DIY Paaskrans

Creatief bezig zijn, ik hou er wel van. Niet elke dag, of niet elke week, maar soms krijg ik het weer in mijn bol en dan ben ik weer dagen aan het knutselen. Of als ik iets gezien heb op internet wat ik erg leuk vind, dan haal ik alles in huis en begin ik aan het “project”. Zo kwam ik deze DIY paaskrans tegen op internet en leek het me heel leuk om deze te maken! Super makkelijk, maar heel fleurig en je kan het helemaal maken naar jou ideeën. 

                                                      DIY Paaskrans 

Wat heb je nodig? 

  • Krans van piepschuim
  • Crêpe papier in de kleuren die je mooi vind
  • Naalden
  • Lijm of een lijmpistool
  • WC papier
  • Lint (optioneel)
  • Versiering (optioneel)

DIY paaskrans

Hoe ga je te werk? 

Wikkel enkele slagen WC papier om de krans, en lijm deze ook goed vast. Dit zorgt ervoor dat je een dikkere laag hebt om de naalden in te prikken, en zo blijven deze ook beter zitten. Je kan je voorstellen als je in piepschuim teveel gaten maakt, of er toevallig een hap uitgaat, de naalden lastig tot niet meer blijven zitten. 

Als je de krans op wilt hangen, moet je op dit moment het lint aan de krans bevestigingen. Mocht je hem gewoon liggend willen gebruiken hoef je dit niet te doen.

Knip het crêpe papier in vierkanten van circa 5*5 cm. Leg ze schuin over elkaar heen, zoals onderstaande tekening.  

DIY paaskrans

Pak daarna het midden vast, je krijgt een soort bloemetje. Dit bloemetje prik je met een naald vast in de krans. 

DIY paaskrans

Deze bloemetjes blijft je maken en in de krans vast zetten, totdat je hele krans gevuld is. Mocht je hem willen neerleggen of op willen hangen, zal de onderkant waarschijnlijk niet gezien worden. Deze hoef je dan ook niet te bekleden met de bloemetjes. Als je maar ervoor zorgt dat de zijkanten genoeg bedekt zijn zodat het niet opvalt dat de onderkant niet gedaan is. 

Als de krans af is en je vind het leuk om er wat versiering in te plakken, dan kan dit. Ik heb een krans voor Pasen gemaakt en er wat kuikentjes en paaseitjes in geplakt. 

DIY paaskrans

Deze krans kan je in vele verschillende kleuren maken, met vele verschillende thema’s! Ik vind het heel leuk om deze krans te maken en ik vind hem heel fleurig. Bij ons ligt deze op tafel, of staat deze tegen de muur aan. 

Zijn jullie creatief? Zo ja wat maak je veel, knutsel je wekelijks of ook net als mij als je iets leuks tegen komt? 

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin