DIY – Kerstboom knutselen

Visiondirect knutseligekerst, DIY kerstboom knutselen

Kerst is een fijne tijd van het jaar om te knutselen. Heel veel inspiratie heb ik het gehele jaar al opgedaan voor deze periode. Wat gaan we knutselen? Laten we er een knutselige kerst van maken. Dit jaar heb ik kerstboompjes gemaakt van karton, dit karton kwam van de doos die ik toegestuurd heb gekregen van Vision Direct. Zij hebben een winactie opgezet voor haar klanten. Wie de mooiste kerstboompjes maakt van het karton van de doos, die maakt kans op een cadeaubon van Bol.com. Wat een leuke winactie, laat ik nu net zo creatief zijn! Doe je mee, kerstboom knutselen?

Kerstboom knutselen

Afgelopen weekend was het perfect weer om te knutselen. Lekker binnen terwijl de sneeuw viel. Ik had voor mijzelf lekker een kop thee ingeschonken, kerst muziek opgezet en knutselen maar. Zaterdagavond heb ik de kerstboompjes al uitgeknipt. Het formaat van het sjabloon was best klein, ik heb 1 kerstboompje van dat formaat gemaakt, maar ik wilde ook een grotere.

Visiondirect knutseligekerst, DIY kerstboom knutselenVisiondirect knutseligekerst, DIY kerstboom knutselen

Ik dacht slim te zijn, als ik nu opmeet hoe groot het kleinste boompje is, dan kan ik er wat centimeters bijtekenen en zo kon ik een groter boompje maken. Nou mislukt dus, ik kreeg een boom die schots en scheef was. Toen bedacht ik me dat ik heel stom bezig was. Ik ging op zoek naar een kerstboom kleurplaat zodat ik deze op de laptop kon uitvergroten en overtrekken. Hoe simpel wil je het hebben?

Visiondirect knutseligekerst, DIY kerstboom knutselen

Zie je mijn mond?! Dat is mijn geconcentreerde mond. Soms als ik heel lang geconcentreerd bezig ben, doen me lippen gewoon echt zeer zo hard verkramp ik ze. Na het knippen ben ik de boompjes gaan verven. Zo kan het mooi de hele nacht drogen en kan ik morgen, zondag, aan de slag met het versieren van de kerstbomen.

Kerstboom versieren

Bij de Action heb ik een lichtsnoertje gekocht met led lampjes eraan, zodat ik deze door een kerstboom heen kon weven. Ik had ineens allemaal inspiratie voor deze middag kerstboom knutselen. Heerlijk om weer zo bezig te zijn. Lichtjes erin, een stukje van een kerstslinger op het boompje, en een kleine kerstbal als piek. Ja ja, Jess wordt nog eens creatief.

Hieronder zie je de 3 kerstboompjes de ik geknutseld heb dit weekend. Ik vond het erg leuk om te doen en laat ze zeker nog bij ons in huis staan.

Visiondirect knutseligekerst, DIY kerstboom knutselen

Visiondirect knutseligekerst, DIY kerstboom knutselen

Visiondirect knutseligekerst, DIY kerstboom knutselen

Ik ben blij met deze DIY kerstboom knutselen. Hoe vind jij ze geworden? Is dit een leuk idee om zelf ook eens te gaan maken? Ik ga deze foto’s delen op Instagram met de hashtag #knutseligekerst. Als je op deze hashtag zoekt, dan ga je nog veel meer leuke kerstboompjes vinden die gemaakt zijn door de klanten van Vision Direct! Één kan maar de winnaar zijn, spannend!

Liefs Jessica, Life by Jess

Dit artikel is een samenwerking met Vision Direct

16 comments

 • Aniek

  Leuk die boompjes, vooral met die kleine kerstlampjes er doorheen.

 • Lodi

  Wat ontzettend leuk gedaan en weer eens even heel anders. Super goed idee en wat een leuke actie hebben ze opgezet!

 • Jamey

  Wat leuk gedaan zeg! Lekker om zo even een middagje bezig te zijn.

 • Nawel Khelil

  Lekker ontspannend zo’n knutselmiddag, zouden er meer moeten doen!

 • querine

  wat een leuk idee ik denk dat ik dit de kinderen van vaste klanten dit te laten doen

 • Rory

  Ah schattig. Ze zijn leuk geworden. En hoe je jouw mond houdt als je geconcentreerd bent? Ik denk dat iedereen wel zo’n soort ‘houding’ heeft. Bij mij verkrampen mijn schouders altijd. Op de een of andere manier (had ik ook in mijn vorige baan als directiesecretaresse) zit ik op het puntje van mijn stoel en mijn schouders hoog. Heel onhandig …

 • Lynn

  Wat leuk gedaan zeg!
  Moet ik ook eens doen met de kinderen 🙂
  En ik hou m’n vingers gekruisd dat jij de winnaar mag zijn 🙂

  Xx

 • Suzanna

  Heel erg cool en ook een leuke knutsel om eventueel met kinderen te doen. Als ik geconcentreerd ben dan steek ik mijn tong uit mijn mond, hihi!

 • Florentine

  Super leuk!!! En zo creatief. Wat heb je een leuke blog Jessica! <3

 • marlies

  Lekker creatief bezig, heerlijk om zo te ontspannen!

 • Wanda

  Leuk gedaan zo! Zelf ben ik absoluut geen creabea maar ik kan me nog wel herinneren dat ik als kind samen met mijn moeder altijd met kerst wel iets aan het maken. De mijne zag er dan niet echt flitsend uit maar het ging om het idee natuurlijk.

 • Nicole

  Ik vind het altijd heerlijk om te freubelen maar doe het te weinig!

 • Bianca

  Dit is echt super leuk gemaakt! Ik wou dat ik het geduld had om zo creatief bezig te zijn 🙂

 • Hanneke

  Wat heb je dit ontzettend leuk gedaan! Lekker creatief bezig jij!

 • Debby

  Oh zo fijn. Altijd leuk om zelf dingen te maken dat maakt het net wat persoonlijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge