De week van Jess

De week van Jess

Eindelijk is het mij eens gelukt om weer een week foto’s te maken van wat ik heb gedaan. De laatste keer was namelijk twee jaar geleden haha, oeps! Er zijn nog wel een paar keer weekend overzichtjes voorbij gekomen, maar geen hele weken. Elke keer start ik ermee en halverwege de week ben ik alweer een paar keer vergeten een foto te maken. Nu niet, ik heb de week van Jess voor jullie om te lezen!

Maandag

Op maandag 5 februari ben ik begonnen met het bijhouden van de week van Jess. Overdag heb ik gewerkt van 7:30 uur tot 16:00 uur. Op onze afdeling hebben we een nieuwe medewerker en deze hele week zal ik hem gaan inwerken voor de werkzaamheden op onze afdeling. Ik vind dat erg leuk om te doen en ben blij dat ik dit ook mag doen van mijn manager.

voorkeurshouding, de week van Jess

Na het werk ben ik richting huis gereden en samen met vin hebben we een bloemkoolschotel gegeten. Die avond was het tijd om te ontspannen. Samen met mijn moeder ben ik naar een klankschaalconcert geweest. De trillingen die van de schalen afkomen, kunnen zorgen voor het opheffen van blokkades die in je lijf zitten. Als je meer hierover wilt lezen kan dat hier.

Voordat zo een klankschaalconcert begint kan je de kaartjes doorlezen die op jou matje liggen. Deze twee lagen er bij mij. Later heb ik in een boekje gelezen wat de betekenis zou zijn van deze kaarten. Dit had te maken met vertrouwen op je intuïtie en veranderingen. Ik kan hem nog steeds niet zo goed plaatsen, maar wie weet komt het nog.

De week van Jess (3)

Het ontspannen lukte het eerste halfuur wel goed, daarna lagen de mensen aan beide kanten van mij te slapen. Super hinderlijk, want dan lig ik niet meer rustig. Haha als Vin naast mij in bed ligt te snurken krijgt die een vette por, maarja dat kon ik nu niet maken natuurlijk haha.

De week van Jess (3)

Na een uurtje ontspanning heeft mijn moeder mij thuis afgezet en ben ik vrij snel naar bed gegaan. Nog even lezen en slapen!

Dinsdag

Een nieuwe dag in de week van Jess. De dag dat ik altijd vrij ben van werk. Ik had mijn wekker rond 9 uur gezet, maar eer dat ik mijn bed uit kwam was het alweer 10 uur. Daarna heb ik het huis opgeruimd, boodschapjes gedaan en heb ik nog heel even tv gekeken, samen met de katten.

De week van Jess

Rond 13:00 uur kwam mijn vriendin naar mij om hier thuis samen te lunchen. Vaak gaan we lunchen buiten de deur, maar ik probeer wat geld te besparen voor onze reis naar Amerika, en dan is thuis lunchen en stuk goedkoper. Het was super gezellig, we hebben lekker gegeten en ontzettend veel gekletst. Ze ging tegen 17:15 uur pas naar huis. Dat wilt veel zeggen toch. Gezien we ook lekker rustig aan hadden gedaan met eten, had ik niet heel veel trek in avondeten.

De week van Jess

Voor ’s avonds had ik een uurtje sporten op het programma staan met een vriendin. Niet zomaar sporten, maar onze eerste keer Jumping Fitness. Wat Jess? Een fitness les op een trampoline, en niet die kleine ronde die je veel voorbij ziet komen op Facebook. Nee gewoon een trampoline zoals wij die van vroeger kennen.

De week van Jess

Ik vond het een super leuke ervaring en ik ga het zeker vaker doen. Maar je merkt wel dat je ouder bent en dat niet alles meer zonder gevaar is. Zo heb ik natuurlijk die hernia gehad en dat is toch wel een ding die je in je achterhoofd houd. Als ik nu één keer verkeerd terecht kom en hij schiet weer in mijn rug ben ik verder van huis….Daardoor spring je denk wel iets voorzichtiger dan anders. Maar ik ga het zeker vaker doen, dan krijg je er ook wel meer vertrouwen in. Nu had ik in geen 20 jaar meer op een trampoline gestaan denk ik haha. Heb jij dit wel eens gedaan?

Woensdag

Weer een gewone werkdag voor mij, van 7:30 uur tot 16:00 uur. Vincent vroeg mij of ik al onderweg naar werk was en toen stuurde ik deze foto.

De week van Jess

Beoordelingsgesprek gehad welke goed ging. Altijd weer fijn. Toen ik naar huis reed zag ik een trauma helikopter laag vliegen en landen heel dichtbij, dus ik ben erheen gereden. Er was een groot ongeluk gebeurd op een van de grote wegen rond Hoofddorp. Pff, gelukkig was de helikopter uiteindelijk niet nodig, maar het zag er wel heftig uit.

Daarna ben ik weer doorgereden naar huis en vanaf daar zijn Vincent en ik samen naar mijn ouders gegaan. Ik had de auto ’s avonds nodig en mijn moeder had voorgesteld te blijven eten. Super relaxed dat er gekookt wordt voor je.

De week van Jess

Na het eten ben ik richting Noordwijk gereden waar een vriendin van mij woont. Ik ken haar al sinds de basisschool en een paar keer per jaar spreken we nog af. Altijd gezellig. Zo ook nu, ik heb eindelijk haar huis gezien waarin ze is ingetrokken bij haar vriend. Ik lag later dan gepland in mijn bed, maar soms moet je tijd maken voor vriendinnen en gezelligheid! Rond middernacht lag ik in mijn bed, tijd om te slapen.

Donderdag

De vierde dag alweer in de week van Jess, de dag dat voor mij altijd een “uitslaapdag” is van het werk haha, ik heb dan late dienst en begin dan altijd pas om 9:00 uur. Uitslapen Jess? Ja wel als je de rest van de dagen om 7:30 uur al op kantoor bent. Ook vandaag weer lekker bezig geweest met inwerken van de nieuwe medewerker en rond 17:30 uur mocht ik afsluiten en ben ik richting huis gereden.

Daarna even wandelt naar de winkels gegaan en kijk nu, de narcissen staan hier alweer in bloei. Mooi om te zien dat het alweer wat gezelliger wordt buiten als je kijkt naar de bloemetjes die boven komen.

De week van Jess

Na het eten is Vin met zijn beste vriend weg geweest en ik heb heerlijk de hele avond achter de laptop gezeten. Ik heb onder andere dit artikel geschreven tot hier alvast, zodat ik het de komende dagen alleen nog maar aan hoef te vullen.

Vrijdag 

Waar ik normaal een halve dag werk op vrijdag, heb ik nu een paar uur extra gewerkt. Twee collega’s waren er niet en dan zouden de twee nieuwe collega’s alleen zitten ’s middags. Dat is natuurlijk niet te doen en niet de bedoeling dus wat extra uurtjes voor mij. Wie weet kan ik die over twee weken opnemen als Vin ook vrij is. Na een dagje werken ben ik eerst tv gaan kijken, want ja Tempation Island stond te roepen! Dit had ik gisterenavond opgenomen en dat wil ik zo graag kijken dan.

De week van Jess

Voor het eten hadden we sla met gebakken aardappeltjes en een vleesje. Na het eten zijn we nog even naar de winkel gelopen, een klein beetje door de sneeuw. Hier was op dat tijdstip nog niet heel veel sneeuw gevallen. ’s Avonds hebben Vin en ik samen een spelletje gedaan. Qwixx een spel dat wij een paar weken terug hebben leren kennen. Super leuk!

De week van Jess

Ik ben daarna nog even achter de laptop gekropen en Vin nog even op de bank. Daarna lekker richting bed, boekje lezen en slapen.

Zaterdag

Mijn zaterdag begon, welke uiteindelijk drukker is geworden dan ik zelf had gehoopt, maar ach. Soms heb je dat. Eerst zijn we richting Vincent zijn oma gegaan, nog voor haar verjaardag. En ik kan nu mooi weer spelen, maar ik ga eerlijk zijn. We waren haar verjaardag afgelopen donderdag vergeten. Ik zat gisteren op de WC en draaide onze kalender door naar Februari en ineens zag ik haar naam staan, keek ik naar mijn telefoon en toen was het Kak! Schat we zijn haar verjaardag vergeten. We schaamde ons diep en dat hebben we vandaag duidelijk gemaakt, alleen het boeide haar vrij weinig. Het was al vergeven voordat we überhaupt er waren haha. Maar ik voelde me echt een heel slecht mens !

De week van Jess

Na een bezoek aan oma zijn we doorgelopen naar Vincent zijn vader, die woont in hetzelfde complex. Daar even gezeten en daarna zijn we naar huis gegaan. Er was inmiddels een pakketje bezorgd, bij de buren, dus even snel halen en tadaaaa….

Daar is die eindelijk! Een beenkleed voor op de scooter. Ik zat vrijdag op de scooter en het was zo zo zo koud aan mijn benen dat ik echt dacht, ik ga nu dat ding bestellen! Voordat ik een stukje kon gaan rijden, kwam er eerst een vriend van ons langs om te helpen met de deuren plaatsen. Dat is gelukt en binnenkort zie je een foto hiervan! Dan kom er weer een update over onze nieuwe woonkamer!

De week van Jess

Daarna ben ik op de scooter even op pad geweest naar winkels waar ze vloerkleden verkopen, maar ik kon het niet vinden. Hij zal waarschijnlijk op maat gemaakt moeten worden, dus als je hier tips voor hebt?! Ik hoor ze heel graag!

Een vriend van ons bleef bij ons eten, we hebben met z’n drietjes nog een spelletje gedaan Qwixx weer en daarna heb ik de heren naar een feestje in Amsterdam gebracht. Ik heb even snel mijn ouders gedag gezegd en daarna ben ik lekker thuis gaan bloggen en daarna gaan slapen.

Zondag 

De laatste dag alweer uit de week van Jess. Vanmorgen vroeg lag Vincent ergens pas naast mij, maar ik heb prima geslapen. Rond 10 uur zijn we samen uit bed gegaan en even naar de winkel gelopen voor wat eten. Toen wij thuis kwamen, kwam de vriend van Vin ook naar beneden, die was blijven slapen.

De mannen hebben tv gekeken en ik ben achter de laptop gekropen. Ik wilde graag nog even naar buiten een frisse neus halen en dat heb ik in het bos gedaan. Camera even mee genomen en een klein blokje gelopen.

De week van Jess

Daarna hebben we met z’n drietjes nog een spelletje Catan en een spelletje Qwixx gedaan. De heren zijn samen een frietje gaan eten en ik ben lekker thuis gebleven. Had weinig honger dus dan ook niet onnodig gaan eten.

De week van Jess

De rest van de avond ben ik in mijn bullet journal aan de gang geweest. Heerlijk een beetje creatief zijn. Binnenkort een apart artikel over de pagina’s in mijn bullet journal.

Deze week van Jess is een lang artikel geworden, maar hopelijk vinden jullie het wel een leuk artikel. Is dit iets om vaker te doen? Zal ik vaker een week uit mijn leven bij gaan houden of liever maar een paar dagen? Met jullie input kan ik iets, dus let me know!

Liefs Jessica, Life by Jess

13 comments

 • Mathiske

  Ik vind een weekoverzicht altijd erg leuk om te lezen, wat mij betreft lag je hem erin houden!

 • Rory

  Ik vind het leuk hoor! Ik hou altijd wel van die (foto/week)-overzichten. Interessant van de klankschalen. Ik ben momenteel helemaal into hot yoga. Door de infrarood straling (warmte) worden niet alleen je spieren warm, maar ontgift je ook je lichaam en het werkt ook nog eens helend. Maar dat van de klankschalen spreekt mij ook erg aan.

 • Fleur

  Leuk om zo een kijkje in je week te krijgen. Ik kan mij voorstellen dat zo’n benenkleedje met dit weer wel lekker is op je scooter

 • Lien

  Haha! Temptation Island zien wij hier ook altijd, liefst met een groepje vriendinnen!

  • Jessica (author)

   Dat was echt heel erg leuk! Je voelt je ook weer een beetje kind op zo’n trampoline.

 • Jessie

  Ook mij spreekt die Jumping Fitness me meteen aan. Mijn neefjes hebben een kleintje in de tuin, en ik ben jaloers op ze 🙂 Maar als fitness-vorm had ik het nog nooit langs zien komen!

 • Tania

  Leuk om je weekoverzichtje te lezen. Die jumping fitness klinkt wel heel leuk. Ben ook benieuwd naar je bullet journal

 • Joanne

  Wat leuk om af en toe samen een ‘ouderwets’ spelletje aan tafel te doen!

 • Judith

  ow die les op de trampoline lijkt mij zo super leuk om te doen!

 • esther perfors

  Wat heerlijk dat je een klankschalensessie hebt bijgewoond. Ik doe het om de week, individueel en de andere week een healing. Heerlijk!

 • Malou | Blonde Blossom

  Leuk om dit te lezen zeg! Het is echt zo gezellig als je een lunchafspraak hebt en die loopt zo uit, dat zegt alleen maar iets goeds.

 • Debbythechocoholic

  Ik vind een klankschaalsessie persoonlijk heel eng en het maakt me onrustig. Heb het wel maar 1x geprobeerd, maar zou het echt niet opnieuw willen proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge