketlist om heen te gaan. We hadden eigenlijk al eerder dit jaar het uitje gepland staan, maar dit ging niet door gezien mijn zusje toen haar diploma uitreiking had.

Safaripark Beekse Bergen (1)

Dinsdag om 9:30 uur zijn we gaan rijden naar Hilvarenbeek. Toen we er aan kwamen dachten we echt de enige te zijn, het was niet helemaal zo, maar druk was het er zeker niet. Als er 200 man was, was het veel denk ik!

Even wat drinken en toen snel naar de bus lopen voor de bussafari. Deze ging een route van 2 kilometer af door het park waar je door het leefgebied van de dieren reed. Jammer dat de bus geen ramen had die open konden, want nu heb ik daar eigenlijk geen foto’s van gemaakt omdat het met glas ervoor niet mooi wordt. De bussafari duurde ongeveer 40 minuutjes en je werd afgezet aan de bovenkant van het park. En ja wat fotografeer je als je in een dierentuin bent? Een Meeuw! Logisch he. haha, maar hij zat zo mooi.

Safaripark Beekse Bergen (1)

Ik had mijn spiegelreflexcamera meegenomen naar het Safaripark Beekse Bergen. Zo had ik weer eens tijd en mooie objecten om foto’s van te maken. Sommige zijn best goed gelukt al zeg ik het zelf. (Al deze foto’s zijn zelf gemaakt)

Nog meer beesten

Na de bussafari zijn we door het park gaan lopen, waar we veel verschillende dieren hebben gezien. Zo ook deze Wrattenzwijn. Wat een knapperd is het hé! Om te zoenen!

Safaripark Beekse Bergen (1)

Het park is best heel graag, maar dat komt voornamelijk omdat de verblijven van de dieren best wel heel erg groot zijn. Alles is heel erg uitgestrekt en daardoor ben je ook best lang aan het wandelen door het park. Hierdoor hebben we dus ook alleen maar de bussafari gedaan en helaas niet de boot of autosafari.

Safaripark Beekse Bergen (1)

Oowh en dit beest kwamen we ook tegen in het Safaripark Beekse Bergen. Zie de foto hierboven. Wat een eng beest hé?! En dat liep gewoon los daar, niet te geloven! Haha…

Safaripark Beekse Bergen (1)

De foto van de tijger is trouwens de enige foto die gemaakt is door het glas. Dat zie je ook wel een beetje aan de vlek bij zijn kop. Het raam was een beetje vies. Maar ondanks die vlek vind ik het zelf wel een gave foto! Hoe gaaf is de reflectie van de tijger in het water!

Roofvogelshow

Om 15:00 uur wilde we graag naar een Roofvogelshow. Wat een prachtige beesten zijn dat toch. Dat blijft bijzonder. Vroeger hebben we al eens een workshop gedaan waarbij we die dieren ook zelf vast mochten houden en naar ons toe mochten laten vliegen, wat was dat gaaf! Hieronder de welbekende Oehoe. Mooi beest, volgens mij heet deze Joop… Wat een naam voor een Oehoe haha!

Safaripark Beekse Bergen (1)

En dan hieronder de vogel die al 28 jaar oud is, waarvan zij al 26 jaar in het Safaripark Beekse Bergen is. Lady Maya. Wat een prachtige arend is dit. Wauw. Kijk die kop!

Safaripark Beekse Bergen (1)

Na de Roofvogelshow zijn we naar de “shuttlebus” gegaan, deze reed nog door een ander stuk van het park heen die we nog niet gezien hadden. Tussen de zebra’s en giraffen door, dat is toch kicken. Het park sloot om 16:00uur zijn deuren (best kort open zo voor het geld dat je betaald, vind ik). We zijn daarna richting huis gereden, zonder files, wat me echt verbaasde haha. Toen eenmaal dichtbij huis hebben we besloten waar we zouden gaan eten en hebben we de dag afgesloten met een lekker hapje eten bij de Beren in Hoofddorp.

Het was een mooie, gezellige, leuke dag zo samen met het gezin. Dank jullie wel voor deze leuke dag en ik zeg, dit gaan we vaker doen!

Liefs Jessica, Life by Jess