DIY – single sokken

DIY single sokken

Het is weer tijd voor een DIY op Life by Jess! Deze spullen heb ik al vanaf net na mijn hernia operatie in huis en het werd nu echt wel eens tijd dat ik deze DIY ging maken. Waarom heb ik er zo lang mee gewacht? Geen idee, want moeilijk is het niet! Ik ben benieuwd of één van jullie al een idee heeft wat ik ga maken? De naam is niet heel veel zeggend denk ik zo… Single sokken? Kijk maar snel verder!

Benodigdheden voor DIY single sokken

DIY single sokken

 • Klein canvasdoek
 • Verf
 • Knijpers (5-6 stuks)
 • Kwast
 • Watervaste stift
 • Lijm

Hoe ga je te werk?

Zoals ik al aangaf, deze DIY single sokken is super makkelijk! Wat is het doel van deze DIY? Aan het einde heb je een leuk bord waar je alle sokken aan op kan hangen waarvan je er maar één hebt. Bij ons komt het vaak genoeg voor dat wij sokken overhouden tijdens het opvouwen. Die gooien wij dan bij alle andere sokken. De volgende keer moet je dus weer daarin kijken of je de overgebleven sok kan vinden. Dat hoeft bij deze DIY single sokken niet meer!

Zorg dat alle spullen klaar staan en je kan aan de slag. Schilder als eerste het canvasdoek en eventueel de knijpers als je dit zou willen. Laat het canvasdoek goed drogen en daarna kan je pas verder.

Bepaal voor jezelf alvast waar je de tekst wilt schrijven. Je kan dan natuurlijk zelf kiezen wat voor tekst je er neer wilt zetten. Als je dit weet, kan je ook bedenken waar je de knijper kan plakken.

Zelf heb ik de tekst als eerste geschreven met een potlood.

DIY single sokken

Daarna ben ik de tekst gaan overtrekken met een watervaste zwarte stift. Dit heb ik gedaan voordat ik de knijpers erop heb geplakt. Zo zaten de knijpers niet in de weg tijdens het schrijven.

Na het schrijven van de tekst, kan je de knijpers gaan opplakken met lijm. Ik heb zelf een lijmpistool gebruikt om de knijpers vast te zetten, maar dit kan denk ook met andere knutsellijm.

DIY single sokken

Controleer of de knijpers goed vast zitten. Om het canvasdoek op te kunnen hangen kan je eventueel aan de achterkant een haakje maken van touw. Wil je het doek ophangen zonder hiervoor een gat in je muur te maken of wil je hem ophangen op een kastdeur? Dan kan je een stuk touw of lint aan het bord vastmaken en deze aan de deur vastplakken.

Heel veel plezier met deze DIY single sokken en hopelijk ben je nooit meer lang op zoek naar die overgebleven sok. Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties, tag je mij op een van de social media kanalen als je deze DIY gemaakt hebt?!

 Liefs Jessica, Life by Jess

7 comments

 • Mariëlle | Me-licious

  Leuke DIY zeg! Ik zou zelf dus niet op het idee zijn gekomen om deze te maken, maar wij zouden deze zeker wel kunnen gebruiken thuis!

 • Joanne

  Haha wat is dat een leuk en grappig idee! En nog handig ook! 🙂

 • Maargy

  Wat een ludiek idee voor een veel voorkomend probleem! Haha bij mij verdwijnen er dus ook altijd sokken op mysterieuze wijze..(ik koop nou maar vaak allemaal dezelfde zwarte sokken..;-))

 • Xarifa

  Leuke DIY! Het is ook leuk om met je single sokken knuffels te maken en die aan kinderen geven die het echt nodig hebben!

 • Amelie

  Wat een handige tip! Ik heb net mijn sokkenlade uitgerommeld! Er zaten veel enkeltjes tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge