Dit zijn mijn visitekaartjes!

Visitekaartje Life by Jess blog

Visitekaartjes, is het ouderwets of niet? Persoonlijk denk ik van niet. Mensen moeten tegenwoordig zoveel onthouden, dat ze echt niet je gezicht en site gaan onthouden als ze nog zoveel andere zien. Ook tijdens de masterclass waar ik begin dit jaar ben geweest, werd het gezegd. Zorg dat je visitekaartjes hebt en deze altijd bij je hebt! Met dat gezegde ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen visitekaartje.

Blogger by Nature

Afgelopen zaterdag ben ik naar het Blogger by Nature event geweest in Soest. Dit is een event waarin je enkele trainingen krijgt die je als blogger moet weten, maar ook zie jij je collega bloggers en krijg je de kans om te netwerken. En wie wilt er nou niet netwerken?

Om 10:00 uur begon de dag bij StayOkay in Soest. Ongeveer 60 collega bloggers waren op het event, super leuk om eens bloggers te ontmoeten die ik al een tijdje volg. Allereerst begonnen we met een SEO cursus (Hoe kan je ervoor zorgen dat je gevonden wordt in Google?), ik heb enkele nieuwe dingen gehoord, maar had ook enkele Oowja momentjes. Technieken die ik wel wist, maar die weg gezakt waren. Daarna was er een perfecte lunch geregeld, keuze uit brood, crackers, pizza, soep, en salade. Keuze was reuze en heerlijk!

Na de pauze stonden er voor mij 2 trainingen op de planning. Hoe kan je het beste fotograferen met je smartphone en hoe verdien je geld met je blog? Vooral de laatste vond ik ontzettend leerzaam en heeft echt wel mijn ogen geopend!

Daarna was het tijd voor mij om te gaan netwerken. Twaalf bedrijven stonden op het netwerkplein om kennis mee te maken en jezelf in the picture te zetten. Enkele leuke gesprekken gehad en wie weet zit daar een samenwerking in voor de toekomst. Wat was ik blij dat ik visitekaartjes bij mij had, want ik heb ze vaak weg gegeven, ook aan mijn medebloggers. Daar kan je natuurlijk ook een samenwerking mee opstarten!

Visitekaartjes

Zijn jullie er klaar voor? Ik ga jullie nu mijn visitekaartje laten zien. Na wat advies gevraagd te hebben aan mijn collega bloggers ben ik een kaartje gaan ontwerpen. Ja zelf ontworpen. Nooit gedacht dat ik dit kon en dat ik zo blij zou gaan zijn met het resultaat. Oké Jess, stop met kletsen, maar het kaartje nou maar zien!

Visitekaartjes Life by Jess blog

Dit is de voorkant van het kaartje. Ik heb op het gehele kaartje gewerkt met de kleur uit mijn logo. De kleur die veel gebruikt wordt ook op mijn site. Op de voorkant zie je mijn logo staan, mijn website, mijn e-mailadres en mijn telefoonnummer (welke ik voor jullie heb afgeschermd).

Visitekaartjes Life by Jess blog

Hier de achterkant van het kaartje. Ik kreeg de tip om een foto van mijzelf op het kaartje te plaatsen, omdat je het mensen/bedrijven makkelijk moet maken. Ze gaan niet eerst naar je site om te kijken wie je ook alweer was. Nee ze moeten het meteen kunnen zien en dan weten ze vaak ook meteen weer of jullie een goed gesprek hebben gehad.

Op de achterkant dus mijn naam en functie, mijn foto en de drie meest belangrijkste social media accounts met de naam waarop ik gevonden kan worden!

Ik ben echt super trots op het visitekaartje, strak, kleurrijk, simpel en duidelijk! Meer informatie hoeft er naar mijn idee niet op te staan.

Hoe vinden jullie mijn visitekaartje? Heb je er zelf ook één? Laat me weten wat je van visitekaartjes vind en of je ze veel gebruikt! Ik ben benieuwd! 

Liefs Jessica, Life by Jess

24 comments

 • Sylvia

  Mooi! Ik ben op dit moment ook bezig om er eentje te ontwerpen. Dus alle tips en voorbeelden zijn welkom. Dat van de foto had ik ook al gelezen.
  Sylvia heeft recent gepubliceerd…About last week.. #35My Profile

  • Jessica (author)

   Succes ben heel benieuwd hoe jou visitekaartje gaat worden.

 • Caroline

  Ik vond het zo leuk om je te ontmoeten afgelopen zaterdag, je bent zo’n lief mooi mens <3

  Dat gezegd hebbende, ik had nóóit verwacht dat ik visitekaartjes nodig zou hebben. Voor mijn fulltime baan heb ik ze nauwelijks nodig gehad, maar wat ben ik blij dat ik ze had voor afgelopen zaterdag. Ik heb alle visitekaartjes die ik heb gekregen van medebloggers verzameld om te gaan volgen.

  Ik vind de sterretjes op je visitekaartje zo leuk trouwens en ook de wat koraal/roze/rood/oranje kleur, omdat het niet zo te duiden is in 1 kleur, onthoud je het supersnel.

  • Jessica (author)

   Jeetje wat lief, ben helemaal stil!
   De sterretjes zitten in mijn logo, dat wilde ik heel graag en ben er heel erg blij mee.

 • Tessa

  Mooi! Ik heb sinds kort ook visitekaartjes, erg handig! Misschien ga ik ze nog wel aanpassen en er ook een leuke foto opzetten. Goede tip

  • Jessica (author)

   Hoe heb jij je visitekaartjes gemaakt?

  • Jessica (author)

   Dank je wel voor het compliment. Ben erg blij dat ik een foto erop gezet heb.

  • Jessica (author)

   Dank je en wat fijn dat je mijn blog erin herkent, dat is de bedoeling!

  • Jessica (author)

   Ja vond het wel een slimme zet en ben er erg blij mee.

  • Jessica (author)

   Wat leuk om te horen hoe jij erover denkt. Je hebt ook zeker gelijk, alleen mijn bedrijf is mijn blog, en mijn blog ben ik, dus ja… het is een lastige!

  • Jessica (author)

   Dank je wel. Heb je al een idee voor visitekaartjes?

 • Maaike

  Mooi kaartje! Simpel, strak en toch alle informatie. Goed gedaan! Ik blijf het jammer vinden dat ik echt niet naar bloggers by nature kon.

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Ja heel jammer want het was echt heel leuk, maar ik denk dat er volgend jaar zeker een gaat komen!

 • Marsha

  Ik vind hem er erg leuk uitzien! Lekker fel kleurtje ook!

 • Mariëlle

  Mooi visitekaartje en er staat precies genoeg op, goed idee van de foto erbij!

  • Jessica (author)

   Dank je wel! Ik ben er super blij mee.

 • esther

  Mooi hoor en een foto altijd goed, zo maak je het mensen gemakkelijk een gezicht bij de naam te onthouden. Veel succes met uitdelen, zo leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge