Drie maanden na Gastric Sleeve

3 maanden na Gastric Sleeve operatie. Het herstel

Vandaag is het drie maanden geleden dat ik de Gastric Sleeve operatie onderging! Aan de ene kant lijkt het nog maar zo kort geleden, maar aan de andere kant voelt het alsof het al veel langer geleden is dan drie maanden. Het is inmiddels normaal geworden wat wel kan en wat niet kan qua voeding en het voelt super goed. De laatste keer dat ik jullie een update gaf was de operatie 6 weken geleden gedaan, nu dus weer een nieuwe update voor jullie over hoe mijn herstel gaat.

3 maanden na Gastric Sleeve

In de vorige update vertelde ik hoe het was om ineens weer vast voedsel te mogen gaan eten. Daarvoor had ik twee weken vloeibaar gegeten namelijk. Kip was iets wat op dat moment erg zwaar viel, maar dat gaat steeds beter. Ja het vult wel ongelofelijk snel, dat zal ook door de eiwitten komen die erin zitten natuurlijk. Het valt nu gelukkig niet meer zo als een baksteen op mijn maag. Daar ben ik blij mee, want ik vind kip echt heel lekker.

Qua voeding kan ik nu eigenlijk alles eten. Ik heb al wat pittig dingen geprobeerd en ook de wat vettere dingen. Wel merk je bij de vettere dingen dat je er veel minder van op kan dan van salade bijvoorbeeld. Zo krijg ik maar één punt van een pizza weg en valt patat ook veel te zwaar. Je merkt direct als je te zwaar gegeten hebt en daar heb ik de hele avond last van. Het gevoel alsof je echt teveel hebt gegeten wat de hele avond blijft hangen.

Gastric Sleeve en quarantaine 

Dit is natuurlijk het ding waar het nu over gaat. We zitten met z’n alle thuis om het Corona virus zo min mogelijk te verspreiden. Ook ik zit thuis maar ben wel nog drie dagen per week aan het werk.

Ik houd van thuis zijn en heb er dan ook weinig problemen mee om deze periode door te komen. Ook geniet ik fulltime van Abby, waar ik echt dankbaar voor ben. Het enige vervelende is, is dat ik mezelf verwaarloos qua voeding en drinken. Het ritme van kantoor hielp mij heel erg om op gezette tijden te eten, maar thuis schiet dat erbij in. Voeding en drinken is echt iets waar ik aan moet denken en zelf soms ook gewoon wekkers voor zet. Het is voor mij noodzaak dat ik echt een fles water naast me zet en dat die leeg moet zijn aan het einde van de dag. Het liefst meerdere keren.

Maar een gastric sleeve hebben en deze quarantaine periode is voor mij wel funest. Juist nu het zo belangrijk is om goed op je voeding te letten, 6 eetmomenten te hebben en genoeg te drinken. Ik ben nu ook echt wel een stuk strenger voor mijzelf, ik doe het tenslotte voor mijn eigen gezondheid en hoe beter ik mij eraan hoe, hoe beter het gaat uitvallen qua gewichtsverlies.

3 maanden na Gastric Sleeve operatie. Het herstel

Beweging

In de vorige update vertelde ik dat ik nog geen sportschool van binnen had gezien. Dat is nu nog steeds niet zo. Nu kan het natuurlijk helemaal niet, maar zodra ze opengaan wil ik wel gaan.

Ik loop wel heel veel met Abby en heb ook al vaak de elektrische mamafiets gepakt. Daar is al 80 kilometer op gefietst. Dat is denk bijna meer dan dat ik de afgelopen 8 jaar heb gefietst haha. Ik vind het heerlijk en geniet er echt van. Helemaal nu het nog mooier weer wordt vind Abby het ook een stuk leuker. Ze ziet van alles en wijst alles aan met “Die die die”.

Ook ben ik nog even kracht aan het verzamelen om thuis workouts te gaan doen. Bijvoorbeeld die van Michelle Bollen. Zij plaatst 3 keer per week filmpjes van de oefeningen die zij doet thuis. Het enige wat ze vaak gebruikt zijn weerstandsbanden.

3 maanden na Gastric Sleeve operatie. Het herstel

Klachten na Gastric Sleeve operatie

Heb ik nog klachten na deze operatie? Tot op heden heb ik gelukkig nog geen dumping gehad na de Gastric Sleeve operatie. Iemand uit de groep heeft het wel eens gehad met de Gastric Bypass en dat is niet fijn kon ze aangeven.

Ik heb misschien één ding als klacht na de operatie. Namelijk het feit dat ik vaak voor de ontlasting hele stevige krampen heb en er daarna diarree volgt. Als dat is gekomen, zijn mijn klachten wel meteen weg. Je hoort dit wel vaker als klacht. Ik vind dat er goed mee te leven is. De kramp duurt bij mij gelukkig ook niet eeuwig. Hij komt opzetten, houd misschien 10 minuutjes aan en daarna kan ik al naar het toilet en is het klaar. Denk dat dit het enige “vervelende” ik wat ik kan bedenken na de operatie.

Ben ik tevreden?

Daar kan ik nog steeds op antwoorden met JA! Ik ben heel erg tevreden al merk ik dat mijn hoofd mij soms inhaalt qua afvallen. In mijn hoofd gaat het soms nog sneller dan in de werkelijkheid, terwijl het echt snel gaat! Ik heb gisterenochtend op de weegschaal gestaan en deze gaf aan in totaal -19,5 kg. Super tevreden!

Ik ben een paar weken geleden al gaan shoppen voor enkele nieuwe broeken en wat shirts. De broeken worden alweer iets te ruim, maar kunnen nog wel even mee. Ik merk aan mijzelf dat ik wat meer zelfvertrouwen krijg. Ik maak weer wat vaker selfies en ben al aan het kijken naar ander soort kledingstijlen.

3 maanden na Gastric Sleeve operatie. Het herstel

Ook kijk ik soms vol bewondering in de spiegel hoe ik eruit zie. Ik zie weer borsten als ik kleding aan heb in plaats van dat die gelijk liep met mijn buik. Zelf zie ik mijn hoofd slanker worden waar ik bij sta en ook zijn de botten van mijn sleutelbeen niet meer verborgen onder een laagje vet.

Nog steeds zeg ik dat ik het nog een keer zou doen als ik de keuze heb!
Wil jij meer weten over mijn herstel na een gastric sleeve? Of heb je een andere vraag of opmerking laat het mij weten! Tot over een tijdje, dan volgt er weer een nieuwe update!

Liefs Jessica, Life by Jess

De andere artikelen lezen welke te maken hebben met mijn Gastric Sleeve:

Traject voor een gastric sleeve
Gastric sleeve operatie en de dagen erna
6 weken na Gastric Sleeve

One comment

  • Kirsten Mamagisch

    Ik vind het heel fijn voor je dat het zo goed gaat. Ik heb (nog) niet al je updates gelezen, maar ben wel benieuwd, hoe zwaar was je voordat je begon? Want je lijkt me eigenlijk helemaal niet zo heel ‘groot’. Het is iets wat ik eventueel ook zou willen overwegen, want na mijn laatste zwangerschap willen de kilo’s er ook gewoon niet meer af en ik merk dat ik steeds vaster sta op een gewicht dat voor mij niet gezond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge